• BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Giresun 20 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Başkan Şükrü Genç: ”Amatör spora mutlaka sahip çıkılmalı”

Başkan Şükrü Genç: ”Amatör spora mutlaka sahip çıkılmalı”
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi'nin sportif alanda yaptığı bir yıllık faaliyetler ve hizmetlerin değerlendirildiği basın toplantısında, amatör spora gerekli desteğin verilmesi konusunda spor basınının yerel yönetimler üzerinde bask

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi'nin sportif alanda yaptığı bir yıllık faaliyetler ve hizmetlerin değerlendirildiği basın toplantısında, amatör spora gerekli desteğin verilmesi konusunda spor basınının yerel yönetimler üzerinde baskı kurması gerektiğini vurguladı.

Başkan Şükrü Genç, belediyenin temel amacının çağımızın hastalığı olan teknoloji bağımlılığından çocukları ve gençleri spor yoluyla korumak olduğunu belirterek, “Yaptığımız bütün çalışmalarda spekülatif başarılar elde etmekten ziyade, ilçe genelinde her yaştan insanın spor yapabileceği koşuları yaratmayı temel anlayış olarak benimsedik” dedi.

Kireçburnu Vilayetler Evi'ndeki kahvaltılı basın toplantısında, Sarıyer Belediyesi Spordan Sorumlu Başkan Danışmanı ve Sarıyer Belediye Spor Kulübü Başkanı Ali Ergenç, basın mensuplarına bir yıl boyunca elde edilen sportif başarılar ve Sarıyer'de belediye ve amatör spor kulüpler bazında verilen destek ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

Amatör spora sağlık sigortası desteği

Sarıyer Belediye Spor Kulübü Başkanı Ali Ergenç Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, bütün amatör spor kulüplerindeki sporcuları sağlık sigortası kapsamına aldıklarını belirterek, bu uygulamanın hayata geçmesiyle ilçemizdeki 18 sporcunun ciddi düzeydeki sağlık ve sakatlanma sorununu 50 bin lirayı bulan masraflarının, 24 bin liraya giderildiğini ifade etti.

Kulüplere maddi yardım ve araç desteği

Ergenç, imkanlarının el verdiği ölçüde, amatör spor kulüplerine ayrıca maddi yardım ve maçlara gidiş gelişlerde araç desteği verdiklerinin de altını çizdi.

Belediye spor amatör kulüplerin mutfağı olacak

Önceki dönemde yüksek rakamlar harcanarak başarılı olan süper amatör futbol takımını diğer kulüplerle haksız rekabeti önlemek için kapattıklarını da hatırlatan Ali Ergenç, voleybol, basketbol, hentbol gibi branşlarda altyapıya ağırlık verdiklerini ve Sarıyer Belediye Spor'un diğer bütün amatör kulüpler için sporcu yetiştiren bir mutfak olarak çalışmaya başladığını vurguladı.

Voleybolda büyük başarı

Bayan voleybol takımının namağlup olarak üçüncü lige çıkarak önemli bir başarı yakaladığını da belirten Ergenç, bu başarının diğer branşlarda da artarak devam edeceğini söyledi.

Yaz Spor Okulları

Ali Ergenç, son olarak belediyenin açmış olduğu yaz spor okullarında, profesyonel eğitmenler nezaretinde birçok branşta faaliyet gösterildiğini ve çocukların ilgisinden memnun olduklarını belirtti.

Toplantıya katılan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Namık Şişman ise ilçemizdeki sportif müsabakalarda ve faaliyetlerde Sarıyer Belediyesi ile karşılıklı işbirliği içinde olduklarını ifade ederek, Sarıyer'de spora katkı sunmak adına ilçe spor müdürlüğü olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtti.

Basın toplantısına Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, Sarıyer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Coşkun, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Saadet Göne ile Meclis Üyesi Hacı Mehmet Bayraktar da katıldı.



 

 

 


K.:sariyer.bel.tr

Bu haber toplam 3153 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.