• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Giresun 15 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

BU FİLMİ DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK

BU FİLMİ DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK
AK Parti Grup Başkanvekili, Giresun Milletvekili Nurettin Canikli gündemi değerlendirdi...

AK Parti Grup Başkanvekili, Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Tv8 Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın sunduğu, Erkan Tan İle Başkent'ten programının konuğu oldu. Canikli, gündemi değerlendirdi.

Tophanedeki olayı bile iktidara karşı kullanmak isteyenler var

İstanbul Tophane'de sanat galerisine düzenlenen saldırı hakkında açıklama yapan Canikli şöyle konuştu:

“Görevi devraldığımızdan beri, Türkiye'nin herhangi bir ili veya ilçesinde, kurallara uygun olarak ruhsat verilmiş bir yeri kapattığımıza dair örnek versinler. Alkol dahil, 8 yıldır herhangi bir konuda kısıtlamaya yönelik en ufak bir adım atılmadı. Tabi ki teşvik de etmiyoruz ama Hükümetin veya partinin böyle bir politikası hiçbir zaman olmadı, olmayacak da.”

“BU FİLMİ DAHA ÖNCE DE GÖRDÜK”

Canikli, “Bu olayı siyasi düşüncelere göre, önyargılarla değerlendirmemek lazım. Bu filmi, bu sahneleri biz defalarca gördük. Bunlar artık tutmuyor. İnsanlar inanmıyor. İstanbul Emniyet Müdürü; 'sergiye gelenlerin fazla olması nedeniyle, yaya trafiğinde olan aksamadan dolayı olayın çıktığı' yönünde açıklama yaptı. Günlük hayatta karşılaşılan ihtilafları Hükümete karşı olarak kullanmak isteyenler var. Bu son derece çirkin. Hükümetin bununla ne alakası var? Bu konu üzerinden 'yaşam tarzı' tartışması çıkarmak isteyenler var” dedi.

“KIRMIZI ÇİZGİDEN TAVİZ VERMEDEN BDP İLE GÖRÜŞÜRÜZ”

BDP ile görüşülmesi hakkındaki soruları yanıtlayan Canikli, “BDP'nin bazı faaliyetleri, bölgede aldığı kararlar ciddi sıkıntılar yarattı. BDP, terör örgütü ile yakın ilişkide olduklarını kendileri söylüyor zaten. Siyasi uzantı gibi. Yasalara uygun bir şekilde kapatılmadığı sürece legal olarak faaliyette bulunan bir partidir. Bu insanlar da o bölge vatandaşı tarafından meclise gönderilmiştir. Çözüme katkıda bulunacaksa, elbette kırmızı çizgilerimizden taviz vermemek kaydıyla görüşülebilir” diye konuştu.

“KILIÇDAROĞLU SÖYLEDİKLERİNİ YAPACAKSA 2. BÜTÇEYE İHTİYAÇ VAR”

CHP sözcülerinin, iktidara gelirlerse mazot, gübre, tarım ilacının üzerindeki vergileri kaldıracağı sözü vermeleri hakkında şunları kaydetti:

“Biz bunu en üst sınırda yapıyoruz zaten. Ekonominin, vergi biliminin ortaya çıkarttığı, dünyanın keşfedemediği bir sistem bulmuşlarsa konuşalım. Sayın Kılıçdaroğlu, iktidara gelmek için vatandaşı gerçekleşmesi mümkün olmayan umutlara yönlendiriyor. Verdiği sözleri yerine getirebilmesi için bir Türkiye bütçesi daha lazım.”

“HİZMETTE DEĞİL, DESTEKSİZ ATIŞTA YARIŞ YAPIYORLAR”

“Burada bir yarış var. Türkiye, bu desteksiz atışlardan çok çekti” diyen Canikli, “Kılıçdaroğlu 'ne isterseniz vereceğim' diyor. Emekli inanmış. CHP gelirse maaşlar 2'ye, 3'e katlanacak diyen insanlar var. Kusura bakmasın ama kimseye hayır diyemiyor. Konuşma yaptığı topluluktaki talep ve eğilim ne ise o anda söz veriyor” şeklinde konuştu.

“Projelerde yarışalım” diyen Canikli, MHP ve CHP'nin bugüne kadar hiç bir proje için kendileri ile görüşmediği, fikir bildirmediklerini vurgulayarak, “Deniz Baykal'ın, nüfus cüzdanını gösteren herkesin sağlık hizmetlerinden yararlanacağı ile ilgili bir projesi vardı. Hayatlarında bir kere kamuoyu önüne bir proje ile çıktılar. Onu da biz yapmıştık zaten” diye konuştu.

“RAKAMLARA YALAN SÖYLETİYORLAR”

Canikli, 'kof büyüme rakamları' açıklamasını yapan Ufuk Söylemez hakkında konuşarak; bu sözleri ekonomik geçmişi olan kişilerin söylemelerini daha çok yadırgadığını belirtti. Bunları, popülist siyasi söylemler olarak değerlendirirken, mal ve hizmette çok büyük oranda artış olduğunu, özellikle televizyon, buzdolabı, gıda, gayrimenkul, mobilya ve makine üretiminde olan artışın altını çizdi. “Bu artış reel. Bakınca hepsinde artış var. Bilimi kötüye kullanıyorlar. Kof olan, sanal olan , içi boş olan nedir Allah aşkına? Rakamları dans ettiriyorlar, yalan söyletiyorlar” dedi.

Canikli, AK Parti'nin Anayasa Mahkemesi ve HSYK'yi ele geçirdiği iddialarına yönelik şunları kaydetti, “Bu söylenenler, 2002'de seçim öncesinde söylenenlerin yanında küçük bir parça. Ülkenin İran'a döneceği, Cumhuriyet'e dinamit atılacağı, içkinin yasaklanacağı, plajların kapatılacağı, giyim kuşama müdahale edileceği söylendi. Maalesef bazı vatandaşlar da bu kara propagandaya inandı. O gün yapılan bu suçlamaların hiçbiri gerçekleşmedi. Aksine çok ciddi şekilde demokrasi standartlarını yükseltme çalışmaları yapıldı. Özgürlük ortamı genişletildi.”

TERÖRLE SİLAHLI MÜCADELE YETMİYOR

Terör örgütüne yönelik açıklamalarda bulunan Canikli, 30 yıldır, ülkenin büyük bedeller ödediği en büyük problemin terör olduğunu ifade etti. 5000 şehit verildiğini söylerken, aslında 6 kez terörün ortadan kaldırıldığını ama 7. kez yine ayakta olduklarının altını çizdi. Canikli, terörle mücadele konusunda ilk yapılacak şeyin silahlı mücadele olduğunu fakat başka şeylerin de yapılması gerektiğini; terör örgütünün bölgeyle, insanlarla ve beslenme kanalları ile arasına kesin set çekmek gerektiğini vurguladı...

K.:Giresun Ekspres

Bu haber toplam 1931 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.