• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 25 °C
  • Giresun 22 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

YALANCI SEÇİMLER, YALANCI TERCİHLER

YALANCI SEÇİMLER, YALANCI TERCİHLER
Bir seçim arifesi daha yaklaştı. Ne kaldı ki şunun şurasında bir aydan daha az. İlk önce aday adayları çıktı sahneye, parti içinde birbirleriyle yarıştılar. Birbirleriyle yarışırken hiç biri bir proje sunmadı.

Bir seçim arifesi daha yaklaştı. Ne kaldı ki şunun şurasında bir aydan daha az. İlk önce aday adayları çıktı sahneye, parti içinde birbirleriyle yarıştılar. Birbirleriyle yarışırken hiç biri bir proje sunmadı. Nihayet partiler kararlarını verdiler ve adaylarını belirlediler. Adayların Şebinkarahisar için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Adaylar projelerini röportajlarda anlatmaya başladılar. Projeler herkesin bildiği türden. Projelerde yer alan projelerin hiç biri yeni değil Şebinkarahisar’ın yıllardır devam eden sorunları. Cumhuriyet meydanında çayını içen Şebinkarahisarlıya sorsanız, memleketin sorunları nedir, bu sorunlar nasıl çözülür deseniz elbet bir yanıtı olacaktır. Bu bakımdan Şebinkarahisar’ın yıllardır çözülemeyen sorunları belli. Ekmek , su gibi bunlar. Olmazsa olmazlar bunlar. Nedir bunlar; Eğribel, eğitim, hastane, üniversite, Şebinkarahisar-Suşehri yolu, fabrika, birlik beraberlik, işsizlik, kültür sanattan yoksunluk gibi. Bu maddeleri çoğaltabiliriz. Kim gelirse gelsin bu sorunları çözmek zorunda. Bu sorunları bilmeyen yok zaten.

Bu noktada bir analiz yapmak istiyorum. Röportajlarda Sayın adaylar bu konulara öncelik vermişler. Çok teşekkür ederim.  Şuan ki Belediye Başkanımız Sayın Lütfullah Akdoğan’a soruyorum, Sayın Başkan bu sorunları biliyordunuz neden on yıl boyunca bunu çözemediniz. Bunu bir açıklayın, çözememenizin nedeni nedir? Bunu açıklayın ki benim gibi halk size bununla ilgili soru sormasın. Siz de rahatlayın biz de rahatlayalım kararımızı verelim. Tabi birçok çalışmaya imza attınız bunun için gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Neden yapamadığınızı açıklarsanız Şebinkarahisar halkı sizi daha iyi anlayacaktır.

Diğer bir analiz, AKP Şebinkarahisar Belediye Başkan Adayı Sayın Şahin Yılancı sizi de tebrik ediyorum. AKP’den Şebinkarahisar Belediye Başkan adayı olma cesareti gösterdiğiniz için. Şebinkarahisar’dan AKP Belediye Başkan adayı olmak öyle kolay iş değil diye düşünüyorum. Çünkü bu adaya Şebinkarahisarlıların soracakları vardır. Hele aday Sayın Şahin Yılancı olduysa sorulacak soru sayısı artar diye düşünüyorum. Neden diyeceksiniz, çünkü Sayın Yılancı Şebinkarahisar AKP İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. Sayın Yılancı, sizde 6 yıl boyunca Şebinkarahisar’a yaptırdıklarınızı çıkın halka anlatın. Yaptıramadıklarınızı, projeleriniz içerisinde yer alanları da anlatın. Altı yıl boyunca neden yaptıramadınız onu da anlatın. Size bir güvenelim. Karşılıklı bir güven oluşsun ki sandığa seçmen rahat gitsin. Ben şimdi diyorum ki Sayın Yılancı 6 yıl boyunca Şebinkarahisar’a yaptıramadıklarını belediye başkanı olunca mı yaptıracak. Bunu bana söyleyin. Aynı şey Sayın Akdoğan içinde geçerli, 10 yıl boyunca yapamadıklarınızı bu defamı yapacaksınız. Bunu merak ediyorum. Bunları açıklamadan Şebinkarahisarlıları nasıl ikna edeceksiniz onu düşünüyorum.

Başka bir nokta, Rahmetli Başbakanımız Sayın Bülent Ecevit, Şebinkarahisar’ı çok severdi, Şebinkarahisar’ın il olması için mücadele vermişti keza Sayın Rahşan Ecevit’te öyle. Bir çıktı DSP’nin Şebinkarahisar Belediye Başkan Adayı Remzi Gömürlü, iyi dedik Sayın Gömürlü hayırlı olsun dedik. DSP Şebinkarahisar karar defterine Şebinkarahisar Belediye Başkan Adayı olarak Remzi Gömürlü’yü kayıt etmiş.  Aradan birkaç gün geçti Osman Çalışkan DSP Şebinkarahisar Belediye Başkanı Adayı kendisi olduğunu bu görevi kendisine DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in verdiğini söyledi. Kocaman bir partinin böyle çelişkili davranmasını anlamış değilim. Oysa Şebinkarahisar halkı DSP’den daha istikrarlı kararlar bekliyordu.  Şimdi aday Osman Çalışkan, Çalışkan DSP’den ikinci kez deneyecek başarılar diliyorum.

CHP Şebinkarahisar Belediye Başkan Adayı Sayın İsmail Şenyuva. Kendisi emekli öğretmen. Sayın Şenyuva ile ilgili söyleyecek bir sözüm yok ama partisiyle ilgili tabiî ki var. Geçmişe gittiğimiz zaman CHP Şebinkarahisar’da hiç de güçsüz bir parti değildi. Son dönemde güç kaybettiğini görüyorum. Bunun etkisinden midir bilmiyorum ama, Şebinkarahisar’dan CHP Belediye Başkan Aday Adayı kimse çıkmadı. Bu gerçekten üzücü bir durum. Şebinkarahisar insanı bu kadar az mı siyasetle ilgileniyor. Son birkaç gün kalana kadar CHP Belediye Başkan Adayını bile açıklayamadı. Şebinkarahisar CHP İlçe Başkanlığı ne yapıyor anlamış değilim. Bu bakıma kendilerini eleştiriyorum. Bu konuya verdiğiniz önemi halka yansıtmanız gerekiyor. Bu şekilde davranarak halkın güvenini kaybedersiniz. Sayın Şenyuva da başarılar diliyorum.

Şebinkarahisar da böyle bir yarış başladı. Yarışı kimin kazanacağı belli değil ama kimin kazanması gerektiğine sizler karar vereceksiniz. Bu kararı verirken, sorgulamanızı istiyorum. Bu kararı verirken hesap sormanızı istiyorum. Bu kararı verirken projelerini anlatan adaylardan yapmaları için söz almanızı istiyorum. Yoksa son pişmanlık fayda vermez diyorum.

 

Bu haber toplam 1751 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.