• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 23 °C
  • Giresun 19 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU
ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU...
ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ
OLAĞAN GENEL KURULU'NA

2009-2010 YILI FAALİYET DÖNEMİ
YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR

Saygı değer Üyelerimiz ve Misafirlerimiz,

18.01.2009 tarihinde yapılan Derneğimiz Olağan Genel Kurul Toplantısında sizlerin teveccühüyle göreve getirilen Yönetim Kurulumuzun 2 yıllık çalışma dönemine ait faaliyetlerini kısaca ortaya koyan raporumuzu Sayın Genel Kurulun bilgi ve takdirlerine sunmak üzere huzurlarınızdayım.

Bu nedenle, tüm Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım adına Genel Kurula göstermiş olduğunuz ilgiden ötürü şükranlarımı arz eder, saygılarımı sunarım.

Sizlerin teveccühleri ile güzel bir atmosferde, olgun bir demokrasi anlayışı içerisinde, geniş bir katılımla yapılan Genel Kurulumuzda görev verilen Yönetim Kurulumuz, 22.01.2009 tarihinde ilk toplantısını yapmış ve 302 karar sıra no ile aşağıda arz edeceğimiz şekilde görev bölümü ile etkin bir şekilde çalışmalarına başlamıştır.

YÖNETİM KURULU :

1)BAŞKAN :YÜCEL KISA
2)II. BAŞKAN :BORA KILIÇ
3)BAŞK. YARDIMCISI :RAMAZAN SATICI
4)BAŞK.YARDIMCISI :SEBAHATTİN ÇİFTCİ
5)BAŞK.YARDIMCISI :EROL KAYIKÇI
6)BAŞK. YARDIMCISI :EYÜP GENÇ
7)BAŞK. YARDIMCISI :HAKAN YİĞİT
8)BAŞK. YARDIMCISI :TÜLAY GÜLLÜ
9)BAŞK. YARDIMCISI :MEHMET ŞİMŞEK
10)MUHASİP :ERTUĞRUL KÜÇÜK
11)GENEL SEKRETER :HAKAN ÖZBAY

DENETLEME KURULU :

1) ABDULLAH EROL AKKUŞ
2) ÜNSAL AKGÜN
3) YUNUS ETİRLİ


Yönetim Kurulumuz bu görevlendirmeyi yaptıktan sonra Dernek Tüzüğümüz ve Genel Kurul Toplantısında bilgilerinize sunulan Hedef Faaliyet Programımız doğrultusunda faaliyetlerine hareket noktası olarak Şebinkarahisar'ımızın temel sorunlarında çözüm üretebilmek için gerekli olan kamuoyunu oluşturmak adına birlik, beraberlik ve sosyal dernekçiliği temel alarak devam etmiştir.

Ayrıca ilk toplantısında Hedef Faaliyet Programında belirlenen hedeflere varmak için Yönetim Kurulumuzda olsun ya da olmasın, üyelerimizi de çalışmaların içerisine çekmek için Komisyonlar ve Kurullar oluşturulmuştur. İlk toplantıda alınan karar uyarınca Yönetim Kurulumuz faaliyetlerini, SPOR KOMİSYONU, KADINLAR KOMİSYONU, SANAT KÜLTÜR, TURİZM VE TANITIM KOMİSYONU, GENÇLİK KOMİSYONU, BURS KOMİSYONU, KÖY DERNEKLERİMİZLE İRTİBAT KOMİSYONU ayrıca HUKUK İŞLERİ KURULU, DANIŞMA KURULU, MEDYA DANIŞMA KURULU, BİLGİ İŞLEM VE YEREL YÖNETİMLER DANIŞMA KURULLARI oluşturulmuş görevlendirme yapılmıştır.

Bu kapsamda, yedek üyelerimizden Murat Tenik, Salih Asıl ve Gürsel Ekinci eğitim, sanat ve kültürel işlerde, Nurettin Abay sağlık işlerinde, Yılmaz Koç halkla ilişkiler ve sosyal yardımlaşma, dayanışma, Çetin Karayılan yerel yönetimlerde, Ali Sütcü bilgi işlem medya, haber ve tanıtım işlerinde, Metin Gürsoy genel sekreter yardımcısı, Selim Çiftci muhasip yardımcısı, Dursun Avcı lokal işleri sorumlusu olarak görevlendirilmiş ve faaliyet dönemi boyunca asıl yönetim kurulu üyeleri gibi hiçbir ayrım olmaksızın hizmet vermişlerdir..

Yine önceki dönemde uygulamaya konulan bir yönetim anlayışı olarak Yönetim Kurulumuz iki yıl boyunca toplantılarını her Hafta Pazartesi Günleri akşamı dernek lokalimizde 11 kişilik asil yönetim kurulu üyeleri ile değil, 22 kişilik asil ve yedek üyelerin birlikte katılımı ile yapma kararı almış ve bunu iki yıl boyunca uygulamıştır. Bu şekilde, farklı bir sistemle asil ve yedek üye ayrımı olmaksızın tüm üyeler kurulan komisyonlarda görev almışlar ve sene içerisinde bu görevlerini ifa etmişlerdir. Bu konuda desteklerini her zaman sunan Yedek Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımıza da teşekkürü bir borç biliyoruz. Yine aynı şekilde asıl görevleri olan denetleme kurulu üyeliği dışında bir dernek üyesi olarak yapmış olduğumuz faaliyetlere etkin bir şekilde katılarak destek veren tüm denetleme kurulu üyelerimize de aynı şekilde teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Saygıdeğer misafirlerimiz, yönetim kurulu faaliyet raporumuzu yapılan faaliyet konularına göre zamanı da iyi kullanmak adına aşağıdaki şekilde ana başlıklar altında özetlemeye çalışacağız,

1)VİLAYETLİK HAKKININ İADESİ ÇALIŞMALARI:

Saygıdeğer Üyelerimiz, hazırlamış olduğumuz hedef faaliyet programı ile geçen genel kurulda görev vermiş olduğunuz Yönetim Kurulumuz malumunuz olduğu üzere faaliyet programının ilk maddesinde hedef olarak ŞEBİNKARAHİSAR'IMIZIN VİLAYETLİK HAKKININ İADESİNİ sağlamak olarak koymuştur. Yönetim Kurulumuz iki yıl borunca bu hedeften hiçbir şekilde vazgeçmediği gibi bu hakkın iadesi için neler yapılabilir bunları belirlemek için birçok toplantılar organize etmiştir. Bu kapsamda gerek İstanbul'da gerekse Ankara'da bu hakkın iadesi için mevcut siyasi gündemi de takip ederek birçok ziyaret ve girişimlerde bulunmuştur. Geçmişten bu güne verilen sözler ve siyasetçiler tarafından sergilenen tavırlar ve bu süreçte ilçemizin yöneticilerinin ve gurbete yaşayan biz Şebinkarahisarlıların, sivil toplum örgütlerimizin takriben 77 yıllık süreçte bu hakkın takibi adına neler yaptığı ve nerelerde hatalar yapıldığı ve sorunun nasıl çözüleceği analiz edilerek çözüm yolları araştırılmıştır. Bu kapsamda derneğimiz ve yönetim kurulumuz adına birçok kurum ve kuruluş nezdinde yazılı müracaatta bulunulmuştur.

