• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

UBYO’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI YAPILDI

UBYO’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI YAPILDI
Giresun Üniversitesi, Feyzi KIRAÇ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 24 Kasım öğretmenler günü kutlaması yapıldı.

Giresun Üniversitesi, Feyzi KIRAÇ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda 24 Kasım öğretmenler günü kutlaması yapıldı.
Kurtuluş mücadelesi muharebe alanında kazanılmasıyla aydınlanma mücadelesinin yurt satında kazanılması gerekiyordu. "Öğretmenler! Ordularımızın kazandığı zafer, sizin ordularınız için yalnız zemin hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz ve mutlaka başaracaksınız." sözleriyle Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde eğitim seferberliği başlamıştır.
Kutlamaya Kaymakam Bilal BOZDEMİR, Belediye Başkanı Şahin YILANCI, Garnizon Komutanı Vekili, Cumhuriyet Başsavcısı, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, emekli öğretmenler, öğrenciler ve Şebinkarahisarlılar katıldı.
Cumhuriyetin ilk öğretmenleri okuma-yazma bilmeyen, fakirlikle mücadele eden, ümmetçi bir gelenekten uluslaşmaya yönelten, çağdaşlığı, uygarlığı, yaşam felsefesi haline getiren, kadın-erkek eşitliğini benimsemiş, birey olmanın ortaya çıkardığı hakları savunan bir toplum ortaya çıkarmada Cumhuriyet misyonun neferleri olmuşlardır.
Cumhuriyetin ilk öğretmenleri kendilerine verilen bu görevleri yerine getirirken sahip oldukları görev bilinci Başöğretmenlerindeki muasır uygarlık düzeyine ulaşma, “düşünceleri özgür, vicdani özgür, kültürü özgür kuşaklar " yetiştirme azim ve kararlılığını cüzdan ile vicdan arasında sıkışmadan, herhangi bir karşılık beklemeden ülkesinin arzu edilen koşullara ulaşması, milletin bilinçlenmesi, kültür seviyesinin artması için varlıklarını ortaya koymuşlardır.
UBYO bu anlamda “Ahde vefa” örneği göstererek yapılan öğretmenler günü programını Şebinkarahisar'da Cumhuriyet çınarı, Cumhuriyetin ikinci nesil öğretmenlerinden geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Öğretmen Hüseyin AKGÜN anısına atfedilmiştir.
Rahmetli Hüseyin AKGÜN geçmiş ay ve yıllarda olduğu gibi son nefesini verdiği ayda almış olduğu maaşını MYO'na bağışlayarak, sahip olduğu eğitim-öğretim ülküsünün emeklilik, yaşlılık ve hatta ölüm bile olmadan neler yapılabileceğini bizlere ders olarak sergilemiştir.
Şebinkarahisar eğitimin kadrini kıymetini bilen bir kültür şehridir. Sahip olduğumuz bu eğitim sevdamız, geçmişlerimizden, Hasan Tahsin OKUTAN'ların Şadiye Öğretmenlerin, Ali ÖZDEMİR'lerin, Hüseyin Hüsnü TEKIŞIK'ların Hüseyin AKGÜN'lerin, Dursun ARSEVEN'lerin emek, gayret ve kararlılıkları ile bizlere ulaşmıştır.
Programda UBYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Beytullah DÖNMEZ konuşmasından sonra müzik dinletisi yapıldı. Radyo-Televizyon Programı tarafından hazırlanan Hüseyin AKGÜN belgeselinin izlenmesinin ardından, merhumun eşi Müzeyyen AKGÜN'e plaket verildi.
Programda 70 yaşını aşmış Şebinkarahisar'da yaşayan emekli öğretmenlerden Dursun ARSEVEN, Mehmet KAYA, Halil ERTÜRK, Hasan KANDEMİR, Özbay ÜSTÜNDAĞ, İsmet ŞENYUVA ve Ruhi ÖZYEŞİL'e özgeçmişlerinin sunumlarıyla, hizmetlerinin anısına plaket verildi. Program, Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencilerinin hazırladıkları resepsiyonla sona erdi.


Haber: Zekai ŞENOL

Bu haber toplam 2794 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.