• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Abdullah Erol Akkuş Özel Hayatından Siyasete

Abdullah Erol Akkuş Özel Hayatından Siyasete
MHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Abdullah Erol Akkuş, iş hayatından özel yaşamına ve siyasetteki hedefleri ile ilgili Sarıyer Manşet'in sorularını yanıtladı.

Sarıyer'in siyasetle tanıdığı MHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Abdullah Erol Akkuş, verdiği önergelerle Sarıyer'e hizmet etmeye çalışıyor. Meclis toplantılarındaki yapıcı tavrı ile tartışmaların dışında kalmaya çalışan Akkuş, aynı zamanda özgeçmişi başarılarla dolu bir işadamı. Ortağı olduğu Güvenç İnşaat'ta yaklaşık 400'e yakın kişiye iş imkânı sunan başarılı işadamı, iş hayatındaki bu başarılı tabloyu siyasi hayatına da yansıtmaya çalışıyor. Akkuş'a göre, “Ülkemizin geleceği açısından donanımlı insanların siyasette yer alması gerekiyor”

Sarıyer Manşet Gazetesi'nin sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz'ı çalışma ofisinde ağırlayan Akkuş, iş hayatından özel yaşamına ve siyasetteki hedeflerine dair her şeye samimi cevaplar verdi.

Siyasetin dışında Abdullah Erol Akkuş'u tanıyabilir miyiz?
35 yıldır Rumeli Hisarüstü'nde yaşıyorum. 1990'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nden mezun olmuş mimarım. 1991 yılında kurduğum Güvenç İnşaat'a  98 yılından itibaren Tamer Yavuztürk ve Turgut Coşkun ile 3 ortak olarak çalışmaları sürdürüyoruz. İrili ufaklı şuanda elimizde 4 tane şantiyemiz var. Son 5 yılda Bakırköy Capacity inşaatından sonra firmamızın profili daha değişti. Merter'de 380 konutluk Reel İstanbul projesinin kaba yapısının tamamını yapıyoruz. Kavacık'ta Limak Oteli'nin kaba inşaatını tamamladık, şuan ince yapılarını yapıyoruz. Çekmeköy'de 130 konutluk bir projemiz var. Taşdelen'de de 500 konutluk bir proje yapıyoruz. Bu projelerde çekirdek kadromuz 50 kişiden oluşuyor, yaklaşık 300-400 işçi de bizim şirketimiz üzerinden projelerimizde çalışıyor. Yurt dışında da son zamanlarda Suriye'de, Cezayir'de ve birkaç ülkede daha iş görüşmelerimiz sürüyor.

Kısa zamanda ciddi bir yol kat etmişsiniz. Bu başarının sırrı nedir?
Esasında başarı veya başarısızlık tartışılır. Kendimi çok başarılı olarak da ifade etmiyorum ben. Ben son derece disiplinle çalışan bir insanım. Bizim ne hafta sonumuz vardır; ne gecemiz, ne de gündüzümüz.

İş hayatı ile siyaset hayatını karşılaştırır mısınız?
Siyasette donanımlı insanların bulunması gerektiğine inanıyorum. 2004'ten bu yana Sedat Özsoy'un da meclis üyesi listesinde 11.sıradaydım. 2009'da da Sedat Özsoy'la beraber MHP'de siyasete başladık.

Siyasetteki hedefiniz ne?
Belediye Başkanlığı gibi bir hedefim yok kesinlikle. Şuanda MHP olarak biz bir yükselişteyiz. Bundan sonraki süreçte ne olur bilemiyorum. Kendime herhangi bir hedef koymuyorum ancak olmayacak da bir şey olmadığını biliyorum. Ama daha ilkeli bir şekilde siyasete devam edeceğim.

Belediyenin çalışmalarını nasıl görüyorsunuz?
Seçimlerden sonra yaklaşık 9 ay geçti. Şu ana kadar aktif bir şey yapılmadı ancak bazı söylemler ortada söyleniyor. Şükrü Genç'in pozitif bir elektriği var, insanlarla iletişimi çok iyi. 6 ay diyorduk artık 1 yılı bekleyeceğiz icraatları görmek için. Tamamen onlara baktığımda bir örgütlenme çabası içinde olduklarını görüyorum. Milleti kalbinden tapuyla vurdular. “Büyükşehir'i alamadık ki, tapu veremiyoruz” diyorlar ancak bunun altına sığınmamaları lazım. Sarıyer'de seçimlerin kaderini tapu vaatleri belirliyor. Biz MHP olarak hep yapıcı olmaya çalışıyoruz. Grupta 3 kişiyiz. Biz Sarıyer'e yakışan bir şekilde siyaset yapmaya çalışıyoruz. Doğrulara doğru, eğrilere eğri diyoruz. Ben 2011'den kendi partim adına umutluyum.

Tapu sorunu bu 5 yıl içerisinde çözülmezse, önümüzdeki yerel seçimlerde nasıl bir tablo görüyorsunuz?
Tapu konusunda bir ilerleme kaydedemezlerse bir daha Sarıyer'de CHP'nin seçim alması çok zor. İnsanlar çok rahat cezasını sandıkta verirler. 3 ayda tapu vereceğiz dediler ama 9 ay oldu ortada hiç bir şey yok. Tüm mahallelere pankart astılar. Bu konuda tek vaat vermeyen parti bizdik. Tapuyla ilgili sorunları çözmeye çalışacağız dedik. Ama onlar bangır bangır tapularınız elinizde dediler. Bu birebir kandırmadan başka hiçbir şey olmuyor. Şimdi AK Parti ilçe bazında bir şeyler yapmaya çalışıyor. Daha önce neredeydiler, bunu anlayamıyorum.

Bir mimar olarak sizce Sarıyer'de tapu sorunu nasıl çözülür?
Hakikaten bu çok zor. Yerinde dönüşüm projeleri uygulanabilirse sanırım en iyi çözüm bu olur. Çünkü insanlar burada, yaşadıkları yerde mutlu. Yerinde dönüşüm bir şekilde yapılması lazım. Zor ama imkânsız değil. Ben inanıyorum ki bu insanların hiçbiri gece rahat rahat uyuyamıyor.

Bu kadar yoğun çalışma temposu içerisinde aileniz memnun mu siyasete girmenizden?
Yaklaşık 10-15 yıllık bir dernekçilik hayatım var. Şebinkarahisar yöre derneğinde aktif üyeyim ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısıyım. İstanbul Şebinkarahisar Vakfı'nda 7 yıldır aralıksız sekreter üyeyim. Ayrıca Spor Kulübü Derneği'mizin kurucu üyesi, köy derneğimizin de başkan yardımcısıyım.

Aileme çok fazla zaman ayıramıyorum. Artık alıştılar onlarda, hoş mu hoş değil tabii ki. Kızım birden büyüdü, ona pek sarılamadım. Ama acısını şimdi 8 yaşındaki oğlumdan çıkartıyorum. Her akşam en azından evde bir çift kale maç yapıyoruz.

Kaynak : Sarıyer Manşet

Bu haber toplam 5554 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.