• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

6. Bölge Divan Toplantısı Yapıldı

6. Bölge Divan Toplantısı Yapıldı
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği 6. Bölge Divan Toplantısı Tarabya'da Yapıldı...
Derneğimiz, çok önemli gündemlerin olduğu, aylık kahvaltılı bölge Divan toplantılarının 6cı'sını, Cumhuriyet Mahallesi Araba yolu cad. Asrı Saadet düğün salonu Tarabya'da kalabalık ve coşkulu bir şekilde yapmıştır. Bu kahvaltılı Divan toplantımızın ev sahipliğini, Aslanşah Köyü Dernek Yönetimi yapmıştır. Başkan Hasan Bayram nezdinde Aslanşah Köyü Dernek Yönetimine teşekkür ediyorz. Dernek danışmanı Mustafa Kocanın sunumu ile, Divan başkanlığı oluşumu açıklanmış buna göre Divan Başkanı, Yönetim kurulu Üyemiz Çetin Karayılan, Katip üyeler ise, Semra Hanedar, Ramazan Satıcı, Halil Yandık olarak görev yapmışlardır.

GÜNDEM
1.Açılış ve yoklama
2.Yapılması Planlanan Dernek gecesi ile ilgili bilgi alışverişi
3.Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulunun sorunları, yapılan 4 yıllık uygulamalı bilimler Meslek Yüksek Okuluna öğrenci alınmamasının nedenleri ve 2010 yılında izleyeceğimiz yol haritasının nasıl olacağı
4.Yapılması Planlanan Ankara ziyaretinin konularının paylaşılması
5.Köylerimizin ve mahallelerimizin sorunlarının tartışılması
6.Şebinkarahisar'daki Öğretim görevlileri için yapılması düşünülen 10 dairelik bir Blok yapılmasının değerlendirilmesi
7.Dilek ve temenniler kapanış.

GÜNDEM MADDELERİNİN MÜZAKRESİ;
1-Açılış Konuşmasını Dernek Başkanımız Yücel kısa yapmış, tüm maddeleri tek tek okuyarak konular üzerinde gerekli müzakerelerin yapılıp bir sonuca varılmasını arzu ettiğini söyleyerek tüm katılımcılara teşekkür etmiştir.

2- Dernek gecesi yapılması ile ilgili maddenin görüşülmesini Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Akgün açıkladı. Salondaki katılımcılardan bu konudaki görüşlerini arzu etti. Bu maddede sırasıyla söz alanlar, Av.Müslim eriş, Mehmet Çelikkol, Sabri Bayraktar, Av. Hakan Ayık, Mustafa Koca, Hayri Bakıcı, Erol Ceylan.

Sonuç itibariyle konuşmacılar ortak bir dil ile, Derneğin giderleri ve gelirleri göz önünde bulundurulduğunda kira, çeşitli giderler v.s ,özellikle Öğrenci Burslarının yüksek bir meblağ olması buraya aktarılacak kaynağın zayıf olması düşünülürse böyle bir gecenin yapılması ihtiyacı doğmuştur. Bu konuda Yönetim Kurulu çalışmasını yapıp bir plan hazırlasın bu çalışmayı destekleyelim şeklinde ortak bir karar ortaya çıkmıştır.

3-Ankara ziyaret ile ilgili Madde üzerinde 2. Başkan Bora Kılıç söz aldı. Gerekli çalışmaların yapıldığını buna göre ön hazırlıkların tamamlanıp ilgili makamlardan gerekli randevuların alındığını Dernek Yönetimi olarak bu ziyaretin gerçekleşeceğini söyledi. Bu konuda katılımcılardan destek istedi.

