• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 9 °C
  • İzmir 14 °C
  • Giresun 12 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

22. Kümbet Festival Hazırlığı Tamamlandı

22. Kümbet Festival Hazırlığı Tamamlandı
22. Kümbet Kültür ve Sanat Festivali hazırlıkları son aşamasına geldi...
17.18 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek şenlikler öncesinde, Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ve Kaymakam Murat Özdemir ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasında ''Bölgemizde ve Türkiye'de bir marka olan Kümbet Kültür ve Sanat Festivali'ni en iyi şekilde tanıtmak ve pazarlamak için gerekli bütün çalışmaları yapıyoruz'' diye konuştular.

Giresun'un ve Dereli'nin adına layık bir festival yapmak istediklerini belirten Zeki Şenlikoğlu, ''Yıl içerisinde yaşanan doğal afetlerden dolayı bazı sıkıntılar oldu. Ancak bu sıkıntılarımızı elimizden geldiği kadar gidererek güzel bir etkinlik yapmak istiyoruz'' dedi.
Başkan Şenlikoğlu, festival etkinliklerinin cuma günü ilçe merkezinde start alacağını ifade ederek; ''Cuma akşamı Dereli ilçe merkezinde Zeynep Başkan konseri ve havai fişek gösterileri olacak. Cumartesi günü Kümbet Aymaç mevkisinde yöresel sanatçılarımızın konserleri ve halk oyunlarının yanı sıra havai fişek gösterilerinin yapılacağı bir etkinlik düzenlenecek. Pazar günü yine yöresel sanatçılar ve belediyemiz konservatuvarı halk oyunları ekibinin gösterileri ile Orhan Hakalmaz konseri yapılacak.''

Şenlikleri yaparken, kendi örf adetlerine, bölgesel tanıtım ve kültürlerine uyulacağını söyleyen Başkan Zeki Şenlikoğlu; ''Bu yılki şenliklerde eğlencenin yanında insanlarımızı düşünmeye sevk etmek istiyoruz. Bununla ilgili Eğribel Tüneli'nin ve Şebinkarahisar yolunun bir an önce yapılması ve programlanan yol çalışmalarının başlatılması için sivil inisiyatifimizi kullanarak bir imza kampanyası başlatacağız. İlçemiz turizm açısından doğal güzellikleri çok olan bir ilçe. Fakat tesisleşme ve altyapı olarak çok eksiğimiz var. Bu imza kampanyasıyla doğal güzelliklerimize layık tesisleşme ve alt yapının oluşturulması için hep beraber inisiyatif kullanmak istiyoruz.'' İfadesini kullandı.

Şenlikoğlu yerel bir muhabirin terör konusundaki sorusuna da şu yanıtı verdi; ''Bölgede bizim dışımızda gelişen bazı terör olayları oldu. Bu konuda güvenlik güçlerimiz gerekli tedbirleri aldı. Biz bölge insanı olarak bazı konuları, bazı sorunları kendimiz aşacağız. Güvenlik güçlerimiz bu konuda çok tecrübeli ve üzerlerine düşen görevi ziyadesiyle yapıyorlar. Bu meselede festivalimizi olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değil.''
Dereli Kaymakamı Kaymakam Murat Özdemir kaymakamlık olarak festivalin güvenli bir ortamda yapılabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Kaymakam Özdemir, Terör konusunda herhangi bir sorunun olmadığını ifade etti ve; ''İlçemizi diğer ilçelerden ayıran ayrı bir özelliği var. Bu da ilin en önemli yaylalarının ilçemiz sınırları içerisinde olmasıdır. Buraların turizme kazandırılmasını amaçlıyor ve bu amaçla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Güvenlik konusunda vatandaşlarımız rahat olsunlar. Yaşanan yaşanmış bitmiştir. Biz hayatımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Festivale gelecek olup da tereddüt içinde olanlar olabilir. Bu durumdakilerin rahat olmalarını istiyoruz” dedi.

Haber: Selami Çelebi
Giresun Haberci
Bu haber toplam 1499 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.