Şebinkarahisar'ımızın başta vilayetlik olmak üzere, dört ana problemi olan, İllik Hakkımızın İadesi, Ulaşım Problemlerinin Çözümü, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulumuzun ve Fevzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksekokulumuzun bölüm açılmaması ve öğrenci alınmaması ve diğer tüm sorunlarının çözümü ve Şebinkarahisar'ımızın sulama ve çevre sorunları ana sorunlar olarak belirlenip bu sorunlar ayrı gerekli araştırmalar yapılarak dosyalar haline getirilip çoğaltılmıştır. Hazırlamış olduğumuz bu dosyalarla 2010 yılı içinde AKP Grup Başkanlığı, CHP Grup Başkanlığı, MHP Grup Başkanlıkları ayrı ayrı ziyaret edilmiş ve sorunlar gerek sözlü gerekse yazılı olarak iletilmiştir. Yine aynı gün mecliste Giresun Milletvekillerimizin bir kısmı ve İstanbul Milletvekili hemşerimiz Sayın Ünal Kaçır da ziyaret edilip aynı dosyalar klasör halinde takibi için kendilerine iletilmiştir. Bu ziyaretlerde, Yönetim Kurulu olarak başta vilayetlik olmak üzere sorunlarımızı Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Meclis başkanımıza, ilgili bakanlıklara ve Meclisteki siyasi parti temsilcilerine iletmek adına randevu alınması taleplerimiz ve girişimlerimiz olmuştur.
Bu ziyaretin akabinde Sayın Milletvekilimiz Murat Özkan Bey'in katkıları ile yüksekokulumuzun sorunları ile ilgili olarak YÖK Başkanlığından ve sulama ve çevre sorunları ile ilgili olarak da Çevre Bakanlığımızdan alınan randevularla sorunlarımız iletilmiştir.

Yine vilayetlik hakkımızın iadesi hususu iki yıllık süreçte yapılan birçok divan toplantısında gündeme alınarak dernek başkanlarımız, katılan siyasetçilerimiz ve üyelerimizle birlikte tartışılmıştır. Yönetim kurulumuzun ortak kanaati bu hakkımızın en başta bu davaya inanmakla alınacağı yönünde olup bunun da yolu gerek ilçede gerekse gurbette yaşayan tüm hemşerilerimizin bu davaya inanması birlik ve beraberlik içinde yapılacak tüm etkinliklere katılarak destek vermelerinden geçmektedir.

2011 yılı başında ise mevcut siyasi gelişmelere ve bir kısım ilçelerin vilayet yapılmaları gündeme gelince vakfımızla birlikte bölge milletvekillerimize yazılı müracaatta bulunularak yaklaşan seçimlerde dikkate alınarak vilayetlik hakkımızın iadesi için görüşmelerde bulunmak üzere randevu talebinde bulunulmuştur. Bu müracaat üzerine Giresun Milletvekili AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve İstanbul Milletvekili Kit Komisyonu Başkanı Ünal Kaçırl'a Dernek Başkanımız ve Vakıf Başkanımız görüşmüşlerdir. Bu görüşmelerin sonucuna göre süreç sıkı sıkıya takip edilmelidir.


2)ŞEBİNKARAHİSAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI, İLÇE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ , ŞEBİNKARAHİSAR MESLEK YÜKSEKOKULU VE DERNEĞİMİZCE ORTAK OLARAK AB FONLARINDAN ALINAN YARDIMLA YAPILAN PROJE:

Şebinkarahisar Belediyesinin öncülüğünde Meslek Yüksekokulu Müdürlüğümüz, İlçe Halk eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ve derneğimizin ortaklığı ile hazırlanan KADINLAR ÜRETİMDE PROJESİ, resmi işlemlerin ardından yapılan hazırlık çalışmaları sonucunda faaliyete geçmiştir. Bu kapsamda Avrupa Birliği Fonları tarafından finanse edilen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülüp izlenen proje ile Şebinkarahisarlı işsiz kadınlarımız memleketimizin artık unutulmaya başlanan TAMZARA DOKUMASI, MAZMANLIK VE KİLİMCİLİK el sanatları konusunda eğitim almaya başlamışlardır.2010 yılı ortalarında başlayan eğitim çalışmalarında altıncı aya girilmiş durumdadır. Bu proje için AB Fonlarından ayrılan kaynak 136.791,11 EURO olup, şu anda 70 kadın kursiyerimiz eğitimlerine devam etmektedirler. Bu kursiyerlere almış oldukları eğitim dışında günlük 8 EURO tutarında da harçlık ödenmektedir. Bu proje memleketimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarında çok olumlu etkileri olacak bir projedir. Dernek yönetimimiz tarafından bu proje titizlikle takip edilmektedir. Teorik eğitimlerini alan kursiyerler kurulan atölyelerde uygulamalara başlayarak el sanatlarımızın üretimine geçmişlerdir. Derneğimiz tarafından ilerleyen dönemde bu ürünlerin üretim sonrası süreçte, reklam, tanıtım, pazarlama ve satışına dönük çalışmalar yapılarak proje sürdürülebilir hale getirilecektir. Şebinkarahisar'ımızın geleceği açısından göçü önlemeye dönük çok önemli bir proje olarak düşündüğümüz bu projenin her yönüyle desteklenmesi gerekmektedir.

3)DERNEĞİMİZE YENİ BİR GAYRIMENKUL ALIMI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR;

Sayın Üyelerimiz, yine derneğimizin hedef faaliyet programında yer alan en önemli vaatlerimizden ve projelerimizden biri derneğimize dernek merkezi ve lokal olarak kullanabileceğimiz yeni bir gayrimenkul alarak üyelerimizin kullanımına sunmaktır. Bu projemizi gerçekleştirmek için iki yıllık süreçte gereken tüm alt yapı yönetimimiz tarafından hazırlanmıştır. Birçok alternatif yer araştırılmış ve belirlenmiştir. Bu işin gerçekleştirilmesi için gerekli olan peşinat hazırlanmış olup, iş son safhaya gelmiş durumdadır. Alınması düşünülen gayrimenkul satış bedeli, gerek yapmış olduğumuz çalışmalar sonucu derneğimiz kasasında bulunan birikim, dernek kira gelirlerinin bu işe tahsis edilmesi ve hayırsever üye ve hemşerilerimizden, belediyelerden alınacak katkılarla karşılanmaya çalışılacaktır.