4.Meslek Yüksek Okulunun soruları ile ilgili gerekli çalışmaları Dernek Başkanımız Yücel Kısa aktardı. Okulumuz ile ilgili herkesten destek istedi. Bu konu ile ilgili sorunların neler olduğunu ve yapılması gereken çalışmaların neler olabileceğini, Onursal Başkanımız Hayri bakıcı açıkladı.Hayri Başkan, biz üzerimize düşen bir takım çalışmaları yaptık fakat bizim dışımızda yapılması gereken diğer çalışmalar ise bürokrasinin engeline takıldı maalesef 4 yıllık bilimler Yüksek Okulumuza öğrenci alınmasını başaramadık. Bunun çeşitli sebepleri olabilir. Ancak biz çok güvendiğimiz bölge Milletvekillerimizin Belediye Başkanlarımızın, Kaymakamımızın ve diğer sorumlu makamların bize yeterli destek veremediklerini üzülerek belirtmek istiyorum. Çünkü Okulumuzu hayırsever bir hemşerimiz Fevzi Kıraç Bey yaptırdı Allah kendisinden razı olsun. Şebinkarahisarlı işadamları, sizler, Dernekler bir araya gelip her şeyinizi ortaya koydunuz. Okulumuzun bütün eksiklerini tamamlayıp öğretime hazır hale getirmemize rağmen, burada ikamet edecek Öğretim görevlilerinin kalacakları bir lojmanları yok denilerek bu nedenle öğrenci alınamamıştır dediler. Bu çok komik ama bir o kadar da acı bir tablodur. Çünkü diğer ilçelerimizin bir kısmının okul binaları bile yokken onlara öğrenci alınmıştır. Ama onlara böyle komik gerekçeler öne sürülmemiştir. Demek ki artık bundan sonra konuşmaların söylemlerin bir yararı yoktur. Emeklerimizin karşılığını almak için artık eylem yapmanın meseleleri birebir takip etmenin önemi ortaya çıkmıştır. 2010 yılının şubat ayının sonunda, Giresun Üniversitesine hitaben bir yazı yazalım. 4 Yıllık bilimler Yüksek Okulumuza Öğrenci alınması ile ilgili talebimizi dile getirelim. YÖK'ten bir randevu alarak bütün dernek başkanları ile birlikte kalabalık bir toplulukla kendilerini ziyaret ederek gerekli hassasiyetimizi bildirelim. Bundan sonraki gelişmeleri hep birlikte takip edelim ve sonuçlarını müzakere edelim dedi.
Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan beye söz verildi. Hasan bey konuşmasında Şebinkarahisar'ın sorunlarının giderilmesi, ihtiyaçlarının temin edilmesi konusunda bize ne görevler düşüyorsa yapmaya hazırız dedi.

Dernek danışmanımız Mustafa Koca söz aldı duygu ve düşüncelerini paylaştı. Siyasilerimiz üzerine düşen görevi yerine getiremeyerek bizim ihtiyaçlarımıza cevap veremiyorlar dedi. Parti çalışmalarını bir kenara bırakarak Şebinkarahisarsımızın acil öncelikle ihtiyacını karşılayın sonra parti çalışmalarınıza devam edebilirsiniz dedi.

Av. Hakan Ayık söz aldı. Ben ilçemize faydamız olsun diye Giresun Federasyonu genel sekreteri oldum. Gerekli çalışmaları birlikte yürütebiliriz dedi.

5.Köylerimizin sorunları maddesinde önce Yumucaktaş köyü adına Ruhi Yılmaz, Ozanlı Köyü adına Başkan; Osman Bal, Sipahi Köyü adına Başkan; Sabri Bayraktar, Toplu Konak Köyü adına Başkan; Ali Karaca, Şahinler Köyü adına Başkan; Kerim Demirelli, Ovacık Köyü Etir Mah. Adına Yunus Etirli söz aldılar. Başkanların ortak sorunu köy veya Mahallelerinin yollarının asfalt yapılmaması ve konuda isteklerinin kaymakamlıkça dikkate alınmamasını vurguladılar. Bu sorunların çözülmesini istediler.

Son olarak Aslan şah Köyü Dernek Başkanı Hasan Bayrama söz verildi. Başkan Hasan Bayram 6. Divan toplantısının kahvaltısını ve salon hizmetinin kendileri tarafından yapılmasının onur verici olduğunu söyleyerek katılımınız için teşekkür ediyorum afiyet olsun dedi.

6.Toplantının son gündem Maddesinde kapanış konuşmasını dernek başkanımız Yücel Kısa yaptı. Bu kahvaltılı Bölge toplantımız çok verimli olmuştur. Sonuç itibariyle Derneğe bir gece yapılması zarureti ortaya çıkmıştır. Bunun yanında Meslek Yüksek Okulu için yol haritasını Değerli Başkanımız Hayrı Bakıcı Bey açıklamıştır buna göre Şubat ayında gerek Giresun Üniversitesine gerekse YÖK'e gerekli ziyaretlerin yapılacağı ve taleplerimizin kendilerine iletileceği kararlaştırılmıştır. Şebinkarahisar'ın, İllik hakkının iade edilmesi ile ilgili Ankara'ya gerekli ziyaretlerin planlandığı gibi yapılacağını, Öğretim görevlilerine lojman yapılması çalışmalarının, önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelmesi beklenen Kaymakam ve Belediye Başkanı ile birlikte yürütüleceği, Ayrıca Köylerimizin sorunları ile ilgili gelişmelerinde Kaymakamlık nezdinde takip edileceğini bilgilerinize arz ederim dedi. Tüm katılımcılara teşekkür ederek sözlerini tamamlamıştır.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği
Bu haber toplam 1631 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.