• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 12 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 13 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

TÜRK EĞİTİM-SEN DEN İLÇEDEKİ ATAMALARA TEPKİ

TÜRK EĞİTİM-SEN DEN İLÇEDEKİ ATAMALARA TEPKİ
TÜRK EĞİTİM-SEN BASIN AÇIKLAMASI

 

"Basın ve yayım kuruluşlarının değerli temsilcileri, saygıdeğer Eğitim Çalışanları, Sayın Giresunlular;

Türk Eğitim-Sen olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada yapılan haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Son zamanlarda Şebinkarahisar İlçemizde Eğitimde yapılan kayırmalara karşı mücadelemiz devam ederken yapılan usulsüzlükler konusunda kamuoyunu bilgilendiriyoruz.

Şebinkarahisar İlçesinde atama ve görevlendirmelerde yapılan usulsüzlükler, haksızlıklar, adam kayırmalar çalışanlar üzerinde baskı oluşturmakta, bu durum tüm yönetici ve öğretmenlerin çalışma azmini ve performansını düşürmektedir.

Sayın bakanın tüm çağrı ve söylemlerinde liyakat esas alınacak, adaletli olunacak denmesine rağmen görevlendirmelerde usulsüzlük ve yandaş kayırması sürdürülmektedir.

4+4+4 Uygulaması sorası Şebinkarahisar İstiklal İlköğretim okulu ikiye ayrılmıştır. Ortaokul kısmı kurucu müdürlüğüne aynı okuldan bir öğretmen istekte bulunmasına rağmen, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Fikri ÇEVİK kurucu müdür olarak atanmıştır. Bu okulun 35 öğretmenine duyuru yapılmadan kurucu müdür görevlendirilmiştir.

 

 

Öğretmen Fikri ÇEVİK kurumlar arası geçiş yaparak Milli Eğitim Bakanlığında 07/09/2011 tarihinde göreve başlamış, öğretmenlik mesleğinde daha bir yılını doldurmadan 29/08/2012 tarihinde bu görevlendirme yapılmıştır. Halbuki Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 7. Maddesinde yöneticiliğe atanacaklarda en az 3 yıl öğretmenlik yapmış olmak genel şart olarak aranmaktadır. Bu kriter hiç kuşkusuz görevlendirmelerde de göz önüne alınması gerekmektedir. Bu yönü ile görevlendirme yönetmeliğe aykırıdır. Bu hukuka aykırı olduğuna inandığımız görevlendirme sendikamız tarafından üyelerimiz vasıtası ile mahkemeye taşınmıştır.

                       Yine Şebinkarahisar İlçesi Sağlık Meslek Lisesindeki 2 meslek dersi öğretmeninden biri olan, hiçbir idarecilik deneyimi olmayan Bünyamin AYDEMİR 22/10/2012 tarihinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne görevlendirilmiştir. Bu lisede her yıl 30 saat meslek dersi açığı bulunmaktadır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında yeni açılan Hemşirelik bölümü ile ders açığı daha da artmıştır. Sayın Milli Eğitim Bakanının zaman zaman öğretmenlerin okullarda dersleri aksatacak başka birimlere görevlendirme yapılmaması için uyarılarda bulunduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüzün de bu tür görevlendirmeler yapılmamasına yönelik Şebinkarahisar'da uyarılarda bulunduğu bilgileri sendikamıza ulaşmıştır.

Okul müdürünün ve velilerin de karşı çıkmalarına rağmen, siyasal ve sendikal baskı ile bu görevlendirmenin yapıldığı iddiası sendikamıza ulaşmıştır.

                                  Avutmuş ilköğretim okulunda bir yıl önce (2011 yılında) norm fazlası olan Enis AÇAR Yönetmelik doğrultusunda Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nde boş olan müdür yardımcılığı kadrosuna atanma isteğinde bulunmuş, ancak yaklaşık bir yıl ataması yapılmamıştır.

Bu uygulama açıkça yönetmeliği aykırıdır. Bu dönem içinde ilimizde birçok norm fazlası ataması yapıldığı bilinmektedir.

Yaklaşık bir yıl sonra bu boş kadroya ilk idareciliğe 27/02/2012 tarihinde sınavla İstiklal İlköğretim okulunda Müdür yardımcısı olarak göreve başlayan Osman GÜNEL, Milli Eğitim Bakanlığının 4+4+4 sisteminin uygulanmaya başlaması ile norm fazlası olduğu gerekçesi ile 21/09/2012 tarihinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'ne müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Bu boş kadroya ilçede norm fazlası olan müdür yardımcısı Enis AÇAR daha önceden başvurmasına rağmen ataması yapılmayıp bekletilerek yukarıda da belirtildiği gibi daha sonra norm fazlası durumuna düşen birinin atanması hukuksuzluk, kayırma değil de nedir?

                            Halen kadrosu Avutmuş İlköğretim okulunda olan Teknoloji Tasarım öğretmeni Sefa BAKİ maaş karşılığı dersi de olmadığı halde Türk Telekom Ticaret Meslek Lisesinde Müdür yardımcısı olarak 07/12/2011 tarihinde görevlendirildiği görevlendirilmesi 3.defa yenilenerek halen Türk Telekom Ticaret Meslek Lisesinde Müdür yardımcılığı yapmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğin 7. Maddesinde yöneticiliğe atanacaklarda o okula alanı itibariyle atanma şartı aranmaktadır. Bu görevlendirme de bu yönüyle hukuka aykırıdır.

                             Tüm bunların yanında bir sendika temsilcisinin sendikasının promosyon olarak dağıttığı seramik bardakları ve Sendika panolarının okulun arabası ve okulda çalışan şirket elamanı ile dağıttırdığı tespit edilmiştir. Devletin resmi aracı ve okulda çalışan hizmet alımı personeli ile sendika malzemeleri nasıl dağıtılmaktadır. Bu konuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ne yapmıştır? Yoksa devletin imkanları sendikal çalışmalara usulsüz olarak tahsis mi edilmektedir?

Bu sendika temsilcisi aldığımız bilgilere göre daha sonra Valilik oluru ile Şebinkarahisar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili olarak görevlendirilerek cezalandırılması gerekirken ödüllendirilmiştir.

                              Tüm bu kayırmalar olurken Şebinkarahisar'da eğitim çalışanlarının moral ve motivasyonunun bozulmaması , eğitimde verimli çalışma ve başarı sağlamak beklenebilir mi?

Bu konuda gerekli inceleme ve araştırma yapılarak sorumlular hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması için sorumlu yöneticileri derhal göreve davet ediyoruz. 1

Arif ÇETİNKAYA

Şube BAŞKANI

Bu haber toplam 2070 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.