• BIST 9713.32
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 29 °C
  • İstanbul 25 °C
  • İzmir 28 °C
  • Giresun 22 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Suşehri'nden Öğrenciler Canakkale Şehitliğini gezdiler..

Suşehri'nden Öğrenciler Canakkale Şehitliğini gezdiler..
Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde 205 öğrenci Çanakkale'ye götürüldü...

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde 205 öğrenci Çanakkale'ye götürüldü.
İlçede bulunan lise öğrencilerinden oluşan 205 öğrenci, 15 öğretmen ve Dernek Başkanı Celal Deniz ile 5 yönetici, İstanbul Sancaktepe İlçe Belediye Başkanı İsmail Erdem tarafından gönderilen 5 otobüsle, Suşehri Öğretmenevi önünde düzenlenen törenle Çanakkale'ye gitmek üzere hareket ettiler..
Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Dernek başkanı Celal Deniz yaptığı açıklamada; "Türkiye'nin en önemli yerlerinden biri olan Çanakkale gezisi tertip etmenin mutluluğunu yaşadıklarını, İnşallah güzel bir gezi oldu.. Uzun bir gezi oldu ama bu yorgunluğa değer bir gezi oldu. Geziye katılanların anketimize katılarak verdikleri cevaplardan memnuniyetleri anlaşılmaktadır. Kazasız saplıklı bir şekilde herkesin memnun olduğu bu geziyi sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiyeliyim diyen herkesin imkanları ölçüsünde Çanakkale'ye gidip, Çanakkale ruhunu yaşaması gerekir.
İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif ERSOY'un Çanakkale şiiri biraz olsun oradaki mahşeri anlatıyor.
"Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin; Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. ....
Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak, Boşanır sırtlara, vâdîlere sağnak sağnak. ...
Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor; Bir hilal uğruna, yâ Rab, ne Güneşler batıyor!
Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!.. Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor Tevhîd'i... Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi...
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? "Gömelim gel seni târîhe!" desem, sığmazsın. "
Biz gezilerimizi yapabiliyorsak, eğlenebiliyorsak tarihe sığmayan bir daha dönmemek için gidenlerin tarih yazdığı gerçek ve şerefli kahramanlar sayesinde rahat ve huzur içerisindeyiz demektir.
95 yıl önce çok değil 95 yıl önce 100 binlerce vatan evladı bu vatanı işgal etmek isteyenlere karşı koymak için bedelini ödemek üzere Çanakkale'ye çağrılmıştır, amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değildir, eğer amaç vatan savunması ise eğer amaç hürriyet davası ise bir ölüm kalım mücadelesiyse buna savaş diyemezsiniz ve bunu anlatmak bizim boynumuzun borcudur,
Çünkü Vatan Dediğimiz bu toprak diyeti ağır ödenmiş bir topraktır, bana deseler ki Çanakkale'yi 3 kelimeyle anlat GELDİLER, GÖRDÜLER, GİTTİLER derdim evet,
GELDİLER 1915- 1 inci Dünya savaşı Osmanlı devleti dünyanın en büyük devletleriyle mücadele ediyor İNGİLTERE, FRANSA, RUSYA ve beraberinde getirdikleri binlerce sömürge askerleri, Osmanlının kalbine giden boğaz yoluna pençelerini taktı Çünkü amaçları Şuydu İstanbul başkent İstanbul alınırsa Osmanlı tarihe karışacak ve bu millet bu topraklardan atılacaktı, ama ben diyorum ki!..