4)BÖLGE DİVAN TOPLANTILARI

Yönetim Kurulu olarak, üyelerimizi ve yöremiz insanını hep dernek merkezinde toplama yerine bu kez de bizler onların ayağına gidip, dertlerini dinleyelim, onlara misafir olalım düşüncesi ile İstanbul'un değişik bölgelerinde, Yönetim Kurulumuzun organize ettiği, Köy Derneklerimizin ve Bölge Derneklerimizin ev sahipliğinde her ay Kahvaltılı Bölge Divan Toplantılarının bu dönemde de uygulanmasına devam kararı alınmıştır.

Bu iki yıl çalışma döneminde, toplam 11 adet Kahvaltılı Bölge Divan toplantısı yapılmıştır. Bölge Divan Toplantılarının ilki, 03.02.2009 tarihinde derneğimizin ev sahipliğinde, Ortaköy Bodrum restaurantta yapılmıştır. 29 Mart yerel seçimlerinin atmosferinde yapılan bu ilk Divan toplantısı hem yeni Yönetimin tanışması hem de seçimle ilgili meselelerin müzakere edildiği yoğun ilgi gösterilen bir toplantı olmuştur.
2.Divan toplantımız; Saraycık Köyümüzün ev sahipliğinde, Ümraniye de Dernek Lokalinde, 3.Divan toplantımız; Dönençay Köyümüzün ev sahipliğinde Beyoğlu Çıksalın'da Dernek Lokalinde, 4.Divan toplantımız; Şebinkarahisar İlçemizde Karancılar düğün salonunda, 5.Divan toplantımız, Gayrettepe Fulya Mah. Yeni Cami kültür salonunda, 6. Divan toplantımız; Hasanşeyh Köyümüzün ev sahipliğinde Sarıyer, Tarabya mah. Asrı Saadet kültür merkezinde, 7. Divan toplantımız; 1. Levent Beşiktaş, Şirvan Restaurantta Derneğimizin ev sahipliğinde Öğretim görevlileri için lojman yapımı gündemiyle, 8.Divan toplantısı; Güvercinlik Köyümüzün ev sahipliğinde Çamoluk kültür merkezinde Çamlıca da, 9. Divan toplantısı; Şebinkarahisar İlçemizin 4 yıllık uygulamalı bilimler yüksek okulunun konferans salonunda, 10. Divan toplantımız; Sarıyer Belediye Başkanımızın ev sahipliğinde İstanbul boğazında tekne turu şeklinde, son olarak 11.Divan toplantımız; Sultanbeyli civarı Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğimizin ev sahipliğinde, Samandıra-orta dağ semtinde yapılarak tamamlanmıştır.

Bu bölge toplantıları insanlarımızın birlik ve beraberliğinin temini ve sorunları paylaşma ve hasret giderme ihtiyacını büyük oranda karşılamış ve çok büyük katılımlarla yapılmış ve büyük faydalar sağlamıştır. Bu çalışmalar çerçevesinde sosyal dernekçilik çalışmalarına ağırlık verilmiş, her konuda ciddi bir potansiyele sahip olan Şebinkarahisarlıların bu potansiyelleri en verimli bir şekilde değerlendirilmeye çalışılmıştır. Toplantılar kapsamında tüm katılımcı derneklerimizin sorunları başkan ve yönetim kurulları ile yapılan görüşmelerle tespit edilerek çözüm önerileri sunulmuştur. Bu toplantıların ev sahipliklerini yapan Köy Derneklerimiz başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz.


5)GENEL VE YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI

Sayın üyelerimiz malumunuz dernekler siyasetle ilişkilerinde tarafsız olmak ve yapacakları çalışmalarında siyasi mülahazalarla hareket etmemek zorundadırlar. Malumunuz göreve geliş tarihimizden sonraya denk gelen 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerde çeşitli partilerden aday adayı olan hemşerilerimiz için, Derneğimiz, parti ayrımı olmaksızın, seçilebilir konumda olan bütün hemşerilerimize eşit mesafede destek verme kararı almış ve bu kararı uygulamıştır. Nitekim Sarıyer deki Belediye Başkanlığına Partilerinden aday adayı gösterilen iki başkan adayımızdan biri ve seçilebilir konumda olan Şükrü Genç desteklenmiş ve kazanmasına katkı sunulmuştur. Bu sonuç İstanbul'da yaşayan Şebinkarahisar toplumunun vermiş olduğu mücadelede bir dönüm noktası olup, bu başarı ile sürekli yönetilen pozisyonundan çıkıp temsilcilerimiz sayesinden yöneten pozisyonuna geçiş sağlanmıştır. Temennimiz, memleketimizin tüm temel problemlerinin çözümünde en önemli eksikliğimiz olan siyasetçi ihtiyacımızın, adaylarımızın daha da artarak giderilmesidir. Gerek TBMM de Milletvekilliklerinde gerek İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde belediye başkanlıkları ve diğer görevlerde bizleri temsil edecek hemşerilerimiz arttıkça memleketimizin sorunları kısa sürede ve kolayca çözüme kavuşacaktır.

6)EĞİTİM ÇALIŞMALARI

Bu çalışma döneminde de geçen yıl yapılan ve dernek başkanlarımızın ve yönetim kurulu üyelerinin çok etkin şekilde katılımda bulundukları ve çok verimli sonuçlar doğuran eğitim ve dinlenme kampı çalışması derneklerimizden gelen yoğun talepler üzerine 2009 faaliyet yılımızda organize edilmiştir.

Dernek Yönetim Kurulumuzca bu yıl Asya Tatil Köyü Termal oteli Kızılcahamam/Ankara Tesislerinde 30.04.2010 – 02.05.2010 tarihleri arasında Başkanlarımızın ve yönetim kurulumuzun eşleri ile birlikte katılımı ile bir eğitim ve dinlenme kampı gerçekleştirilmiştir.

Bu kampta da dernekçiliğin daha etkin bir şekilde uygulanması, derneklerimizin problemleri ve çözüm önerileri, yöremizin sorunları hususunda birçok toplantı yapılmış ve dernek yöneticilerimizle fikir alışverişinde bulunulmuştur. Yine bu toplantıda Dernekler Kanunu ve ilgili mevzuatta yapılan değişiklikler sonucu uygulamada yaşanan problemler ve dernek yöneticilerimizin dikkat etmeleri gereken hususlarla ilgili katılımcılara seminer verilmiştir.

Bu kamp sayesinde dernek başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleri birbirleri ile daha sıcak diyalog kurmuş ve birlik ve beraberliğimiz daha da arttırılmıştır. Yine bu kamp sayesinde derneğimizin tüm ilçemiz köy dernekleri ile birlikte çalışarak başarılı sonuçlar elde edebileceği vurgulanmıştır. Ayrıca dernek yöneticilerimiz bu kamp sayesinde eşleri ile birlikte İstanbul'un yoğun yorucu temposundan uzaklaşarak eğlenme ve dinlenme imkânı bulmuşlardır.

