• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ŞEBİNKARAHİSAR YAVAŞ YAVAŞ ERİYOR

ŞEBİNKARAHİSAR YAVAŞ YAVAŞ ERİYOR
Dışarıda güneş var. Olmayan buzlar yavaş yavaş erimeye başladı. Kış bu yıl kendini fazla göstermeden çabucak çekildi gitti.
Dışarıda güneş var. Olmayan buzlar yavaş yavaş erimeye başladı. Kış bu yıl kendini fazla göstermeden çabucak çekildi gitti. Mevsimler böyle değişiyor. Bazen kendini karakış çok gösteriyor bazen de kendini göstermeden sessizce eriyip gidiyor. Ama Şebinkarahisar'ın nüfus erimesi hiç buna benzemedi. Sessizce gerçekleşmedi bu olay. Yıldan yıla eridik ve erimeye devam ediyoruz. Şehir nüfusumuzun 50 binleri bulduğu günleri unutmadık. 50 binden 40 binlere 30 binlere 20 binlere 10 binlere kadar düştük.

Gazetecilik eğitimime başlayalı daha bir yıl olmuştu. Elim yeni kalem tutmaya başlamıştı Şebinkarahisar ile ilgili yazılar yazmaya başladığımda. Yıl 2003 Yeni Şebinkarahisar Gazetesi'nde “İl İken İlçe Olduk Şimdi de Kasaba Olacağız Diye Korkuyorum” isimli bir yazı yazmıştım. Babam ilkyazım diye o yazıyı çerçeveletip odanın duvarına astı. Aradan 6 yıl geçti. Her eve gittiğimde ne olur şu yazı beni yanıltsın deyip durdum. Ama hiçbir gelişme olmadı. Yazı ardı arkasına beni yanıltmak yerine üzmeye devam etti. Şimdi yavaş yavaş eridiğimizi hissedenlerin sayısı arttı mı bilmiyorum ama 6 yıl önce erimenin kimse farkında bile değildi.

Şebinkarahisar'ın o tarihi meydanında çok eleştirildiğimi biliyorum. Bazıları neden böyle yazıyorsun, neden eleştiriyorsun Özdemir, bazıları ise Şebinkarahisar gelişecek deyip duruyorlardı. Çok azdı kalemine ve yüreğine sağlık Özdemir diyenlerin sayısı. Çünkü bilmiyorduk Şebinkarahisar sevdasını. Her şeye siyaset gözüyle bakıyorduk. Bu insanlar böyle yazıyor. Şu düşüncedeler, şu şöyle yazıyor bu düşüncede. Ama hep söyledim Gelin Şebinkarahisar'ı düşünelim dedim. Düşündük mü acaba Şebinkarahisar'ı hadi gelin birazda bunu düşünelim.

Yukarıdaki satırlarda biraz duygusallaştığımı hissediyorum. Şebinkarahisar için duygusallaşmak çok güzel bir olay.

Bu nüfus erimesi gidişine artık bir dur demenin zamanı geldi değerli hemşerilerim. Şebinkarahisar'da bazı çalışmalar olduğunun farkındayım. Şimdiki Belediye Başkanımız ve bundan önceki belediye başkanlarımız Şebinkarahisar için güzel işler yapmaya çalıştılar. Ellerine sağlık. Ama Şebinkarahisar'ın gelişmesi sadece Belediye ile olacak iş değil. Burada şunu da unutmamak gerekir. Üniversite anlamında da Şebinkarahisar'da güzel gelişmeler oluyor. Şebinkarahisar'ın bacasız fabrikası olan üniversitemize daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Bunlar güzel gelişmeler. Emeği olan herkesin eline sağlık.

Yukarıdaki gelişmeler Şebinkarahisarımızı bugünün ötesine fazla götürmez. Ancak yerinde saydırır. Belki erimeyi biraz durdurur. Ama biz erimenin durmasını değil Şebinkarahisar'ın gelişmesini istiyoruz. Çevremizde bulunan ilçelerin nüfusu artarken bizimkinin düşmesi bizi üzüyor. Nüfus düşmesini durdurmak için bazı strateji ve taktikler belirlememiz gerekiyor. En önemli taktiğimiz iş adamlarımızın Şebinkarahisar'a yatırım yapmasını sağlamaktır. İş adamlarımız Şebinkarahisar'a yatırım yapmaya başladığı anda Şebinkarahisar'daki erimenin anında duracağından hiç şüphem yok. Onun için bürokratlarımız ve yöneticilerimiz çeşitli çalışmalar yaparak iş adamlarımızın Şebinkarahisar'a yatırım yapmasını sağlamamız gerekmektedir.

Artık 'İL İKEN İLÇE OLDUK ŞİMDİDE KASABA OLACAĞIZ DİYE KORKUYORUM' isimli yazımın beni yanıltmasını istiyorum…
SAYGILARIMLA
Bu haber toplam 2859 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.