• BIST 9534.3
  • Altın 2488.366
  • Dolar 32.5182
  • Euro 34.8323
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Giresun 29 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ 1.DİVAN TOPLANTISINI YAPTI

ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ 1.DİVAN TOPLANTISINI YAPTI
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Yeni Yönetimiyle, 2013 yılı ilk Kahvaltılı Bölge Divan toplantısını, 03 Mart 2013 tarihinde Pazar günü, Saat:09.00’da, Saray Mah.Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No:6/1ÖZSAR Restoran, Ümraniye/İstanbul adresinde yaptı.

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Yeni Yönetimiyle, 2013 yılı ilk Kahvaltılı Bölge Divan toplantısını, 03 Mart 2013 tarihinde Pazar günü, Saat:09.00’da, Saray Mah.Dr. Adnan Büyükdeniz Cad. No:6/1ÖZSAR Restoran, Ümraniye/İstanbul adresinde yaptı.

img_5516.jpg

Bu ilk Divan toplantısının ana gündemi, yeni yönetim kuruluyla birlikte Köy Dernek Başkanları,İş Adamları, Sanatçılar ve Basın kuruluşlarımızıntanışma kaynaşma amacını oluşturmuştur. 1. Kahvaltılı Bölge Divan toplantısı Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin ev sahipliğinde yapılmış olup, 61 Köy Dernek Başkanımızın katılımıyla Dernek tarihinde bir rekor kırılmıştır. 

img_5506.jpg

2013 yılınınkahvaltılı 1.Bölge Divan toplantısına katılım çok yoğun olmuştur.
Divan toplantımıza; Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcımız Mehmet Hasbal, , Şebinkarahisar’ı İl yapma Komitesi Başkan Yardımcısı Salih Kaçır, İş Adamları Dernek Başkanı Bora Kılıç ve Yönetim Kurulu,AtaşehirGiresunlular Derneği Başkanı Gürbüz Ekinci, Sultanbeyli Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Akkuş, Kocaeli Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslan Yılmaz, Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Yakup Şeker,Kağıthane AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Öztürk,Köy Mahalle Dernek Başkanları ve Yönetim kurulu Üyeleri, İş Adamları, Sanatçılar ve Basın mensupları katılmışlardır.
Divan heyetinin oluşumunu gerçekleştirmek üzere Derneklerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ramazan Satıcı salona hitap ederek, Divan Başkanlığına, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ünsal Yılmaz, Divan Üyeliklerine Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Demiralp,Selim Çiftçi ve Bayramköy Dernek Başkanı Zekai Çiftçi’yi önerdi ve Divan heyetinin bu şekilde oluşmasıyla toplantıya başlandı.
Divan Başkanı Ünsal Yılmaz; salonu ayağa davet ederek, Aziz Şehitlerimizin ruhuna bir dakikalık saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşının okunmasını sağladı. Daha sonra gündemi ve protokol konuşmacılarını hazuruna takdim etti.
Gündem gereği hem ev sahibi sıfatıyla hem de yeni Başkan olarak açılış konuşmasını yapmak üzere Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Hakan Özbaykürsüye davet edildi. Başkan Özbay; Genel kurulda verilen desteklerden ötürü tüm katılımcılara teşekkürlerini dile getirdi.Geçmişten bu günümüze kadar Derneğimize emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum dedi. Divan toplantılarının başlangıcının Salih Kaçır Beyefendinin tavsiyesi ile başlandığını ve bu ortamda memleketimizin sorunlarına çözüm aramak olduğunu belirttiler. Ardından Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu ve Danışma Kurulununisimleri tek tek okunarak sahneye davet edildiler. Yeni Yönetim Kurulu hazuruna takdim edilip tanıştırıldı.Yeni dernek merkezinin açılışı ile bilgi veren Sayın Özbay,bu yerimizin kültür merkezi haline geleceğini ve haftanın 6 günü açık olacağını belirttiler. Burada Daimi bir sekreterin bulunacağını, eğitsel faaliyetlere ağırlık verileceğini bildirdiler. Bunun yanı sıra yeni kurulan ARGE komisyonunun faaliyetleri hakkında bilgi vererek bu kapsamda vakıf ve iş adamlarımızı bu projelere dahil olmaya davet ettiler. Hedef-faaliyet programı üzerinde kapsamlı çalışmaların bitmek üzere olduğunu belirterek yakında kamuoyu ile paylaşacaklarını dile getirdiler. Bu ve bundan sonraki divan toplantılarında ilçemizin sorunları için başvurulması gereken her yere tüm derneklerin ortak olarak müracaat edeceklerini belirttiler.
Divan toplantısına katılan 61 Köy Dernek Başkanına tek tek söz verildi ve kendilerini tanıtma fırsatı buldular.
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Genel Kurulda tüzük değişikliği ile resmi bir sıfat kazanan Kadın Kolları biriminin tanıtımı için Başkan yardımcısı Şaziye Gülte’ye söz hakkı verildi. Kadın Kolları birimi Başkan Yardımcısı Gülte; Geleneksel Kadınlar günü kutlaması münasebetiyle, 10 Mart 2013 tarihinde Okmeydanı’ndaki La Bella Premium Düğün salonunda yapacakları etkinlik için tüm derneklerden kadınları beklediklerini söyledi. Tüzük değişikliği dolayısıyla seçime gidecek olan Kadın Kollarına her köyden bir kadın üyenin katılmasını istediklerini belirttiler.