7) 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA ETKİNLİKLERİ

Yönetim Kurulumuzca 8 Mart 2009 ve 2010 Yılları, Dünya Kadınlar Gününde toplu mesaj sistemi ile kayıtlarımızdaki tüm kadın üyelerimizin kadınlar günü kutlanmıştır. Ayrıca Web sitemizde de bütün kadınlarımızın bu özel gününde kutlama mesajı yayınlanmıştır.

2009 yılı Dünya Kadınlar gününü kutlama programı, Büyükdere Cad. Garaj Sok. Kat Otoparkı Kültür merkezi Mecidiyeköy de yapıldı. Bu kutlama günü yoğun katılımdan dolayı çok coşkulu ve anlamlı geçmiştir. Bir taraftan hemşerimiz kardiyolog Doç. Dr. Bengi Hanım, hanımlara sağlıkla ilgili bilgilendirme amaçlı seminer vermiştir. Diğer yandan Sanatçılarımız sahne alarak programa destek olmuşlardır. Kadınlar komisyonumuzun hazırlayıp sunduğu, Kadınlar Günü Kutlaması, çok dolu bir içerikle hazırlanmış ve kutlama programı süresince gönüllerince eğlenmiş ve derneğimize bu program sayesinde birçok bayan üyenin katılmasını sağlamışlardır.

Yine 2010 yılında hanımlar Komisyonu tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar günü programı bu kez çok daha fazla katılımla,1.Levent Şirvan restaurantta büyük bir kalabalıkla, coşku ve dayanışma içersinde gerçekleşmiştir. İlk kez bizden biri, hemşerimiz, Sarıyer Belediye Başkanımız Sn. Şükrü genç programa eşi ile birlikte katılarak hanımlara karanfil dağıtmışlardır. Bu programda planlandığı gibi amacına ulaşmış birçok hanımefendi birbirlerini tanıma imkânı bulmuş ve en güzel bir şekilde dayanışma örneği sergilemişlerdir.

8) 19 MAYIS ETKİNLİKLERİ:

Derneğimiz 2009 ve 2010 yıllarında, 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramını Şebinkarahisar'daki hemşerilerimizle birlikte kutlama maksadıyla, programlar yapmış ve bu programlar dâhilinde İlçemizin Köylerimizin sorunlarının tartışıldığı Divan toplantıları yapılmış ve bu toplantılar ışığında çok faydalı faaliyetler icra edilmiştir. Ayrıca iki yılda 12 Köyümüz ile birlikte Köylerimizdeki tarihi Kültürel mekânlarda ziyaret edilmiş, kaynaşma dayanışma sergilenmiş, derneğimizin çalışmaları anlatılmış köylerimizin sorunları yerinde tespit edilmiş gerekli mercilere dosya şeklinde bildirilmiştir.

Derneğimizin eğitim komisyonu, 19 Mayıs 2009 tarihindeki etkinliklerinde, ilk defa Şebinkarahisar'daki okullarımız arasında Resim, Şiir ve Kompozisyon dallarında bir yarışma düzenlenmesini talep etmiş ve yarışmaya 40 tane öğrencimiz katılmış eserlerini bize göndermişlerdir. Bu birbirinden güzel ve özel eserler uzman öğretmenlerimiz tarafından değerlendirilmiş dereceye giren öğrencilerimize ödülleri bir törenle kendilerine nakdi olarak verilerek bu öğrencilerimizin aynı zamanda, İstanbul'un turizm beldelerinden Sarıyer Kefken tesislerinde bir haftalık tatil yapmalarına olanak sağlamıştır.

Yine Derneğimizin Yönetim Kurulu, Dernek tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 2009–2010 yılları arasındaki faaliyet dönemini, unutulmaması için bir kitap şeklinde yazarak çeşitli etkinliklerde, piknikte, üyelerimize dağıtmış bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır.

Yine sayın üyelerimiz, 2009 yılında yapılan bu ziyaretlerin dönüşünde , Şebinkarahisar'da yüksekokulların temelini atan memleketimizi bu imkanlarla tanıştıran Saygıdeğer emektar hocamız Prof .Mustafa Zahir Bakıcı ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. İlyas Dökmetaş makamlarında tüm heyetle birlikte ziyaret edilmiştir.Yapılan bu ziyarette hem Prof. Mustafa Zahir Bakıcı ve rektörümüz Prof.İlyas Dökmetaş beylere memleketimize ve yüksekokulumuza yapılan katkılardan ötürü teşekkür plaketi verilmiştir.Bu ziyarette Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sayın Rektörü tarafından Giresun Üniversitesi tarafından Şebinkarahisar'a bir fakülte açıldığında ikinci bir fakültenin de ilçemize Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafından açılacağının sözü verilmiştir.

9) SAĞLIK ETKİNLİKLERİ:

Yönetim Kurulumuz oluşturduğu Sağlık Kurulu ile üyelerimizin ve yöremiz insanının sağlık problemlerinin çözümünde ve hastanelerdeki sorunların giderilmesinde etkin bir şekilde rol almıştır.

Derneğimizin Sağlık komisyonu, 06 Aralık 2009 yılında, dernek merkezi Okmeydanı'nda hanımlara yönelik sağlık semineri düzenlemiştir. Seminerin alanı;

—Kalp sağlığı ve Hipertansiyon hastalıkları ve korunma yolları,

—Grip ve bu dönemde önem arz eden domuz gribi ve bu hastalıklardan korunma yolları ve alınacak tedbirler

— Yaşamla ilgili pratik çözümler psikolojik hastalıklar konularında,
Katılımcı Doktorlarımız; Kalp uzmanı Op. Dr. Bengi Yaymacı, Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Uzman Dr. Habip Gedik, Psikoloji Uzmanı Dr. Şirin Maviengin oldukça önemli bilgiler vermişlerdir, Gönüllü olarak yaptıkları bu hizmetten dolayı kendilerine çok teşekkür ederiz.

Derneğimiz bir ilki başararak, 04 Nisan 2009 tarihinde 1.Levent Şirvan restaurantta, Üsküdar Özel Anadolu hastanesi ve Tarabya Tıp merkezinin sponsorluğunda, Derneğimizin organize ettiği, İstanbul'daki Doktorlarımız, Hemşirelerimiz ve Sağlık hizmeti yapan Alucralı, Çamoluklu ve Şebinkarahisarlı bütün hemşerilerimizi sabah kahvaltısında buluşturmuştur. Gerçekten çok anlamlı ve önem arz eden bu toplantıda, birbirlerini hiç görmeyen Doktorlarımız ve Hemşirelerimiz tanışmışlar, tanışma kaynaşma ve dayanışma örneği sergilenmiş, İstanbul'da yaşayan hemşerilerimizin sağlık alanındaki sorunlarının çözümüne ilişkin konuşmalar olmuştur. Derneğimiz öncülük yaparak bir sonraki çalışmaların ve toplantıların zeminini hazırlamak amacıyla, 2011 yılı içersinde yer ve tarihini belirleyecek, bu çalışmaların devam ettirilmesini sağlayarak, hemşerilerimize imkânlar doğrultusunda olabildiğince yardımcı olunacaktır.

