• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

7 Nisan Dünya Sağlık Haftası

7 Nisan Dünya Sağlık Haftası
İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, her yıl 7-14 Nisan tarihlerinde kutlanılan “Dünya Sağlık Haftası” nedeniyle yaptığı açıklamada, “Dünya Sağlık Haftası”nın 1945 yılında ABD’nin San Francisco kentinde toplanan Birleşmiş Milletler Konferansında kabul ed

 Bütün halkların sağlığının, dünyada barış ve güvenliğin sağlanması açısından temel önem arz ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, bu dönemde Çin ve Brezilyalı delegelerin "Uluslararası Sağlık Örgütü" kurulması amacıyla toplantı düzenlediğini, oybirliğiyle kabul edilen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Anayasası’nın 22 Temmuz 1946 tarihinde 61 ülkenin temsilcisi tarafından imzalandığını söyledi.
 
            Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Anayasası’nın yürürlüğe girdiği 7 Nisan’ın "Dünya Sağlık Günü", 7-14 Nisan’ın da “Dünya Sağlık Haftası” olarak kutlanmaya başlandığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir,  DSÖ’ne, Mayıs 2000 yılı itibariyle 191 ülkenin üye, 2 ülkenin de ortak üye olduğunu belirtti.
 
            ”Sağlık Haftası ve Sağlık Günü”nde tüm vatandaşlara ve okullardaki öğrencilere beden sağlığı, beslenme konusunda bilgiler verildiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, “Sağlığın önemini anlatmak bizlerin görevi” dedi.
 
            Birleşmiş Milletler Örgütünün her yıl bir sağlık konusu seçtiğini hatırlatan İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, o yıl üye ülkelerde belirlenen konu üzerinde durulduğunu, seçilen konunun bir hastalık olması halinde bu hastalığın tanımı, belirtileri, iyileştirme yöntemlerinin anlatıldığını söyledi.
 
            Tıp biliminin yalnızca hastalıklarla, hasta olan insanlarla ilgilenmediğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, “İnsan sağlığının sürekliliği, insanların hasta olmadan yaşamlarını sürdürmeleri için araştırmalar yapılır, yeni yöntemler geliştirilir. İnsanların sağlıklı yaşamaları için temizliğe önem vermeliyiz. Sağlığı bozan etkenlerden sakınmalıyız. Çevremizi temiz tutmalıyız. Sağlık öğütlerini dikkatle uygulamalıyız” dedi.
 
            “Yukarıda açıklanan kurallara uyalım, gerektiğinde sağlık kurumlarına başvuralım” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, başvurulabilecek yerlerin hastaneler, sağlık ocakları dispanserler, olduğunu belirtti.
 
            Sağlık kurumlarının çalışmaları sırasında birbirine yardımcı olduklarını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir, ”Sağlığımızla ilgili bir sorunumuz olduğunda hemen doktora gidelim. Doktorların verdikleri ilaçları tarifelere uygun olarak kullanalım. Kısacası doktorların sağlık konusundaki tüm uyarılarına uyalım” diyerek sözlerini tamamladı.
 
            Hafta nedeniyle İl Sağlık Müdürlüğünün yapacağı etkinlikler ise şöyle:
 
            7 Nisan 2009 Salı günü saat: 10.00’da, İl Sağlık Müdürü Dr. Cengiz Cindemir tarafından “Sağlık Haftası” etkinlikleri hakkında basın toplantısı yapılacak.
 
            7 Nisan 2009 Salı günü saat: 10.30’da Polis Radyosu’nda yapılacak canlı yayında, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Şube Müdürü Dr. Metin Aksu, sigara ve zararları konusunda, Psikolog Ali Asker Baş’ta, stresle baş etmenin yolları konusunda açıklamada bulunacaklar.
 
7 Nisan 2009 Salı günü saat: 19.30’da ilimizde yerel yayın yapan Tempo TV’de, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Hekimlerinden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alaaddin Pahsa, su ve besinlerle bulaşan hastalıklar ve bu konuda alınacak önlemler hakkında halkımızı bilgilendirecek.
 
            Hafta içerisinde İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü ile Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü koordineli olarak hazırlanan eğitim planını uygulayacaklar.

Bu haber toplam 2040 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.