• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Acil servis çalışanlarına çözüm

Acil servis çalışanlarına çözüm
Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “İnsanların ölüm kalım mücadelesi verdikleri bir zamanda yanlarında olan, onlara sağlık hizmeti vermeye çalışan 112 Acil Hizmetler İstasyonu çalışanları birçok sorunla baş başa bırakılmışlardır” dedi.

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “İnsanların ölüm kalım mücadelesi verdikleri bir zamanda yanlarında olan, onlara sağlık hizmeti vermeye çalışan 112 Acil Hizmetler İstasyonu çalışanları birçok sorunla baş başa bırakılmışlardır” dedi.

“Artık bıçak kemiğe dayanmıştır” diyen Ekiz, “112 Acil hizmetler istasyonunda çalışanlar kaderleri ile baş başa bırakılamaz. Yetkililer çalışanlarının feryatlarını duymalı ve sorunlarına çözüm üretmelidirler” ifadelerine yer verdi.

Ekiz açıklamasında şunlara yer verdi;

“112 Acil Hizmetler istasyonlarında çalışanlar yaz kış, sıcak-soğuk demeden 24 saat nöbet tutmaktadırlar.  Fakat bu istasyonların hali içler acısıdır. Çünkü burada çalışma, dinlenme ve bekleme yerleri sağlığa uygun değildir. Çalışanlar her açıdan olumsuz olan bu yerlere adeta sokulmuşlar buradan hayat mücadelesi veren insanlara yardım etmeye çalışmaktadırlar.  24 saat kesintisiz çalışan personele ya yemek ücreti verilmeli,  ya da yemek verilmelidir. Mazeret izni bile kullandırılmamaktadır. Bazı ilçelerde 24 saat icap nöbeti tutan personele hafta sonu izni dahi kullandırılmamaktadır. Aylık 180 saat çalışması gereken 112 personeli 220 saate kadar çalıştırılmaktadır. Bu çalışmanın karşılığı ne nöbet ücreti olarak ödenmekte nede izin verilmektedir. 180 saatin üstünde personel çalıştırmak Anayasamıza ve yasaya aykırıdır. 180 saatin üstünde çalışan personele ya nöbet ücreti verilmeli, yada izin kullandırılmalıdır.

657 Sayılı kanuna tabi 4-B’li statüsünde sözleşmeli çalışan personel ne yazık ki giyecek yardımından faydalandırılmamaktadırlar. Ayrıca sözleşmeli personele zorla ambulans şoförlüğü bile yaptırılmaktadır. Bazı ilçelerde hasta servisinde yöneticilerin talimatı ile görevlendirilmektedirler.

Bilindiği gibi insanların hayatta kalmasını sağlamak gibi kutsal bir görevi hızlı bir şekilde yerine getirmeye çalışan 112 acil hizmet istasyonu çalışanlarının sıkıntıları tabir caizse dağları aşmıştır.  112 acil hizmetleri adeta sürgün yeri, çalışanların unutulduğu bir birim olmuştur. Sağlık hizmeti açısından kritik bir öneme sahip bu birimi bu hale getirenler ise ne yazık ki tüm feryatlara kulaklarını tıkamakta, başlarını çevirmektedirler.

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. İlimizde öncelikle il merkezinde hizmet veren 112 Acil Hizmet komuta Kontrol Merkezi ile bir nolu 112 Acil Hizmetler İstasyonunun konuşlanma yeri değiştirilerek ya yeni konuşlanma yeri yapılmalı,  ya da yeni açılan Devlet Hastanesine yakın bir yere taşınmalıdır. 112 acil servis çalışanlarının çalışma şartları iyileştirilmesi gerekmektedir. Eski barakalardan bozma yapılar ve hastanelerde kullanılmayan küçük odalar 112 acil servis çalışanlarına tahsis edilmemelidir.  24 saat aralıksız hizmet veren bu insanların çalıştıkları mekanlar hizmet üretmeye ve görev sonrası dinlenmeye uygun hale getirilmelidir. Hak ettikleri ücretler ve izinler verilmeli, çalışanlar mağdur edilmemelidirler.

Kısacası 112 Acil hizmetler istasyonunda çalışanlar kaderleri ile baş başa bırakılamaz. Yetkililer çalışanlarının feryatlarını duymalı ve sorunlarına çözüm üretmelidirler.  Artık 112 acil çalışanları unutulan değil, el üstünde tutulan personel olmalıdırlar. Çünkü yürüttükleri hizmetle bunu en çok hak edenlerdendirler.”

 

Haber Kaynak: http://www.giresunekspres.com/

Bu haber toplam 1553 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.