Bu çalışmaların yapılmasında, doktorlarımızla ve diğer tüm sağlık çalışanlarımızla irtibat kurulmasında, hastalarımızın ilgili hastanelerde çalışan hemşerilerimize yönlendirilmesinde her zaman yönetimimize destek veren hayırsever üyemiz Sayın Ahmet Gedik'e ayrıca teşekkürlerimizi sunarız.

10) BAHAR PİKNİĞİ

Yönetim Kurulumuz, her yıl çok büyük bir katılımla organize etmiş bulunduğu geleneksel hale gelen Bahar Pikniğini ilk yaptığı toplantıda gündemine almış bu pikniğin 29.05.2009 Pazar günü Neydi Deve geçidi Mesire Alanı Çavuşbaşında yapılmasına karar verip, bu doğrultuda çalışmalarına başlamıştır.
Her yıl olduğu gibi bu yılda organize etmiş olduğumuz pikniğimize Şebinkarahisar' daki 58 köyümüzün muhtarı 13 mahalle muhtarımız, Belediye Meclis üyelerimiz ve İl Genel Meclis Üyelerimiz de davet edilmiştir.

29.05.2009 tarihinde gerçekleşen ve tüm hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Bahar Pikniğimiz, Yönetim Kurulumuzun kontrolünde en az 15.000 Şebinkarahisarlının katılımıyla sona ermiştir. Bu seneki pikniğimizin diğer bir önemli yönü ise yöremizin sorunlarının çok demokratik bir şekilde paylaşıldığı bir açık hava meclisine dönmüş olmasıdır.

Yine bu seneki pikniğimize gösterilen yoğun katılıma rağmen pikniğimiz hiçbir benzer diğer yöre pikniklerinin aksine güvenlik açısından hiçbir sorun, problem yaşanmaksızın sona ermiş ve insanlarımız hasret gidermiş ve neşe içinde evlerine dönmüştür.

İkinci faaliyet yılımızda ise Bahar Pikniğimiz bu kez 30.05.2010 Pazar Günü Kâğıthane mesire alanında organize edilmiştir. Katılım oldukça yoğun olmuş, tam anlamıyla insanlarımız coşmuş eğlenmiş hasret gidermişlerdir. Bu pikniğimiz de Kâğıthane Belediye Başkanlığının destekleri ile herhangi bir ücret ödenmeksizin derneğimize bir külfet yüklenmeksizin yapılarak ekonomik açıdan da derneğimizin rahatlamasını sağlamıştır. Bu pikniğimize Sanatçılarımız ilgi göstermiş 12 sanatçımız ücretsiz sahne almıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Yine bu piknikte derneğimize gelir getirmek için hayırsever hemşerilerimizin destekleri ile hazırlanan hatıra eşyaları satışı yapılarak ek gelir sağlanmıştır.

11) KÖY DERNEK GECE VE PİKNİKLERİ

Dernek Tüzüğümüzün hükümleri çerçevesinde Danışma kurulumuzun birer üyesi olan Köy ve Mahalle Derneklerimizin faaliyetlerine Yönetim Kurulumuz çok büyük önem vermekte olup, bu önemi hangi derneğimiz bir etkinlik yaparsa buna çoğunlukla katılım sağlayarak destek vermiştir. Yönetim kurulumuz İstanbul'da bulunan ve sayıları 70 i geçen köy ve mahalle derneğimizin her birinin gerek ayrı ayrı gerekse birlikte etkin bir şekilde çalışmaları halinde Şebinkarahisar toplumunun sesinin çok daha gür bir şekilde çıkacağı önem arz etmektedir.

Derneklerimizden gelen talep ve uyarılar dikkate alınıp gereği yapılmaktadır. Bu yıl da aynı doğrultuda derneklerimizin organize ettiği tüm pikniklere gecelere Yönetim Kurulu olarak iştirak edilmiştir.

Ayrıca başta izah edilen Bölge Toplantıları derneklerimizle olan işbirliğimizi artırmış olup, birlik ve beraberlik içerisinde çok verimli çalışmalar yapılmaktadır.

12) ÖĞRENCİ BURSLARI

Dernek Yönetim Kurulumuz gelirlerinin belli bir kısmını tüzüğümüz uyarınca ihtiyaç sahibi üniversite ve yüksekokul öğrencilerine burs olarak vermek zorunda olduğundan, 2009 yılı içinde öğrenci burs adedini 131 öğrenciye çıkardık, 2010 yılında ise Derneğimize bir yer alınması konusundaki düşüncemiz nedeniyle 73 öğrenciye burs veriyoruz. 2009 yılında ulaşılan bur siyer öğrenci sayısı dernek tarihimizde bir rekor olup, temennimiz her yıl bu sayımın katlanarak artmasıdır. Bu artışların nedeni ise Yönetim Kurulumuzun derneğimizin gelirlerinin etkin bir şekilde takibi ve amacı tamamen burs temin olan işadamlarına verilen iftar yemeğinde alınan burs taahhütlerinin tahsilidir.

Öğrenci burslarımız öğrencilerimizin banka hesaplarına her ay havale yoluyla düzenli olarak dernek muhasibimiz tarafından yatırılmaktadır. Derneğimiz kanalıyla Şebinkarahisarlı ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize burs veren tüm hayırsever işadamlarımıza bir kez daha şükranlarımızı saygılarımızı sunuyoruz.

Sayın üyelerimiz, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerimize büyük bir titizlikle burs komisyonlarımız tarafından yapılan kontroller neticesi verilen öğrenim bursları derneğimizin kuruluşundan bu yana yapılan ve yapılmak zorunda olunan bir etkinliktir. Bu etkinlik dernekçiliğin benimsenmesi, derneğimize gençlerimiz tarafından sahip çıkılması, burs sisteminin geri dönüşünün sağlanması açısından çok büyük öneme haizdir. Bu açıdan hayırseverlerimize ve geçmişte dernekten burs alıp şu an iş sahibi olan bur siyerlerimize bu etkinliğe sahip çıkarak öğrenci burslarının dernek gelirlerine dokunmadan verilmesi hususunda duyarlılığa davet ediyoruz. Bu kapsamda vermiş olduğumuz burslar geri dönüşüm şartı ile bur siyerlere verilmekte olup, ancak bu güne kadar geri dönüşümü için geçmişte burs alan öğrencilerimizden ve ailelerinden resmi yollardan bir talepte bulunulmamıştır. Bu güne kadar geçmişte dernekten burs alıp da iş hayatına atıldığında bunun geri dönüşümünü sağlayan üye bur siyer sayımız çok azdır. Ancak burs vereceğimiz öğrenci sayısının artırılması için gerekirse geçmişte dernekten burs alan ve şu an muhtaç durumda olmayan tüm bur siyerlerden geri dönüş talebinde bulunulması gerekmektedir. Bu dönüşüm sağlandığından dernekten burs talebinde bulunan en az üçyüz öğrenciye burs verme imkânı doğacaktır.

