• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Giresun 14 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Vali Şahin Meryemana Manastırında Vali Şahin Meryemana Manastırınd

Vali Şahin Meryemana Manastırında Vali Şahin Meryemana Manastırınd
Vali Şahin Meryemana Manastırında

 

 

Vali Dursun Ali Şahin, Şebinkarahisar ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret ve incelemelerinin ilk gününü tarihi Meryem Ana Manastırında NTV’ye verdiği röportajla tamamladı.
 
Vali Şahin, 4 günlük Şebinkarahisar-Alucra-Çamoluk ziyaretinin ilk gününde oldukça yoğun bir tempoda yaptığı ziyaret ve incelemelerini saat: 18.00’de Şebinkarahisar ilçesi Sarıyar Köyü’ndeki tarihi Kayadibi Meryemana Manastırı’ndaki incelemeler ile tamamladı.
 
Burada yaptığı incelemelerde; manastıra İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan yolu ve restorasyon çalışmalarını yerinde gören Vali Şahin, çalışmaların son aşamaya geldiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Çalışmalar hakkında, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın, Yatırım ve İnşaat Müdürü Erol Sandıkçı, İnşaat Teknikeri Muhammet İmamoğlu ile yol ve restorasyon çalışmalarını yapan firma yetililerinden bilgiler alan Vali Şahin, burada köylüler tarafından ikram edilen yiyecek ve ayranı tattıktan sonra NTV Doğukaradeniz Bölge Sorumlusu Ahmet Kayacık ile manastırdaki restorasyon ve buranın turizme kazandırılması çalışmaları ile ilgili bir röportaj yaptı.
 
Vali Şahin, NTV’ye verdiği röportajda manastırda yapılan bu çalışmaların daha birinci aşama olduğunu bu çalışmaların aşama aşama devam edeceğini, birinci aşama tamamlanmış gibi görünmekle birlikte projeden kaynaklı bazı eksikliklerinin olduğunu, bu eksikliklerinde yeni bir proje dahilinde giderileceğini belirtti.
 
Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti de ifade eden Vali Şahin, bu yoldan yürüyerek herkesin çıkamayacağına da dikkat çekerek bunun için ileride Golf veya ATV ataçları ile buraya ulaşımın sağlanabileceğini dile getirdi. Vali Şahin, çalışmalar tamamlanıp ta manastır projesi hayata geçirildiğinde bunun Şebinkarahisar’ı farklılaştıracağını söyleyerek proje hayata geçtiğinde tanıtımında önemine değinerek “Sıra tanıtım işine geldiğinde, Cumartesi-Pazar burada düğünler yapmak, kilisede tanıtım amaçlı, turizme yönelik nikah törenleri yapmak, bizim buradaki amacımız tanıtım, tanıtımda da bazı faktörleri göz önünde bulundurmak lazım, burası Sümela Manastırı’nın bir kardeşi niteliğinde olacak” ifadelerini kullandı.
 
Vali Şahin, Şebinkarahisar’daki bu çalışmaların ikinci aşaması olarak önemli olanın kayıt olduğunu ifade ederek “Şebinkarahisar denince akla gelen tarihidir. Bunun içinde önemli tarihi eserleri kayıt altına alarak restorasyon ve onarımını yaparak koruma altına alınacaktır. Kale için proje çalışmaları devam etmekte olup ve yine Taşhanların üst kısmını İl Özel İdaresi kanalıyla istimlak ederek aslına uygun bir şekilde restorasyonu sağlandığında, yine hemen yanında Fatih 2012-1339-18.jpg2012-1339-17.jpg2012-1339-3.jpg2012-1339-16.jpg, Kurşunlu Camii, bu yöredeki en eski camilerden biri olan Behramşah Camilerimiz gibi saydığım bu 7-8 eser aslına uygun güzelliğine kavuştuğunda Şebinkarahisar için turizm ve inanç turizmi yönünden de önemli eserlerimiz olacak” dedi.
   
İncelemelere; Vali Dursun Ali Şahin ile birlikte İlçe Kaymakamı Avni Oral, Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Metin Usame Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emür, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Aydın, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdem Karaağaç, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr.Muhammet Angın, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Ömer Tekin, İl Özel İdaresi Yol ve Trafik Hizmetleri Müdürü Mustafa Kemal Bilgin, İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü İbrahim Karaca, Yatırım ve İnşaat Müdürü Erol Sandıkçı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Veysel Özgan, ilçe daire amirleri, il genel meclis üyeleri, STK temsilcileri, yol ve restorasyon çalışmalarını yapan firma yetkililere ile köylüler katıldı.2012-1339-1.jpg2012-1339-18.jpg2012-1339-18.jpg
Bu haber toplam 3526 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.