• BIST 9887.81
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şebinkarahisarlıların mı? CHP’nin gecesi mi?

Şebinkarahisarlıların mı? CHP’nin gecesi mi?
BOĞAZİÇİGÜNDEM GAZETESİ YAZARI H.ŞENEL ODACI GEÇTİĞİMİZ HAFTA DÜZENLENEN ŞEBİNKARAHİSAR İSTANBUL BULUŞMASINI DEĞERLENDİRDİ

 

İstanbul’da Şebinkarahisarlılar gecesi olduğunu söyleyenlere, bunun Şebinkarahisarlılar gecesi olmadığını, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in desteği ile Şebinkarahisar CHP İlçe Başkanı’nın İstanbul’da bulunan Şebinkarahisarlı CHP’lilerle buluştuğu bir gece olduğunu söylemek ve bu şekilde ifade etmek daha doğru olacaktır.
Çünkü geceyle ilgili haberlere/fotoğraflara bakıldığında, davetli olan birkaç sivil toplum örgütü temsilcisinin dışında, gecede CHP’li olmayan veya CHP’ye gönül vermeyen hiç kimsenin olmadığı görülüyor.
Haberlere/fotoğraflara bakıldığında diyorum, çünkü davetli olmadığım için ben bu toplantıya katılamadım.
Tüm siyasi partiler halka hizmet etmek için kurulurlar. Bu nedenle geceye sözüm yok, İstanbul’da yaşayan tüm CHP’liler böyle bir gece de tabii ki buluşabilirler, Genel Başkanlarını davet edebilirler, geceyi istedikleri gibi organize edebilirler. Üstelik geceyi düzenleyenler açısından gecenin amacı da siyaseten doğru olabilir.
Ama bu gecenin tüm Şebinkarahisarlıları içine alacak şekilde “Şebinkarahisarlılar gecesi” olarak lanse edilmesine karşı olduğumu buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Çünkü yapılan gece CHP’nin düzenlediği yemekli bir toplantıdır. Siyasi toplantıları ve sonuçlarını bir ilçeyle bütünleştirmek esasen farklı düşüncede olan insanları etkilemek ve hemşericilik gibi siyasetten uzak tutulması gereken hassas bir konunun, siyasi bir ranta dönüştürülmesi oldukça yanlıştır.
Ne yazık ki İstanbul’da düzenlenen bir CHP gecesi, tüm Şebinkarahisarlılara mal edilerek böyle bir yanlış yapılmıştır.
Tabi bu yanlışın yapıldığını biz söylüyoruz. Dışardan, siyaseten veya madden hiç kimseden bir beklentisi olmadan buralarda bir şeyler yazarak, değişik şekillerde elindeki imkânlarla memleketine hizmet etmek isteyen bir kişi olarak.
Ama geceyi organize edenler, destek olanlar, gecede katılanları coşturacak konuşmaları yapanlar açısından, kısacası Kılıçdaroğlu’na mesaj vermek isteyenler açısından gayet başarılı olmuştur.
Örneğin, şahsi görüşüm Sarıyer Belediye Başkanı hemşerimiz açısından baktığımızda bir sonraki seçimlerde CHP’den tekrar aday gösterilmesi garantidir.
Şebinkarahisar CHP İlçe Başkanı açısından baktığımızda siyaseten kendini daha ileriye götürecek adımları bu gecede attığını söyleyebiliriz.
Aynı şekilde yaklaşan belediye başkanlığı seçimlerinde veya daha sonraki milletvekilliği seçimlerinde aday olmayı düşünen hemşerilerimiz açısından bu gece gerçekten süper olmuştur. Her biri yaptıkları hararetli konuşmalarla Kılıçdaroğlu’nun gözüne girmeyi başarmışlardır diye düşünüyorum. Ama başaramadılarsa da yazık olmuştur emeklerine diye düşünmeden de edemiyorum.
Sadece bu şekilde düşünmüyorum. Mutlaka böyle olmalıydı zaten diyorum. Hiç değilse birkaç hemşerimizi de böylece ya belediye başkanı ya da milletvekili olarak görürüz.
Ama bu gecenin tüm Şebinkarahisarlılara ait bir gecenin olmadığını, sadece CHP’li hemşerilerimize ait bir gece olduğunun da burada tekrar hatırlatılması gerektiğini de düşünüyorum.
Bir notta Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği’nin çiçeği burnunda Başkanı Hakan Özbay’a. Sayın Başkan, siz bu geceye davet edildiğiniz için gittiniz. Zaten bu şekilde davranmanızda gerekirdi. Ama belki farkında değilsiniz ama kamuoyunda geceyi Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği düzenlemiş gibi bir algılama oluştu. Hemşerilerimiz arasındaki bu kafa karışıklığını yayınlayacağınız bir basın bülteni ile gidermenizde fayda vardır diye düşünüyorum.
Selam ve saygılarımla
ŞENEL ODACI
Bu haber toplam 2677 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.