13) RAMAZAN ETKİNLİKLERİ

Dernek Yönetim Kurulumuzca, bu yıl Ramazan ayında yukarıda da izah etmeye çalıştığımız üzere tüm üyemiz olan, olmayan işadamlarımızın ve dernek başkanlarımızın davet edildiği, amacı tamamen üniversite öğrencilerimize burs temin etmek olan bir iftar yemeği Taksim Point Otelde 03.09.2009 tarihinde verilmiştir. Bu iftar yemeğimize Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Gençte iştirak etmiş ve 25 öğrencimize burs taahhüdünde bulunmuştur.

Çok güzel bir katılımla tamamlanan bu yemekte işadamlarımızdan ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için burs talebinde bulunulmuş öğrenci bursu taahhüdü alınmıştır. Bu burs taahhütleri Yönetim Kurulumuz tarafından sıkı bir şekilde takip edilip, tahsil edilmiştir.

Yine 2010 yılı içinde ise, 23 Ağustos 2010 tarihinde üyemiz olan, olmayan ama bur siyerlere destek veren hemşerilerimizin davet edildiği, Şirvan Restaurantta iftar yemeği verilmiştir.

14)BAYRAMLAŞMA ETKİNLİKLERİ

Dernek Yönetim kurulumuzca her iki faaliyet yılımızda da dini bayramlarımızda dernek lokalimizde bayramlaşma etkinlikleri organize edilmiştir ve köy dernek başkanlarımız, yönetimleri ve üyelerimizin katılımı ile bir araya gelinmiştir.

21 Eylül 2009 tarihinde Dernek merkezimizde Ramazan Bayramı, Bayramlaşma programı, 29 Kasım 2009 tarihinde, Kurban Bayramı, Bayramlaşma programı, 11 Eylül 2010 tarihinde Ramazan Bayramı, Bayramlaşma programı, 18 Kasım 2010 tarihinde, Kurban Bayramı, Bayramlaşma programları yapılmıştır.

15) TELEVİZYONDA TANITIM ETKİNLİĞİ

Dernek Yönetim Kurulumuz çeşitli Televizyon kanallarında programlar yapan yöremizin Sanatçılarının davet etmesi üzerine, ilçemizin yöresel kültürünün tanıtımı için bu davetler kabul edilmiş programlara katılım sağlanmıştır.

Derneğimizin çalışmalarını, duyurularını bu vesile ile insanlarımıza aktarma imkânı değerlendirilmiştir.

16)GİRESUN GÜNLERİ ETKİNLİKLERİ

Giresun Dernekler Birliği Derneği tarafından Feshane'de organize edilen 3. Ve 4. Giresun Günleri etkinlikleri kapsamında ilçemize ayrılan standın hazırlanması, tanıtımın yapılması ve gerekli tüm desteğin sağlanması Derneğimiz, Vakfımız ve İlçe Kaymakamlığı ve Belediyemizin işbirliği ile yapılarak başarıyla tamamlanmıştır.

Gerek 2009 gerekse 2010 yılında gerçekleştirmiş olduğumuz Feshane'de Giresun günleri etkinlikleri birçok yazılı ve görsel basın kuruluşunda ses getirmiş olup, ilçemizde bu etkinlik içinde en iyi şekilde derneğimiz ve vakfımızla birlikte temsil edilmiş, katılan misafirlerimiz yönetimlerimizce ağırlanmıştır.

17) DERNEK ÜYELERİNİN BİLGİSAYAR ORTAMINA AKTARILMASI

Yönetim Kurulu olarak göreve gelişimizden itibaren öncelikle lokalimize ihtiyaç sahibi, bilgisayar bilgisi olan aynı zamanda öğrenci olan bir hemşeri kardeşimiz görevlendirilerek arşivimiz düzenlenmiştir.

Yine derneğimize, dernekler ihtiyaçlarına dönük bir Dernek İşletim Programı satın alınarak öncelikle üyelik yapımız görevlimiz tarafından bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak tüm bilgiler sisteme girilip işletilmeye başlatıldığında cep telefonu kayıtlarımızda bulunan tüm üyelerimiz derneğimiz ve yöremizle ilgili tüm gelişmelerden anında haberdar edilecektir. Bu altyapının faydası ilerleyen dönemlerde üyelerimizin, eğitim, iş, sağlık vs. ihtiyaçlarında birçok alanlarda faydalar yaratacaktır.

Üye güncelleme işlemlerimizi tamamlayarak, vefat eden, istifa eden veya durumu güncel olmayan Üyelerimizle ilgili gerekli bilgileri tamamlayarak programa kaydedilmiştir.

18) WEB SİTESİ KURULUŞU

Dernek Yönetim Kurulumuz bu faaliyet döneminde eksikliğini hissettiğimiz diğer bir unsur olan tanıtım ve üyelerimizle irtibat hususundaki sorunu gidermek için bir web sitesi oluşturmuş olup, bu sitemiz açılır açılmaz tüm faaliyetlerimiz güncel olarak sizlere haber şekliyle ulaştırılmıştır. Gerek duyurularımız gerekse yapmış olduğumuz faaliyetlerimiz haber şeklinde sitemizde yer almıştır.

“www.şebinkarahisarlilarderneği.com” adresi ile hizmet veren web sitemizi ziyaret ederek tüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

19) ZİYARETLER

Dernek Yönetim Kurulumuz, geçen iki çalışma yılında İstanbul'daki yerel yönetimlerde görev yapan hemşerilerimize destek vermek adına ve derneğimizi tanıtmak, çalışmalarını ve misyonunu anlatmak ve destek sağlamak adına birçok İl Başkanlığını belediye başkanlığını ve İlçe Başkanlıklarını ziyaret etmiştir.

Dernek Yönetim Kurulumuz 06 Ocak 2010 tarihinde Ankara'daki İktidar ve muhalefet Partilerimizin grup başkan vekilliklerini, TBMM Kit komisyonu Başkanlığını, Saadet Partisi Genel Merkezini ziyaret etmiştir. Bu ziyaretler, Şebinkarahisar'ın sorunlarının bulunduğu dosya kendilerine iletilerek ayrıca birebir anlatılarak sorunlarımızın çözülmesi noktasında destek istenmesi şeklinde gerçekleşmiştir.

Yine 20 Ocak 2010 tarihinde, Çevre ve orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu makamında ziyaret edilmiştir. Tarım ve zirai sulama, göller ve göletlerin düzenlenmesi, Erozyonun önlenmesi gibi ve çeşitli konularda İlçemize yapılmasını arzu ettiğimiz yatırımların bilgi ve dosyasını sunup destek istedik.