GÖRDÜLER Çanakkale'yi Çanakkale yapan gelenler değildir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan gelenleri karşılayan Asil Ruhtur O öyle bir ruhtur ki Şerik ve güçlü donanımlı silahlar, barut; inancın imanın, azmin, karşısında, yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki hemşerilerim ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yelerim diyenlerin ruhlarıdır, çünkü davası büyüktü vatan davasıydı sizlere soruyorum sizce vatan ne demektir şu an üzerine bastığımız kara toprak mı yada haritada sınırları çizilmiş coğrafya mı? ben diyorum ki değil birileri bizden önce giden birileri o coğrafya parçasını vatan yaptılar. coğrafya parçası ayrı bir şeydir ama toprakları Şehit kanlarıyla yoğrulmuşsa, ödenmişse bedeli artık adı vatandır ben diyorum ki vatan özgürlüktür, vatan hürriyettir hergün evinizden çıkıyorsunuz gezip dolaşıp tekrar evinize dönüyorsunuz kimse karşınıza çıkıp dur demiyor. Ne yapıyorsun demiyor, bu yolda yürüme demiyor, oh ne rahat birde başımı sokacak bir evim olsun, başka bir şey istemiyorum diyoruz ve ben diyorum ki köyüm memleketimdir vatanım Türkiye'mdir, ben özgürlük istiyorum bu bayrağın altında yaşıyorsak, nefes alıyorsak, camilerimizden ezan sesleri yükseliyorsa, camilerde özgürce İbadet edilebiliyorsa tarihte birileri canlarını feda ettikleri için yapıyoruz ve o yüzden nerden geldiğimizi ne yapmamız gerektiğini iyi bilmemiz gerekir.
DÖNDÜLER diyorum evet Çanakkale öyle bir yer ki yokluk beyliği yenmiştir, Maneviyat Maddiyatı yenmiştir ve hemşerilerim özgürlük sömürgeyi yenmiştir. Esaretin zincirini kırmıştır, o gidenler, 100 binler canlarını tereddüt etmeden düşünmeden bu toprağa verdiler. 100 binler için Yüce Allah diyor ki "Allah yolunda öldürülenlere sakın «ölüler» demeyin. Tersine onlar diridirler, ama siz farkında değilsiniz." (2 / BAKARA-154 ) ben Diyorum ki onlar bizi izliyorlar, buradalar, yanımızdalar, onların taşıdığı asil ruh damarımızdaki kandadır. Şuan Çanakkale şehitlerinin, Sakarya şehitlerinin, Malazgirt şehitlerinin ,Güneydoğu şehitlerinin ruhlarının kıpırdamasını hissediyorum. Mekanları cennet, Ruhları şad olsun. Suşehri Derneği olarak her yıl kültürel geziler yaparak hemşerilerimize Kültürel anlamda hizmet etmeye çalışıyoruz. Dernek olarak 1 inci kültürel gezimizi İstanbul'dan Çanak kale'ye 16 Otobüsle yaptık. İlçemizin Tüm Dernek başkanı ve yönetimindeki arkadaşları götürüp Çanakkale ruhunu yerinde hissetmelerini sağladık. Derneklerin Çanakkale'ye geziler düzenlemesini teşvik etmiş olduk. 2 inci kültürel Gezimiz ise 2 Otobüsle Edirne'ye yapıldı. 3 üncü kültürel Gezi ise 2 otobüsle Konya Mevlana'ya düzenlendi. 4 üncü kültürel gezimiz ise Suşehri'nden Çanakkale'ye 5 Otobüsle 205 Öğrenci 15 Öğretmen 5 Dernek görevlisi oldu. Amacımız Suşehri'nde okuyan Bugüne kadar Çanakkale Şehitliği'ne hiç gitmemiş Lise örgencilerini Çanakkale'ye götürmek vatan ve millet sevgisini yerinde görerek anlamalarını sağlamak, vatanın nasıl kurtarıldığını savaşın cereyan ettiği mekanlarda öğrencilerimize göstermekti. Gezinin gerçekleşmesinde Başta geziye olur veren Sn. Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Araçları bizlere tahsis eden Sancaktepe Belediye Başkanımız Sn. İsmail ERDEM'e ve Bizler Suşehri'nden Çanakkale'ye hareket ederken uğurlamaya gelen Karakol komutanımıza, İlçe Emniyet Müdürümüze, Siyasilerimize, velilerimize ve değerli basın mensuplarına organizeye bizzat katılan Dernek Yönetim kurulu 2. Başkan Abdullah ARSLAN, Genel Sekreter ve (ASBİR) Avrupa Sivaslılar Birliği - İstanbul Temsilcisi Abdullah ARSLAN'a ve Yönetim kurulu üyesi Mehmet YÜKSEL'e, Fotoğraf ve video çekimlerimizi yapan M.Yasin ARSLAN'a Derneğimiz adına çok teşekkür ederim. Gezimiz hayırlı ve uğurlu olsun" dedi..
