• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Anlamlı Günde Anlamlı Yemek

Anlamlı Günde Anlamlı Yemek
18 Mart Çanakkale Zaferinin 94. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü’nde, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarıyla yemekte buluşuldu. Fiskobirlik Entegre Tesisleri’ndeki öğle yemeğine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’te kat

 Vali Mustafa Taşkesen ve eşi Betül Taşkesen, Jandarma Garnizon ve Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ve eşi Güler Güder, Milletvekilleri Nurettin Canikli, Hacı Hasan Sönmez, Ali Temür, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Ağır Ceza Reisi Halil Adıgüzel, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, eski Milletvekilleri Hasan Aydın, Adem Tatlı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, subay ve astsubaylar ve eşleri, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, Fiskobirlik Genel Müdürü Mehmet Sargın, şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları ile daire müdürleri ve bazı İlçe Belediye Başkanlarının katıldığı yemekte, zaman zaman duygusal anların yaşandığı dikkatlerden kaçmadı.

 
            Protokol üyeleri ve eşlerinin şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile birlikte oturduğu yemekte, Devlet bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek birer konuşma yaptılar.
 
            İlk konuşmayı yapan Vali Mustafa Taşkesen, sözlerine; “Çanakkale Zaferinin 94. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz yemekli toplantımıza hoş geldiniz diyor, teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum” diyerek başladı.
 
            “Çanakkale Zaferi Vatanın bütünlüğü ve Milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda Milletimizin neleri başarabileceğinin en güzel örneğidir” diyen Vali Mustafa Taşkesen, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
            “Bugün Ay Yıldızlı Bayrağımızın altında huzur ve güven içerisinde başımız dik olarak yaşıyorsak, bunu, kutsal vatan toprakları için bir gül bahçesine girercesine canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimize borçluyuz.
 
            Şehit ve gazilerimizin ortaya koydukları azim ve kararlı mücadele bağımsızlığımızı bu günlere taşımıştır. Onlar vatan topraklarında bizlerin ve gelecek nesillerin mutlu, huzurlu ve bağımsız bir şekilde yaşamasını sağlayan ülke sevdalılarıdır. Bu sevdalılar bundan sonrada bağımsızlığımızın ve vatan bütünlüğümüzün en büyük teminatıdır.
 
            Muhterem şehit aileleri; Şehit haberini aldığınızda da acınızı içinize gömerek, gözyaşlarınızı içinize akıtarak “vatan sağ olsun” diyerek sabırların en büyüğünü gösterdiniz. Sizlere şükran ve minnet borçluyuz.
 
            Ne mutlu sizlere, herkes asker babası-annesi olabilir ama şehit ailesi olamaz.
 
            Değerli Şehit yakınları;
 
            Devlet olarak her zaman yanınızda olduğumuzu asla unutmayınız.
 
            Büyük onurumuz olan sizler için üzerimize düşeni imkânlar ötesinde yapmak için buradayız.
 
            Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptıkları ülkemiz ve yakınları bizim için kutsal emanettir.
 
            18 Mart Şehitleri Anma Günü ve bugüne adını veren Çanakkale Zaferinin 94. Yıldönümünde başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyorum.
 
            Sayın Bakanımıza da yoğun programına ara vererek bizleri şereflendirdiği için ayrıca şükran ve hürmetlerimi sunarım.”
 
            Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’te yaptığı konuşmasında, “18 Mart’ta yani bugün Çanakkale Zaferinin 94. yıl dönümünü kutlamaktayız. Bu gün ayni zamanda tüm şehitlerimizin hatırasını yat etmek, onların bize bıraktığı değerlere sahip çıkmak anlamında da şehitler haftası olarak ilan edildi ve bunu tüm yurtta kutluyoruz. Devlet olarak Tabii ki şehitliğin bizim kültürümüzde, inancımızda ayrı bir yeri var, neye sahipsek onların sayesinde sahibiz. Burada aynı zamanda iki yakınını gerçekten şehit vermiş bir ailenin ferdi olarak konuşuyorum. Ne zaman bir şehit cenazesi olsa yüreğimizden çok şeylerin kopup gittiğinin farkındayım. Ancak, vatan, bayrak ve bağımsızlık uğrunda şehit olmak herkese nasip olmayan bir şeydir. Bugün de şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyor, tüm şehit ve gazi ailelerinin acılarını paylaşıyorum” dedi.
 
            Yemek sonunda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milletvekilleri ve İl protokolü şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
k.giresun.gov
Bu haber toplam 1775 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.