14 Ocak 2010 tarihinde ise YÖK Genel Merkezini ziyaret ederek, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'la makamında görüşme yapıldı. Şebinkarahisar'daki Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulumuzun geliştirilerek Fakülteye dönüştürülmesi noktasında karşılıklı neler yapabileceği müzakere edildi. Bu konudaki çalışmalarınızı devam ettirin eksiklerinizi tamamlayın, bende üzerime düşen görevi yerine getireceğime söz veriyorum diyerek destek sözü vermiştir, bizde dernek Yönetimi olarak konularımızın takipçisiyiz.

20) ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER

Derneğimizin Yönetim Kurulu, 27 Aralık 2009 tarihinde, Gebze'de Kocaeli Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Genel Kurul toplantısına, ayrıca yeni açılan Dernek Lokalinin açılışına katılarak kendilerine destek vermiştir.

Derneğimizin Üyelerinden ve Köy Dernek Yönetimlerinden Hacca gidip bu Kutsal görevi yerine getiren Hacılar ziyaret edilmiştir.

Yönetim Kurulumuz tarafından 2009 yılı içinde tüm dernek başkanlarımızdan köy ve mahallelerimizin temel sorunlarının tespiti için yazılı anketle araştırma yapılmıştır.Yapılan bu çalışma sonucu toplam otuz köy ve mahalle derneğimizden gelen yazılı sonuçlar çözümü için dernek yönetimimiz tarafından bir klasör dosya halinde Şebinkarahisar Kaymakamlığımıza elden teslim edilmiştir.

Şebinkarahisar'da yapılan 19 Mayıs Etkinliklerinde ,heyet olarak Giresun Valisi ve Giresun Üniversitesine yapılan ziyaretlerde Şebinkarahisar'a bir fakülte açılması sözü alınmış ve bu kapsamda eski Rektör Prof. Osman Öztürk tarafından bu iş takip edilerek ilçemizde bir İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ açılması kararı senatodan çıkarılmıştır.Ancak devam eden süreçte bu karar YÖK' e gönderilmediğinden daha sonra yaşanan yönetim kargaşasında fakülte açılma süreci sonuçlanmamıştır.Bu sorunun takibi için 27.01.2011 tarihinde Dernek Başkanımız, Vakıf Başkanımızla birlikte Giresun'da Belediye başkanımız, Yüksekokul Müdürümüz ve AKP İlçe Başkanı ile birlikte bir heyetle Giresun Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can'ı makamında ziyaret etmişlerdir.Bu ziyarette fakülte talebi gündem getirilmiş ancak YÖK 'ün yeni almış olduğu karar ve uygulama neticesi aynı ilde aynı aynı üniversite bünyesinde aynı bölümden birden fazla fakülte açılma taleplerinin olumsuz sonuçlandırıldığından senato kararının YÖK'e iletilmediği bilgisi verilmiştir.Ancak Sayın Rektörün teklifi Şebinkarahisar'ın konumu itibari ile Veterinerlik, Ziraat ve Orman Fakültelerinden birinin kurulmasına dönük karar alınırsa bunun sonuçlandırılabileceğini ve veterinerlik fakültesi ile ilgili elinde yeterli akademik kadronun bulunduğu beyan edilmiştir.Bu doğrultuda Yüksekokul Müdürümüz senatoda görevli iki hoca ile birlikte bu konunun altyapısını oluşturup senatoya talepte bulunulması için görevlendirilmiştir.

21)İLETİŞİM

Dernek Yönetim Kurulumuz, üyelerimizle derneğimiz arasındaki iletişimi daha sağlıklı olarak kurmak için Turkcell Toplu Mesaj Sistemine geçilmesine karar vermiş bu karar hayata geçirilmiştir. Türkcell'in bayisi turatel firması ile sözleşme yapılarak Bu sayede Derneğimiz kayıtlarında Cep Telefonu numarası olan tüm üyelerimize faaliyetleri, bilgi ve duyuru mesajlarını gönderilebilmektedir.

Ancak bütün Üyelerimizin cep telefon numaralarının sürekli güncel tutulması gerekmektedir. Cep numarasını değiştiren üyelerimizin bize bilgi vermeleri halinde güncelleme yapılacak bu bilgi ve mesajlardan faydalanabileceklerdir.

Bu çalışma kapsamında Yönetim kurulumuzca derneğimize bir telefon hattı alınmış olup, “0 532 761 63 30” numaralı bu telefon sadece bu amaçla hizmet vermekte ve üyelerimizle irtibatı sağlamaktadır.

22)MESLEK YÜKSEK OKULU EKBİNA VE LOJMAN İNŞAATINA KATKILAR

Saygıdeğer Üyelerimiz, ilçemizde Meslek Yüksekokulumuzun cazip hale gelmesi ve öğretim görevlileri için tercih edilebilir olması için, ihtiyacı olan lojman ihtiyacı ve sosyal tesis inşaatı ile ilgili olarak, kaymakamlığımız öncülüğünde, Belediye Başkanlığımız, diğer idari amirlikler ve memleketimizin tüm Sivil Toplum Örgütleri ve siz hayırsever üyelerimizin ve üye olmayan hayırseverlerimizin maddi, manevi katkıları ile yürütülen projede de Yönetim Kurulumuz ilçemizin en köklü sivil toplum örgütü olarak üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yapmıştır.

Derneğimiz bu projenin İstanbul ayağında Kaymakamlığımız ve belediye Başkanlığımızla sürekli irtibat halinde tüm köy ve mahalle dernek başkanlarımızı da fiilen bu işin içine katarak yapmış olduğu toplantılar neticesinde bilgilerinize sunulan bilançolarımızdan da anlaşılacağı üzere dolaylı yardımlar dışında fiilen kendi hesabından 70.280, TL nakit yardımı proje hesabına aktarmıştır. Yine dolaylı olarak yapmış olduğu girişimlerle bu, nakit ve inşaat malzemesi temini yolu ile takriben 300.000 TL tutarında büyük oranda dolaylı kaynak yaratmıştır. Bu şekilde başlatılan projenin kaba inşaat kısmı sonuçlandırılmış binanın çatısı kapatılmıştır. Bu projenin yapılıp bitirilmesi yüksekokullarımızın fakülteye ve ileride üniversiteye dönüşümünün altyapılarını oluşturacaktır.

23) HUKUKSAL DURUM:

Sayın üyelerimiz derneğimizin bu faaliyet döneminde de hukuksak açıdan sorun doğuracak büyük bir sıkıntısı bulunmamaktadır. Derneğimizin tüm resmi işlemleri, İl Dernekler Müdürlüğü nezdinde yapılması gereken işlemler süresinde ve titizlikle yapılmıştır. Derneğimizin herhangi bir kurum ve kuruluşa, şahsa borcu da bulunmamaktadır. Bu iki yıllık dönemde de derneğimiz taşınmazlarının kira gelirleri düzenli olarak takip ve tahsil edilmiştir. Derneğimizin şu an itibari ile otel ve fırın işletmesi olarak iki kiracısından aylık 9.000 TL tutarında kira geliri bulunmakta olup, bu gelirin tamamına yakını öğrenci burslarına aktarılmaktadır.

