• BIST 10261.7
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 29 °C
  • Giresun 18 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Arapların Giresun İlgisi Giderek Artıyor

Arapların Giresun İlgisi Giderek Artıyor
İlimiz ve bölgemizin turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması çalışmaları kapsamında, ilimize gelen 10 Arap Ülkesinin büyükelçileri, maslahatgüzarları, büyükelçilik müsteşarları bugün Giresun Valiliği ziyaret etti.

İlimiz ve bölgemizin turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması çalışmaları kapsamında, ilimize gelen 10 Arap Ülkesinin büyükelçileri, maslahatgüzarları, büyükelçilik müsteşarları bugün Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaret etti.

Arap diplomatları ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Vali Şahin, “Yıllardır dostluğumuzu sürdüren, aynı Allah’a inanan kişilerle birlikteyim. Bizler birbirimizin kardeşleriyiz. Bunu Allah söylüyor ben değil. Bu vesileyle beyazın, yeşilin e mavinin buluştuğu bir şehirde sizleri karşılamak benim için bir şereftir. Gönül ister ki sizlerle günlerce olalım ama 5-6 saat sizlerle birliktelik le gönülleri ferahlatabiliriz. Bugün bizim basınımız ve gönlümüzün sizle beraber olduğunu sadece bugün değil bundan böylede gerek, Ortadoğu’dan gerekse Körfez bölgesinden ülkemize gelen siz değerli kişiler bizlere şeref vermiştir. Sizler ülkenizi ülkemizde en güzel şekilde temsil ettiklerinize ve ülkenizin haklarını en güzel şekilde koruduğunuza ben gönülden inanıyorum. Ama bu inancım şudur ki bu Türkiye’yi sadece Ankara’dan görmekle olmuyor. Türkiye’nin 81 ilini de gördükten sonra daha güzel olacağına inanıyorum. O vesile ile sizlerle çok kısa bir program yaptık. İnanıyorum ki çok kısa olan bu programda güzellikleri paylaşacağız. Bugün aramızda Suudi Arabistan’dan, Cezayir’den, ummandan, Bahreyn’den, Arap liginden ve Moritanya’dan, Fas’tan, Libya’dan gelenlere hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Arap konuklarda görmüş oldukları yakın ilgi ve alakadan dolayı memnun olduklarını belirterek “kendimizi ikinci evimizde gibi görüyoruz. Kültürel ve insani yapı bakımından birbirimize çok yakınız. Ülkelerimizle Karadeniz illeri arasında stratejik işbirliği kurmak istiyoruz. Ayrıca bölgenin arap turistleri paket olarak tahsis edilmesini talep ediyoruz” dediler.

Bu sabah Ordu’dan hareket eden grup ilk olarak Bulancak Sarayburnu Camiini ziyaret etti. Ardından gerçekleştirdikleri Valilik Ziyaretinden sonra konuklar, Giresun Kalesini ziyaret ettiler. Yemekten sonra Ada’ya geçecek olan Arap diplomatlar Zamana Yolculuk- Herkül ve Argonotlar adlı gösteriyi izleyecekler.

Ziyarete, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dışişleri ve Ortadoğu Başdanışmanı Erşad Hürmüzlü ve eşi, Arap Devletler Ligi Büyükelçisi Mohamed El Fatah Naciri ve eşi, Bahreyn Büyükelçisi Ebrahim Yusuf Abdulla ve eşi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Büyükelçisi Khaled Khalife A.Rashed Al Mualla ve eşi, Sudan Büyükelçisi Omer Haidar A.Elshareef, Oman Sultanlığı Büyükelçisi Qais Salim Ali Al SAİD, Fas Maslahatgüzarı Mohammed Zerrougi, Cezayir Maslahatgüzarı Said Meziane eşi ve oğlu, Somali Maslahatgüzarı Nur Sheikh Hamud Mursal, Moritanya Büyükelçilik Müsteşarı Leila Bent Moulay Adriss, Libya Büyükelçilik Müsteşarı Mohamed Alabedi, Suudi Arabistan Büyükelçilik Müsteşarı Abdullah M. Al Ghamdi ve eşi katıldı.

GiresunHavadis

Bu haber toplam 1979 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.