• BIST 9897.51
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN'DEN AZİZ MERCANA ZİYARET

ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN'DEN AZİZ MERCANA ZİYARET
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu hız kesmeden ziyaretlerine devam ediyor.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu hız kesmeden ziyaretlerine devam ediyor. Dernek yönetim kurulu, Şebinkarahisar’dagörev yaptığı süre zarfında çok büyük hizmetleri olmuş emeği geçmiş olan eski kaymakamımız şimdi İstanbul Vali Yardımcısı olarak görevine devam eden, Sn. Aziz Mercanı makamında ziyaret ettiler.

Sayın Aziz Mercan, İstanbul Vali yardımcısı olarak, görev ve sorumluluk alanı olarak,  Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, Asayiş ve Kriz Merkezi, Trafik Komisyonu, Özel Güvenlik Komisyonu, Futbol federasyonu, Spor Güvenlik Kurulu, Grev ve Lokavt Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.Oldukça yoğun programı olmasına rağmen Şebinkarahisarlılara her daimi kapısının açık olduğunu belirten Sayın Mercan ziyaretten oldukça hoşnut kalmıştır.

Konuşmasında her seferinde Şebinkarahisar’ın kendisi için ayrı bir yerinin olduğunu belirten Sayın Mercan yeni seçilen yönetimimize başarılar dilediler. Şebinkarahisar’da görev yaptığı sürede Derneğimizden oldukça destek aldığını belirtirken yapılan tüm etkinliklere katılmaktan büyük hoşnutluk duyacağını belirtti. Yoğunluğu nedeniyle katılamadığı programlardan ötürü üzüntüsünü belirtirken gönlünün her zaman Şebinkarahisarlılarla bir olduğunu söylediler.

Başkanımız Av. Hakanözbay “ Şehrimizin efsane kaymakamı olarak her zaman siz ve eşiniz Şebinkarahisarlıların dilinde gönlünde büyük yer edindiniz. Yakında gerçekleştireceğimiz Dernek binası açılışına sizi ve eşiniz hanımefendiyi aramızda görmek isteriz.Yoğun programınızda bizleri ağırladığınız için teşekkür ederiz.Yeni yönetimimiz geleneksel dernekçilik faaliyetlerinin yanı sıra, projelere dayalı ve başlanan  faaliyetleri sonuca götüren bir anlayış içerisindedir.Yönetimimiz göreve gelir gelmez İçişleri Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu Dernekler Projesine başvuracaktır.Bunun yanı sıra yeni projeler içinde çalışmalara başlamıştır.”açıklamalarında bulundu.

Proje ile ilgili detaylı açıklamaları ileten yönetim kurulu üyemiz Burcu Demiralp şunları ifade etti;”Yakından bilindiği gibi Şebinkarahisarlı öğrencilerin, Spor, Eğitim, Müzikalanlarındaciddi başarıları var. Bu başarılarının ileride ideallerini şekillendirmeleri amacıyla projemizin temellerini atmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra İstanbul’da yaşamakta olan Şebinkarahisar’ı görmemiş ve kültürlerinden uzak kalmış gençlerinde memleketlerinden uzak kalmaması adına projemizin hedef kitlesini belirledik.

Projenin ilk aşamasında Şebinkarahisar’da belirlenen öğrenciler İstanbul’a getirilerek burada tarih ve kültür yumağını gezdirilecekler. Bunun yanı sıra üniversiteler gezdirilecek, eğitimlerini destekleyici dersler alacaklar, Şebinkarahisar’daimkân bulamadıkları her şeyi bu proje sayesinde gerçekleştireceklerdir.

İkinci aşamada ise İstanbul’dan gençlerimizi Şebinkarahisar’a götüreceğiz. Gençlerimize İstanbul’da çeşitli eğitimler vereceğiz. Bu eğitimler; çocuklarla iletişim, sanat,bilim ve tarih alanında uzman kişiler tarafından verilecektir. Eğitim alan gençlerimiz Şebinkarahisar’da 3 gün boyunca buradaki öğrencilere derslerin aslında ne kadar eğlence olduğunu göstermeye çalışacaklardır. Bu eğitimler esnasında da aynı kültürün yurttaşlarını kaynaştırmış olacağız.Çocuklara birer umut,gençlere ise toplumsal bütünleşme ve unuttukları kültürlerinin zenginliklerini hatırlamalarını öğrenmelerini ve yaşamalarını sağlayacağız. 2 gün ise gençler Şebinkarahisar’ın tarihi yerlerini gezme fırsatı bulacaklar. İlçemize özgü zanaatları yakından görme fırsatı bulacaklar.”

Şebinkarahisar için önemli bir proje olduğunu belirten Sayın Mercan, özellikle kültürlerinden uzak kalmış gençler için çok verimli olacağını, projenin başarı ile sonuçlanmasını temenni ettiğini belirtti.

Böylece bu önemli ziyaretimiz amacına uygun olarak tamamlanmıştır.

 

484126_144835802358165_508030723_n.jpg

625554_144835889024823_77484849_n.jpg

733885_144835952358150_1142147355_n.jpg

Bu haber toplam 2293 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.