Yine Otel İşletmesinin arka tarafında uzun yıllardır müdahale edilmeyen derneğimize ait boş kısma fırın işletmesi tarafından yapılan müdahaleye dönük olarak açılan Men'i Müdahale ve Ecrimisil Davamızda temyiz süreci lehimize sonuçlanmıştır.

Sayın üyeler, malumunuz olduğu üzere geçmiş dönemdeki hukuki ve diğer nedenlerle doğan zaruretler nedeniyle tüm Şebinkarahisarlıların katkıları ile alınarak inşaatı gerçekleştirilen yurt binasının hukuki durumu şu an itibariyle çıplak mülkiyeti ŞEBİNKARHİSAR BELEDİYE'MİZ üzerine görünmesine rağmen intifa hakkı dediğimiz yararlanma, kullanım hakkı derneğimize aittir. Bu taşınmazın derneğimize ait olan intifa hakkı 2018 yılında sona ermektedir. Bu nedenle 2018 e kadar geçmişte zaruret hali nedeni ile belediyemize devrolunmak zorunda kalınan çıplak mülkiyetin derneğimize devri gerçekleştirilmezse tüm haklar belediye üzerine geçmek durumunda kalınacaktır. Bu nedenle bu çalışma döneminde bu sorunun çözümü ile ilgili altyapı hazırlanmış olup, kamuoyu oluşturulmuş ve belediye yönetimine konu iletilmiş vaziyettedir. Bu nedenle tüm üyelerimizin rahata kavuşması için Şebinkarahisar Belediyesine yapılacak yazılı müracaatla sorunun kısa sürede Belediye Meclisince alınacak bir kararla çözümü gerekmektedir. Biz bu konuda bir sorun yaşanacağını aklımızdan geçirmiyoruz. Şebinkarahisar'ın gurbette yaşayan insanlarının dişinden tırnağından artırarak alıp inşa etmiş bulunduğu bu yerin tüm haklarının asıl sahibine iade edilmesi bu işte emeği olup, ömrünü tamamlamış olan saygıdeğer dernekçi büyüklerimizin de huzur içinde uyumalarını temin edecektir.

24) ŞEBİNKARAHİSAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ HATIRA ORMANI:

Saygıdeğer Üyelerimiz, memleketimizin en köklü ve aktif sivil toplum kuruluşu olan derneğimiz her alanda da örnek çalışmalar yapması gerekmektedir. Bu kapsamda bir ilk olarak memleketimizin en büyük sorunlarından biri olan çevre sorunlarından heyelan sorunumuza dikkat çekmek ve bunun kısmi de olsa çözümü için bir hatıra ormanı oluşturmak için yönetim kurulumuz gerekli kararı almıştır. Bu kapsamda konu Kaymakamlığımıza ve Belediye Başkanlığımıza yazılı olarak bildirilmiş ve Şebinkarahisar'da hazine arazilerinden uygun bir kısmın hatıra ormanı kurmak üzere derneğimize tahsisi için talepte bulunulmuştur.

Bu kapsamda görevlendirilen yönetim kurulu üyelerimiz, İlçe Kaymakamlığı, Kadastro Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğüne gerekli yazışmaları yapmış ve belirlenen taşınmazın sadece hatıra ormanı olarak ağaç dikmek için tahsisi istenmiştir. Ancak her nedense başlangıçta ilçemiz idarecileri başlangıçta bu konuya çok olumlu bakmalarına rağmen tüm yazılı taleplerimize en son olumlu ya da olumsuz bir cevap verme gereği dahi duymamışlardır. Ancak bu işin peşi bırakılmaksızın derneğimize yakışır örnek bir hatıra ormanı oluşturularak, her yıl bu alanlara ağaç dikerek çevre sorunlarına gereken duyarlılığı göstermemiz gerekmektedir.

25) Ş,KARAHİSAR'DA DERNEĞİMİZE BİR ŞUBE VE ŞUBE LOKALİ AÇMA;

Derneklerin şube açma imkânları hukuken mümkün bulunduğundan, yapmış olduğumuz çalışmaların Şebinkarahisar ayağındaki boşluğu gidermek memlekete giden üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak adına yönetim kurulumuzca ilçemizde de derneğimizin bir şubesini kurmak için gerekli hazırlık çalışmaları yapılmıştır. Bu amaçla açılabilecek şubenin faaliyet gösterebileceği bir temini için Belediye Başkanlığımızdan talepte bulunulmuştur.


27) BİRLİK VE BERABERLİK GECESİ ORGANİZESİ:

Sayın Üyelerimiz, dernek yönetim kurulumuzca faaliyet hedeflerimiz içinde yer alan ve uzun yıllardır yapılamayan birlik ve beraberlik gecemiz 2010 yılı sonunda yönetim kurulumuzca organize edilmiş ve hedeflenen amaca uygun olarak 11.12.2010 tarihinde Divan Kültür Merkezinde başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Yönetim kurulumuzca üye ve hemşerilerimizi nezih bir ortamda bir araya getirmek amacıyla yoğun bir şekilde çalışılmış ve hava şartlarının ağırlığına rağmen bin kişilik salon dolmuş ve insanlarımız hasret gidermiş ve eğlenmişlerdir. Yapılan özverili çalışmalar sayesinde organize edilen bu gece sonucunda derneğimize bir taşınmaz almak için gerekli olan peşinat elde edilmiştir.

28) RESMİ İŞLEMLER, MÜRACATLAR :

Sayın Üyelerimiz iki yıllık faaliyet dönemimizde Dernekler kanunundaki değişiklikler uyarınca tüm yapılması gereken prosedür işlemleri düzenli olarak yapılmış, beyannamelerimiz düzenli olarak İl Dernekler Müdürlüğüne zamanında verilmiştir. Şu an itibari ile derneğimizin herhangi bir borcu ve hukuksal anlamada sıkıntısı bulunmamaktadır.

Sayın Üyelerimiz, Çok Değerli Misafirlerimiz, Yönetim Kurulu olarak iki yıllık faaliyetlerimiz kısaca bunlardan ibaret olup, çalışmalarımızda katkı koyan desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür eder, Genel Kurulumuzun derneğimiz ve yöremiz için hayırlı, başarılı sonuçlar doğurmasını temenni eder, Yönetim Kurulumuz adına yeni seçilecek Yönetim Kuruluna başarı dileklerimizle saygılarımızı sunarız .01.01.2011

GENEL SEKRETER - AV. HAKAN ÖZBAY
BAŞKAN YÜCEL KISA


Bu haber toplam 29338 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.