img_5503.jpg

Yine Genel Kurul Üyelerinin onayıyla Tüzük değişikliği yapılarak Gençlik Kolları birimimizde resmiyet kazanmıştır. Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği Gençlik Kollarının isimleri tek tek okunarak sahneye davet edildiler. Başkan Sencer Kısa bir konuşma yaptı.Sayın Kısa konuşmasında, gençlik kollarının yeni kurulduğunu görev verilir verilmez faaliyetlere başladıklarını dile getirdi. Hedeflerinin bütün Köylerin gençlik başkanlarını belirleyip çok geniş bir kadroya sahip olmak arzusunda olduklarını ve bunu kısa sürede başaracaklarını söyledi. Kesinlikle Derneğin ana faaliyet konuları çizgisinde hareket edeceklerini dile getirerek dernek başkanlarından destek beklediklerini söyledi.

img_5470.jpg

Şebinkarahisar Yardımlaşma Derneği ARGE Komisyonu adına Burcu Demiralp, İç İşleri Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu Dernekler Projesi için hazırlamış oldukları proje taslağından bahsettiler. Konu ile ilgili teknik bilgiler aktaran Mustafa Yılmaz zaman zaman ayrıntılarıyla hazurunu bilgilendirdiler.

Selamlama konuşması yapmak üzere İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Hasbal’a söz hakkı verildi.Dernekçilik faaliyetlerinde Şebinkarahisar’ın başarısından bahsederek, yeni yönetime çalışmalarında başarılar dilediler.

Dernek Başdanışmanı Salih Kaçır,yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dilediler.

img_5507.jpg

Şebinkarahisar Vakfı adına Mustafa Koca’ya söz verildi. Mustafa Koca her noktada derneğe desteklerini sürdüreceklerini dile getirdiler.

Şebinkarahisar İş Adamları Derneği 2.Başkanı Savaş Emir, yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek bundan sonraki çalışmalarda ortak payda da ilerleyeceklerini dile getirdiler.

Ataşehir Giresunlular Derneği Başkanı Gürbüz Ekinci, yeni yönetime çalışmalarında başarılar dilediler.

img_5541.jpg

İş Adamlarımızdan Sefer Sucu, dernekçilikte gerçekleştirdiğimiz ilerlemeyi kaydederek, Şebinkarahisar’ın diğer dernekleriyle birleşmesi gerektiğini dile getirdiler.

Eski başkanlarımızdan Av. Müslim Eriş bir selamlama konuşması yaptılar.

Dernek danışmanlarından Sebahattin Çiftçi bir selamlama konuşması yaptılar.

Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Yakup Şeker bir selamlama konuşması yaptılar.

İş Adamları Derneği Başkanı Bora Kılıç bir selamlama konuşması yaptılar.

