• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Adli Yıl Törenle Başladı

Adli Yıl Törenle Başladı
2009-2010 Adli Yılı başladı. Adli Yılın başlaması nedeniyle Hükümet Konağı önünde bir tören düzenlendi. Törene Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Ağır Ceza Reisi Halil Adıgüzel, Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu ile savcılar, hâkimler ve avukat

2009-2010 Adli Yılı başladı. Adli Yılın başlaması nedeniyle Hükümet Konağı önünde bir tören düzenlendi. Törene Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Ağır Ceza Reisi Halil Adıgüzel, Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu ile savcılar, hâkimler ve avukatlar katıldılar.
Atatürk Anıtı'na Çelenk sunumunun ardından Baro Başkanı Av.Gültekin Uzunalioğlu, Ağır Ceza Reisi Halil Adıgüzel ve Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol birer konuşma yaparak Adli Yılın hayırlı olması dileğinde bulundular.

İlk konuşmayı yapan Baro Başkanı Av. Gültekin Uzunalioğlu, Hukuk devletinde insan haklarının güvencesinin bağımsız yargı olduğunu belirterek, yargının sorunlarının çözülmeden gerçek bir hukuk devletine kavuşulamayacağını söyledi.

Günümüz Türkiye'sinde halen savunmanın birçok sorunlarının bulunduğunu kaydeden Başkan Uzunalioğlu “Yargının en önemli kurucu unsuru savunmadır. Güçlü ve adil bir yargı için bağımsız savunma şarttır. Savunmaya değer vermeyen ülkelerde gerçek hukuk devletinden söz edilemez” dedi.

İhtiyacın üstünde hukuk fakülteleri açılmasının, talepten fazla Avukat yetişmesine neden olduğunu ve işsizliği artırdığını kaydeden Başkan Uzunalioğlu, konuşmasını şöyle tamamladı.

“Bizler Barolar olarak güçlü, bağımsız yargı ve savunma oluşması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bütün sorumluları yargıya ve savunmaya karşı duyarlı olmaya ve sorunlarının çözümü için çaba harcamaya çağırıyoruz.

Çünkü Bağımsız savunma bağımsız yargının, bağımsız yargı hukuk devletinin, hukuk devleti de insan haklarının ve toplumsal barışın güvencesidir.”

Ağır Ceza Reisi Halil Adıgüzel'de. Adil yargılanma hakkının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi sözleşmesinin 6. maddesinde yer aldığını söyledi. Makul sürede davaların bitirilmesinin de önemli olduğunu belirten Başkan Adıgüzel, “Bu yıl, önümüzdeki yıl İstinat Mahkemelerinin, Bölge Adliye Mahkemelerinin kurulması gündemde. Belki bu şekilde davaların daha da hızlanacağı düşünülmektedir.” dedi.

Başkan Adıgüzel konuşmasını şu sözlerle tamamladı. “Bunun yanında kişinin adil yargılandığını hissetmesi bence çok daha önemli bir konu. Yargılama sırasında kişi adil yargılanmasının yanında, kişinin kendisinde de adil yargılandığı kanaatinin uyanmasını çok daha önemli bir konu olarak düşünüyorum”.

Törende son konuşmayı yapan Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol'da, Yargı mensuplarının görevlerini ifa ederlerken; Anayasamızın 2.maddesinde belirtilen demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olma niteliğinden taviz vermeyeceklerine inandığını söyledi.

Anayasa ve Kanunları ihlal etmeye hiç kimsenin hakkı olmadığını ve Anayasamızı ve Yasalarımızda suç sayılan fiilleri ihlal edenlere karşı gerekli yasal tedbirlerin alınmasının zaruri olduğunu kaydeden Başsavcı Akyol Konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Ülkemizin birlik ve beraberliğini, ulusal bütünlüğümüzü bozmaya yönelik tüm yasa dışı oluşumlara karşı yasaların öngördüğü önlemleri süratle almamız, kim olursa olsun bu tür oluşumlar içinde bulunanlara karşı, unvanı, rütbesi ne olursa olsun, ayırım gözetmeksizin, yasaların amir hükümlerini uygulamamız gereklidir.

İddia, savunma ve hüküm makamı temsilcileri olarak bizler, mesleğimizin onurunu; gerek özel hayatımızda ve gerekse meslek hayatımızda tüm benliğimizle yaşayarak, ülkemiz insanlarına adalet dağıtırken; yürürlükte bulunan yasalar çerçevesinde en doğru, en hızlı ve en doyurucu adaleti gerçekleştirmeyi hedef almalıyız.” dedi.

 

H.K: Giresun Valiliği

Bu haber toplam 2019 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.