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler ise yaptığı açıklamada, gezinin farklı bir gezi olduğunu belirterek, "Ayrı bir dünya gezisi olacaktır. Öğrencilerin dışa açılımı, ayrı bir yer görmeleri, özellikle bu vatanın var olmasının en önemli yerlerinden bir olan Çanakkale'yi görmeleri ayrı bir güzellik katacaktır. Bu gibi gezilerin bundan sonrada devam etmesini dileyerek, Gezide emeği olan başta belediye başkanımız olmak üzere, dernek başkanımıza ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Çanakkale'de şehit olan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.
Daha sonra, ilçede bulunan orta öğretim okullarından tespit edilen 205 öğrenci otobüslerle Suşehri'nden bindirilerek, polis eskortu eşliğinde ilçe merkezinden konvoyla Çanakkale'ye uğurlandı. Çanakkale Şehitliği Gelibolu'da bulunan Kale, Anıtlar, Müzeler, Şehitlikler, Muhaberelerin yapıldığı mekanlar 5 rehber eşliğinde ziyaret edildi. Öğrenciler rehberlerin anlattıkları ile duygulu anlar yaşadılar. Bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Gezi dönüşü düzenlenen ankette tüm öğrencilerin memnuniyetini belirterek organize eden herkese teşekkür ettiler. Geziye Suşehri'nde öğrenim gören Sivas merkez, Altınyayla, Gemerek, Akıncılar, Koyulhisar komşu il ve ilçelerden Ordu, Giresun, Tokat, Yozgat, Ağrı, Mesudiye, Şebinkarahisar gibi ilçelerden de öğrenciler katıldılar. Geziye katılan öğretmen ve öğrencilere dernek tarafından Çanakkale Şehitliği ziyareti için özel hazırlanmış "Çanakkale Hatırası " belgeleri dağıtıldı. Daha sonra dernek tarafından öğrencilerin ve görevlilerin gezi izlenimlerini anlatan fotoğraflı bir kitapçık hazırlanacağı ve dağıtılacağı ifade edilodi. 3 gün süren geziye katılan öğrenciler pazar günü öğlene doğru ilçeye döndüklerinde sevinçleri yüzlerinden okunuyordu.. 22.05.2010

K.:İstanbul Sivaslılar Derneği

Bu haber toplam 1861 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ÇAMOLUK ŞİRAN YOLU ÜZERİNDE HEYELAN11 Haziran 2015 Perşembe 16:45
  • KARAGÖL'DE YILDIRIM DÜŞTÜ : 37 KOYUN TELEF OLDU10 Haziran 2015 Çarşamba 12:06
  • KOYULHİSAR BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA05 Haziran 2015 Cuma 12:30
  • ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN BİLİM FUARI04 Haziran 2015 Perşembe 13:44
  • AKINCILAR'DA ARAZİ SULAMA KAVGASI: 2 ÖLÜ03 Haziran 2015 Çarşamba 02:02
  • ALUCRADA ÖLDÜRÜLEN AYININ BOYU PES DEDİRTTİ01 Haziran 2015 Pazartesi 12:22
  • ALUCRA'YA MODERN PAZAR31 Mayıs 2015 Pazar 02:52
  • KOYULHİSAR'DA TRAFİK KAZASI: 1 YARALI19 Mayıs 2015 Salı 14:09
  • Suşehri'de Hayvan Pazarı 1 Eylül'e Kadar Kapatıldı23 Ağustos 2014 Cumartesi 21:56
  • Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker Anıldı10 Şubat 2014 Pazartesi 17:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.