• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • İzmir 12 °C
  • Giresun 12 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

YÜCEL KISA'DAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

YÜCEL KISA'DAN ELEŞTİRİLERE CEVAP
YÜCEL KISA'DAN ELEŞTİRİLERE CEVAP

 

Her yaptığı ayrı bir olay olan Şebinkarahisarlılar yardımlaşma derneği genel kurulu da bir olay oldu. Değerli konuşmacılar derneğin faaliyetleri ve ekonomik bütçesi ile alakalı olarak görüşlerini dile getirdiler. Buraya kadar olması gerekenlere normal olanlar, anormal olan ise dilek ve temenniler bölümünde gündeme getirilmesi gereken konular bazı hemşerilerimiz tarafından derneğin faaliyet alanına giriyormuş gibi alakasız konulara girdiler, tabi doğal olarak kongreyi yöneten divan başkanı müdahale etmek zorun da kaldı.

Kaldı ki bu tip gündem dışı konuşmalar geçmişte olduğu gibi bugün de müdahale ile gündem saptırılması olmaması adına müdahale edilmiştir. Kaldı ki divan başkanı birçok kereler bu derneğin genel kurullarında divan başkanlığı yapmıştır.

Ne oldu da bu genel kurulda bu hemşerimizin divan başkanlığı bu kadar müdahale edilir oldu. Değerli ilçe başkanı bir yazı gündeme almış şahsımı da eleştirerek bende ona bu cevabı yazayım ve insanları yanlış yönlendirmesin.

Eğer biz sayın başkanın yaptığı açıklama gibi bir yönetim anlayışı içinde olsa idik sayın belediye başkanımız bizim için insan olarak yeri çok farklı olan Şükrü Genç'i desteklemez ve Şebinkarahisar'daki belediye seçimlerinde müdahil olurduk..

 

 

Çok merak ediyorum sayın başkan seçildiğinde niçin çıkıp da bir basın açıklaması yapmadılar.Bizim felsefemiz ve siyasi düşüncemiz ilçemizde hangi partiden Belediye başkanı olursa olsun aynı saygı çerçevesinde biz yaklaşırız.Büyük şehirler de ise tam tersine insanımıza ve memleketimize hizmet götürecek bir makama seçim yapılırsa o makama gelecek hemşerimizin dünya görüşüne bakmaksızın arkasın da durur ve elimizden geleni geçmişte yaptık ve bundan sonra da yaparız.

Bazı büyüklerimiz facebook paylaşımın da derneğin siyasi olduğunu söylüyorlar acaba kendi yönetimlerinde sırf bir taraf olmadılar mı, bazıları bazı yerlerden aday olmadılar mı şimdi kalkmışlar derneğin siyasallaştığından bahsediyorlar. Hiç kusura bakmayın önce kendinize bir bakın ben bu dernekte başkan yada yönetici iken neler yaptım karşıma neler çıktı.

Bu insanlar bana olan saygılarından bir eleştiri yapmadılar, ben bugün bu insanları eleştiriyorum diye bir düşünmesini tavsiye ederim.

Polat beyin sözünün kesildiğinden bahsediyor bazı arkadaşlar bu doğru değil.Sadece sayın Polat Sabuncu'dan  faaliyet raporları görüşülürken başka konulara girdiği için divan  başkanı tarafından uyarılmış ve bu konuşmaların dilek ve temenniler bölümünde konuşulabileceği söylenmiştir.Değerli hemşerilerim insanları kışkırtmayın bu dernekte köylüsü ile şehirlisi ile her insanın emeği vardır kimse bunu inkar etmesin.Eğer bizler art düşünceli olsa idik göreve geldiğimizde başta sayın Polat Sabuncu olmak üzere bu dernekte başkanlık yapmış olan insanları ziyaret edip hal ve hatırlarını sormaz idik.

Her gündem oluşta oteli ön plana çıkartıyorlar. Otelin yapılış hikayesini kimlerin bu binayı yapmak için ne çabalar sarf ettiğini nasıl insanlardan paralar toplandığını çok iyi öğrenen biriyim. Allah onlardan razı olsun ahrete intikal etmiş çok değerli hemşerilerim var Allah yattıkları yerden utandırmasın bu eser var olduğu sürece o insanlara hayır dualar olacaktır.

Tabi otelin geçmişte yanlış kiralanması ve otelin mafyanın eline geçmesi ve bu süreçte verilen mücadeleleri hiçbir hemşerimiz gündeme getirmiyor. Ortalık öyle tozpembe değil, 2005 yılın da mafya olacak insanlardan 20 kişi ve 6 polis memuruyla boşalttırılıp yeniden kiraya verildi. Bugün gelirinden bahsediyorlar bu gelire nasıl ulaşıldı hiç söylemiyorlar.

İlk kiraya otel ve fırınınla birlikte yanlış hatırlamıyorsan 4.000 veya 5.000 tl'ye kiraya verildi ve yıllık yüzde on artış olacaktı.Peki bugün ne dersiniz.Bugün 16.500 tl net geliri var bu sureci çarpıp bir vicdan muhasebesi yapmanızı rica ediyorum.

Teslim aldığımız haliyle bugünkü halini bir değerlendirmenizi isterim. Bir işi yapmak değil önemli olan, önemli olan o işi takip etmek, sahip çıkmak ve sürdürülebilir olmak önemlidir. Biz hiçbir insanımızı kaybetmek istemedik ve istemiyoruz da bizim insana ihtiyacımız var birbirimizi yemeye değil.

Siyasi olarak ben her zaman söyledim ve üzerine basa basa yine söylüyorum. Derneğin öncelikli hedefi kendi üyelerinin çıkarı, temsil ettiği şehrin çıkarları ve tabi ki yaşadığımız ülkenin çıkarlarıdır. Eğer benim insanıma faydalı işler olacaksa bunu komünist parti de yapıyor olsa destek veririm.

Basit bir örnek vereyim evet hayır oylamasında evet yönün de insanlara bir yazı yazdım ve bunu inkar da etmedim genel kurulda da söyledim.Bugün Erdal Eren'i asanlardan hesap soruluyorsa bu evet hayır oylamasından çıkan evet oyları sayesinde olmuştur.Bugün biz hala daha geçmişten gelen zihniyetle ülke için insanlarımız için hayırlı şeyler yapıldığında karşı çıkacaksak bu hayırlı sonuçların çıkması maalesef mümkün olmayacaktır.

Derneğimizde geçmişte sosyal demokrat bir yönetim  oldu bizim zamanımızda demokrat bir yönetim oldu simdi ise milliyetçi bir yönetim oluştu.Bu oluşumlar bundan önce olduğu gibi bundan sonra da olacaktır.Önemli olan dünya görüşü değil insanlarımızın birbirlerine saygılı olmaları en önemlisi prensipli  olmalarıdır.Kimseyi kırmadan fikirlerine saygılı olarak ve olduğu gibi kabullenerek tüm insanlarımızı kucaklamalıyız.Birilerini savunmak veya yermek değil.Biz birbirimizi kucaklamazsak toplumsal barışı da sağlayamayız,önemli olan toplumsal barışın sağlanmasıdır.

Herkese saygı ve hürmetlerimle

Yücel Kısa

Bu haber toplam 2110 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.