İş Adamlarımızdan Hayri Bakıcı selamlama konuşmasında, yeni yönetimin gençler ağırlıklı olmasından duydukları hoşnutluğu dile getirdiler. Bu birlik ve beraberliğin devamını dilediler. Şebinkarahisar’ın sorunlarının her platformda dile getirilmesi gerektiğini belirtiler.2023 yılındaki üniversite hedefinden bahsettiler. Belirli konulara takılmadan diğer sorunların çözümü içinde emek harcanması gerektiğini belirttiler.

img_5570.jpg

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç son konuşmacı olarak kürsüye davet edildi. Başkan selamlama konuşmasında,derneğimizin yenilikçi faaliyetlerine devam etmesi gerektiğini ve diğer köy derneklerinin de bu faaliyetlere destek vermesi gerektiğini belirttiler.Sayın Özbay’ın hedef program çerçevesinde çalışılacağı ifadesinin ne kadar doğru olduğunu,bunun sonuca ulaşmada kolaylık sağlayacağını belirttiler. İlçedekiyüksekokulun gerçek üniversite statüsüne kavuşması için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ettiler. Şebinkarahisar’ın marka şehir olması gerektiğini ve bu hususta bilim, nüfus ve eğitim alanındaki sorumluluklarımızı gerçekleştirmemiz gerektiğini belirttiler. Yapılanfedakârlıkların daha verimli hale gelmesi için daha çok çaba gerektiğini söylediler.

12 Mayıs 2013 Pazar günü Nişantepe Mesire Alanında gerçekleşecek Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği pikniğinin ve 10 Mart’ta Okmeydanı LaBella Düğün Salonunda gerçekleşecek olan Kadınlar Günü Programının duyuruları yapıldı.

img_5559.jpg

Hakan Özbay kapanış konuşmasını yapmak üzere takdim edildi. Genel Kurulda ne söz verildiyse o sözlerin arkasında duracaklarını, derneklerle bir sonraki toplantıda istişare yapılacağını, kadın ve gençlik kolları için bir sonraki toplantıda dernek başkanlarının 10’ar kişilik liste getirmelerini,derneklerle sorunların ortak çözümü noktasında bu toplantıdaki müracaat metninin ulaşım konusunda yapılacağını dile getirdi. Yeni dernek merkezinin açılış süreci ile ilgili bilgi verdiler.Şebinkarahisar derneklerinin ortak bir platformda toplanmaları için çalışmalar başlatılması gerektiğini belirttiler.


Sonuç olarak, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu,görevlerinin ilk ayının, 1.kahvaltılı Bölge Divan toplantısında yapılacakhedef faaliyetlerini paylaşmış oldu. Yapılan faaliyetlerin dışında yapılması istenen, eksik olduğu düşünülen, yapılması tavsiye edilecek olan çalışmalar içinde konuşmacıların değerlendirmelerialındı. Yapılan görüş ve öneriler Divan heyeti tarafından not edilerek bundan sonraki dönemlerdeki toplantılarda değerlendirmeye alınması kararlaştırıldı ve toplantı yukarıdaki gündemlerin müzakeresiyle sona erdi

PROTOKOL MİSAFİRLERİZ
—Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç
—İstanbul Vakfı Başkanı Avni İşcan
—İstanbul Emniyet Müdür Yrd. Mehmet Hasbal
—Danışma Kurulu Başkanımız Salih Kaçır
—Ataşehir Giresunlular Dernek başkanı Gürbüz Ekinci
—İş Adamları Dernek Başkanı Bora Kılıç
—Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi Yakup Şeker
—Kâğıthane Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Öztürk
— İş Adamı Sefer Sucu
—İş Adamı Hayri Bakıcı
—Sanatçı Nurettin Karadeniz,
—Sanatçı Gürsel Ekinci
—Sanatçı Engin Bay
—Yasin Yeşil
—Sanatçı Gamze Hanedar
—Sanatçı İlhami Gürsoy
—Şebinhaber Serkan Çiftci
—Şebinmedya Haber Sadi Toygar,
—Şebinkarahisar Haber Hami Yıldırım
 
