• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Şebinkarahisar Meydanı'nda 2009 yılında şu sözü verdiniz,

Şebinkarahisar Meydanı'nda 2009 yılında şu sözü verdiniz,
Giresun Milletvekili Eşref KARAİBRAHİM' in 24.06.2010 tarihinde Meclis Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşma:

Giresun Milletvekili Eşref KARAİBRAHİM' in 24.06.2010 tarihinde Meclis Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşma:

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 499 sıra sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısının 33'üncü maddesi (ç ) bendinde söz almış bulunuyorum, yüce Meclisi selamlıyorum.
Bu tasarıyla, kanunun, geliri artırma amaçlandığı görülmektedir fakat asıl kaygının kurumun hizmet götürmekte yaşadığı sıkıntıları nasıl gidereceği üzerine olması gerektiğini düşünüyorum. Hatırlanacağı üzere Danıştay 13. Dairesi, Özelleştirme Yüksek Kurulunun 19/04/2008 tarihli ve 2007/25 sayılı kararının yürütmesini durdurmuştur. Danıştay'ın 04/08/2008 tarihinde oy birliğiyle almış olduğu karar ile otoyollar, köprü ve bunların üzerindeki tesislerin özelleştirmesi sürecine dur denilmiştir fakat yargının verdiği kararın üstesinden gelme düşüncesi Hükümetin Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarısı'nı Genel Kurula getirmesine vesile olmuştur. Tasarının 33'üncü maddesinin tümü ile 6831 sayılı Orman Kanunu'nda yapılan düzenlemeleri kapsamaktadır. Bu maddenin karayollarının teşkilat ve görevleriyle ilgisi bulunmamaktadır. Yine de belirttiğiniz gibi bu maddenin tasarı metninde olmaması gerekli diye düşünüyoruz. Ayrıca görüşmeyi bekleyen 239 sıra sayılı Erişme Kontrollü Karayolu Kanunu geri çekilmiş ve Karayolları teşkilatını düzenleyen kanunla birleştirilerek iş daha karmaşıklık içine sokulmuştur. Büyük bir gelir kaynağı olarak görülen otoyolların gelir kaybına neden olacağı, bir defa daha başka bir sorunları da beraberinde taşıyacağı muhtemeldir. Diğer altın değerindeki kurumlarımızda yaşanan sorunların benzerlerini yaşacağımız bir süreç bu kanun yasalaşmasından sonra hayata geçirilecektir. Yine tasarının temel hareket noktası olarak 5018 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde genel bütçeli bir kuruluş olan Karayolları Genel Müdürlüğü bu tasarıyla özel bütçeli kurum hâline getirilerek yukarıda bahsettiğim üzere kurumsal sorunların, özellikle çözüm bekleyen sorunların yenilenerek artacağı ve yeni sorunlar doğuracağı düşüncesi taşımaktayım. Bunun için diğer deneyimlere bakmak yeterli olacaktır. Tasarıda yer alan personel atamaları ve bunlarla ilgili düzenlemelerin yeni bir kadrolaşma amacı taşıdığı da muhakkaktır. Bazı küçük kelime değişiklikleriyle dahi birçok kadronun boşaltılması sağlanmakta ve konunun idari mahkemelere taşınması da engellenmektedir. Yeni SEKA'ların, yeni Tekellerin yaşanması, artık bu ülkenin sıkıntılarını gidermek bir yana var olan sorunları derinleştirmektedir. Özelleştirme süreciyle amaçlanan komu yararı ilkesi nasıl gerçekleştirilecektir, bunun izah edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ayrıca, Karayollarıyla ilgili bir de anlatmam gereken bir olay vardır. Karadeniz sahil yolu yapıldı -herkese teşekkür ediyoruz, emeği geçen herkese- ama şehir içi geçişlerinin bir bilmece gibi olduğunu düşünüyorum. Mesela size bir örnek vermek istiyorum. Giresun içinde ilk önce bir kavşak aradı. Bölünmüş yoldan Giresun'a giriş için kavşak yeri arandı, en sonunda bulundu ama ilginçtir Giresun'a gelenlere sesleniyorum, milletvekillerine sesleniyorum: Yanınızda bir Giresunlu olmadan bu kavşağa girmeyin, yoksa çıkamazsınız, tam bir bilmecedir bu kavşak. Üzerinde çok sık kazaların olduğu, insan kayıplarını yaşadığımız bir kavşaktır. Bu da yetmemiş gibi, bu kavşağın Giresun'a girişini yaptık ama ondan sonrasını bıraktık. Yani şehrin içinde kamulaştırmamız ya da buralarda yıkılacak yerler vardı, kamulaştırmamız gereken yerler vardı, bunları yapmadık. Kavşağın şehre girişi de bir sorundur. Toplama yolları bölünmüş yollara kattık ve böyle uygunsuz bir kavşak meydana getirdik. Sayın Bakanım da o konuyu çok iyi biliyor. Kendisi orayı inceledi.

Tabii, Sayın Bakana başka bir şey hatırlatmak istiyorum: Sayın Bakanım Şebinkarahisar'a geldiniz, Şebinkarahisar Meydanı'nda 2009 yılında şu sözü verdiniz, Şebinkarahisar halkına tüneli yapacağınız sözünü verdiniz. Burası neresidir? Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk bizim iç ilçelerimizdir. Kar yağdığında buraya ulaşım yoktur. Yani düşünebiliyor musunuz, ilçeler düşünün kendi iliyle iletişim kuramıyor, oraya gidemiyor ama başka illere gidebiliyor. Böyle üç tane ilçemiz var. Buraya tünel sözü verdi Sayın Bakan. Herhâlde bunu da yapacaktır diye düşünüyorum. Ama soru önergelerimizde, Bakana verdiğimiz soru önergemizde "Planlanıyor" diyor. 2004'te planlanıyor, 2007'de planlanıyor, 2009'da planlanıyor. Herhâlde bu seçimde de planlanacaktır.
Sayın Giresun milletvekillerimiz, Grup Başkan Vekilimiz de sık sık meydanlara çıkarak,sık sık Giresun'da meydanlara çıkarak bunun yapılacağını söz veriyor. Kendisi de zaten Alucra ilçemizdendir. Şebinkarahisar ilçemizden de milletvekillerimiz var burada. Bu tünelin acilen yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Tabii bizim için, Giresun için, Karadeniz için, Ordu ile Giresun için olması gereken bir başka konu da ORGİ'dir, hava alanıdır. İki il, Giresun ve Ordu birbirine çok yakın illerdir. Yani büyükşehirleri düşünün, sanki birbirinin mahallesi gibidir, iki mahalle gibi birbirine yakındır. Buraya bir hava alanı için bunu da 2004'te sayın milletvekillerimiz, AKP milletvekilimiz, Giresun meydanlarında, 2007'de, 2009'de sık sık gündeme getirmelerine rağmen hâlâ planlamakta. Bu, bizim için, Karadeniz için, Giresun ve Ordu için olmazsa olmazdır. Eğer bu hava alanı yapıldığında Giresun'un ekonomisi de düzelecektir diye düşünüyorum.
Tabii bir şeyi atladım diye düşünüyorum. Bu erişme kontrollü yani, otoyol dediğimiz yolların kenarlarında yapılacak bu tesisler milyonlar dolarlarla söz konusudur. Fakir gureba edebiyatı yapan AKP'lilere... Evet, bu edebiyatı yapan arkadaşlarımıza sesleniyorum, iktidarımıza sesleniyorum. Bunlar kimlere verilecektir? Bunu da takip edeceğiz diye düşünüyorum. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

Bu haber toplam 2031 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.