1.DİVANA KATILAN DERNEK BAŞKANLARI
 
—Ahurcuk Köyü Dernek Başkanı Davut Demir
—Akviran Köyü Dernek Başkanı Dursun Toy
—Alişar Köyü Dernek Başkanı Metin Davulcu
—Alişar Köyü Kapaklı Mahallesi Dernek Başkanı Cemal Tombul
—Aslanşah Köyü Dernek Başkanı Hasan Bayram
—Bayramköy Köyü Dernek Başkanı Zekai Çiftci
—Buzkeçi Köyü Dernek Başkanı Mustafa Çiftci
—Çağlayan Köyü Dernek Başkanı Erdal Kılıç
—Çakır Köyü Çileder Mah. Dernek Başkanı Ali Sütcü
—Dere Köyü Dernek Başkanı İsmail Yılmaz
—Diler Köyü Dernek Başkanı Fikret Avcı
—Diler Köyü Meykel Mahallesi Dernek Başkanı Hüseyin Bozoğlu
—Doğanyuva Köyü Dernek Başkanı Hüsamettin Demir
—Dönençay Köyü Dernek Başkanı Yunus Kuzu
—Duman Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Turan Çiçek
—Duman Köyü Lapa Mahallesi Dernek Başkanı Lütfi Çağlar
—Ekecek Köyü Dernek Başkan Necdet Bilican
—Erentepe Köyü Dernek Başkanı İmdat Akbaş
—Esentepe Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Şafak
—Güvercinlik Köyü Dernek Başkan Yardımcısı Elvan Turan
—Güzelyurt Köyü Dernek Başkanı Erol Ceylan
—Kocaeli Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Aslan Yılmaz
—Hacıömer Köyü Çiftlik Mahallesi Dernek Başkanı Muhittin Eraslan
—Hasanşeyh Köyü Dernek Başkanı Selami Bayram
—Kayalı Köyü Dernek Başkanı Hasan Karaca
—Karacaören Köyü Dernek Başkanı Bayram Karaman
—Karaağaç Köyü Dernek Başkanı Recep Altun
—Karaağaç Köyü Ağcaimam Mahallesi Dernek Başkanı İlhan Akkuş
—Kınık Köyü Dernek Başkanı Alparslan Aslan
—Ovacık Köyü Etir Mahallesi Dernek Başkanı Yunus Etirli
—Ovacık Köyü Armutlu Mahallesi Dernek Başkanı Ali Yılmaz
—Ocaktaşı Köyü Dernek Başkanı Ahmet Şeker
—Ozanlı Köyü Dernek Başkanı Ali Özacar
—Sarıyer Köyü Dernek Başkanı Hasan Satıcı
—Saraycık Köyü Dernek Başkanı İrfan Yeşil
—Sarıyer Köyü Kayadibi Mahallesi Dernek Başkanı Turan Aslan
—Sipahi Köyü Tenemeli Mahallesi Dernek Başkanı Süleyman Aygündüz
—Sultanbeyli Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı İsmail Akkuş
—Suboyu Köyü Dernek Başkanı Durmuş Işıl
—Şahinler Köyü Dernek Başkanı Ahmet Karaaslan
—Taşçılı Köyü Dernek Başkanı Erdal Taşçı
—Tepeltepe Köyü Dernek Başkanı Hayrettin Ekinci
—Turpçu Köyü Dernek Başkanı Hikmet Kütükçü
—Toplu Konak Köyü Dernek Başkanı Salim Yıldırım
—Tönük Köyü Dernek Başkanı Nail Bayoğlu
—Uğurca Köyü Dernek Başkanı Ünsal Akgün
—UfuksporKulübü Başkanı Ömür Ceylan
—Yakınca Köyü Dernek Başkanı Abdurrahman Meyveci
—Yaycı Köyü Dernek Başkanı Sabri Demiralp
—Yaycı Köyü Kozluca Mahallesi Dernek Başkanı Rüstem Efe
—Yedikardeş Köyü Dernek Başkanı Selim Çiftci
—Yedikardeş Köyü Uluyazı Mahallesi Dernek Başkanı Gencay Çiftci
—Yeniyol Köyü Kavaklı Mahallesi Dernek Başkanı İsmet Hasbal
—Yeşilyayla Köyü Dernek Başkanı Gürsel Ekinci
—Yıltarış Köyü Dernek Başkanı Ali Bilgiç
—Yumurcaktaş Köyü Dernek Başkanı Yener Taştan
—Avutmuş Mahallesi Dernek Başkanı Şeref Yıldırım 

HABERE AİT RESİMLERİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 6049 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.