• BIST 10211.31
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ŞEBİNKARAHİSAR CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY ALP ŞEBİNHABER'E KONUŞTU

ŞEBİNKARAHİSAR CHP İLÇE BAŞKANI OKTAY ALP ŞEBİNHABER'E KONUŞTU
Şebinkarahisar Chp ilçe başkanı oktay alp Şebinhaber genel yayın yönetmeni Serkan ÇİFTCİ'YE önemli açıklamalarda bulundu.

ŞEBİNHABER : Başkanım öncelikle iyi çalışmalar. Şebinkarahisar bu bayram oldukça kalabalık, bayram kutlamaları, şenlikler,  sizlerde bir hayli koşturdunuz. Nasıl geçti bayram? 

OKTAY ALP: İnsanlar bizi kendilerine son derce yakın hissediyor bizlere dokunup, başımızı okşayabiliyor.

Öncelikle gurbetten gelen hemşerilerime bu bayramı memleketlerinde geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Ben bu bayram genellikle Sarıyer Belediye Başkanı hemşerimiz Sn. Şükrü Genç ile beraberdim, onunla birlikte birçok etkinliğe katıldık. Bizlere karşı müthiş bir ilgi alaka olduğunu gördük.

İnanılmaz bir sevgi seli vardı, insanlar bizleri kucakladığında inanın ellerinin izleri sırtımızda çıkıyordu, bu Suşehri'nde de, Gökçe kentte de , Güney görende de, Alişarda da, Arslanşahta da her yerde aynıydı.İnsanlar bizi kendilerine son derce yakın hissediyor, bizlere dokunup,başımızı okşayabiliyor.

Benim tanımadığım bir çok insan yanıma gelip ‘’ Başkanım Siz bizi tanımazsınız ama biz sizleri çok iyi tanıyoruz diyenler var.Bu da bizleri hem çok mutlu, hem de motive etti.

ŞEBİNHABER : Başkanım muhtarlık, ilçe başkanlığı ve ticaret üçünü bir arada yapmak  zor olmuyor mu? 

OKTAY ALP: Evimize sadece yatmaya gidebiliyoruz.

Bizimki tam anlamı ile bir koltuğa 3 karpuz sığdırmak. Mecburen bu karpuzları küçültüp koltuğumun  altına sığdırmaya çalışıyorum. Tabi burada en fazla ihmal ettiğim ailem, maalesef aileme zaman ayıramıyorum.

Sabah 5 te kalkıyorum ve belli  bir süreyi işime ayırıyor,ondan sonra sürekli insanların içerisindeyim,toplantılar,düğünler,şenlikler ne varsa katılıyorum, eşimle beraber gece 11 e kadar halkın içindeyim,evimize sadece yatmaya gidebiliyoruz.

Özel hayatımız nerdeyse hiç yok gibi. Bizler düz insanlarız, arka planlarımız yok. Tabi birde ticari hayatımız var, ben 27 yıllık bir esnaflık hayatım var,  işlerimi ihmal ettiğim için iş potansiyeli olarak en kötü 3 yılımı geçiriyorum, ama mücadelem sonuna kadar  devam edecek.

ŞEBİNHABER: Başkanım festivalde Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Şebinkarahisar’ın vilayet olması çok zor görünüyor fakat Şebinkarahisar başta turizm olmak üzere bir cazibe merkezi haline getireceğiz’’ dedi. Sonrasın da ilçenin vilayetliği tekrar kamuoyunun gündemine geldi. CHP milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun mecliste önerge verdiğini biliyoruz. Vilayetlik CHP ye nasip olacak diyebilirmiyiz.

OKTAY ALP: Şebinkarahisar eninde sonunda müktesep hakkını geri alacaktır. Ama bundan önce mükemmel bir ilçe olmak zorundadır.

Ben bakanın konuşmalarını canlı olarak dinlemedim, internet ortamında dinledim ve son derece talihsiz açıklamalar. Benim bu konudaki fikrim şu; Şebinkarahisar eninde sonunda müktesep hakkını geri alacaktır. Ama bundan önce mükemmel bir ilçe olmak zorundadır.

Gerçekten ilçemiz Kelkit vadisinin merkezinde bir cazibe merkezi konumundadır. Şebinkarahisar’ın il yapılması Bugün iktidarda Akp var onun görevi, yarın iktidarda Chp,Mhp kim gelirse gelsin  onun görevidir.

Bizlerde ilçedeki yönetici ve vatandaşlar olarak bu konuda hangi parti olursa olsun destek olacak ve topyekun  mücadelemizi sürdüreceğiz.Biz milletvekilimiz aracılığı ile kanun teklifleri veriyoruz,sadece vilayetlik talebi ile sınırlıda değil tarım,hayvancılık,ulaşım gibi bir çok konuda sözlü yazılı  kanun teklifleri verdik, vermeye devam edeceğiz.

ŞEBİNHABER: Başkanım CHP’nin ilçemizdeki şuanda güncel olan oy oranı nedir. Geçmişe göre Başkanlığınız döneminde partinizin oylarında bir artış var mı? 

OKTAY ALP: Yerel seçimlerde de 2500/3000 oy hedefliyoruz.

Chp’nin son genel seçimlerde oyu 1450 civarındadır, Genel başkanımızın ilçemize gelmesi gündemde idi gelseydi 3000 /3500 civarında bir oy hedefliyorduk ama bu olumsuzluğa rağmen oylarımızı yinede bir hayli yükselttik.

Yerel seçimlerde de 2500/3000 oy hedefliyoruz, bunu şimdiden görüyor ve inanıyoruz, parti lokalimiz dolup taşıyor, farklı insanların özellikle emekli öğretmen ve memurlar bizlere müracaat ederek partide aktif görev almak istediklerini dile getiriyorlar.Şuan150/200 civarında bir üyemiz var, teşkilatımız son derece diri bir durumda.

ŞEBİNHABER:Sayın Başkanım. Yerel seçimler için tarih netleşmeye başladı.2013 yılının Ekim yâda kasım ayında yerel seçimlerin yapılacağı öngörülüyor. Diğer siyasi partilerin Aday adayları ortaya çıkıyor. CHP nin Belediye Başkan Adaylığı için bugüne kadar kulislerde OKTAY ALP ismi geçti. Nedir başkanım durum OKTAY ALP CHP’nin Belediye başkan adayımı?

OKTAY ALP: Bende CHP nin aday adaylarından biriyim.

Bizler Chp ilçe kongresinde bir açıklama yaparak, Şebinkarahisar belediyesi iyi yönetilmiyor,bizler Chp olarak deneyimli kadrolarımızla Şebinkarahisar’ı yönetmeye talip olduğumuzu beyan ettik.Chp demokratik bir parti farklı adaylar gelebilir , müracaat edebilir, partimizin yetkili organları en doğru ismi belirler.

Bende Chp nin aday adaylarından biriyim.Ama her fırsatta söylüyorum, ilçe başkanlığı makamı içinde geçerli,bu işi benden daha iyi yapacak birisi varsa seve seve bu makamlardan vazgeçerim,herhangi bir makam mevki beklentim yoktur.

ŞEBİNHABER:Bugüne kadar ilçemizde yaşanan yerel seçimlerde CHP seçmeninin bazı dönemlerde diğer parti adaylarına destek verdiğine şahit olduk. Sizce Bu seçimde böyle bir oy kayması yaşanırmı?

OKTAY ALP: Chpliler asla oylarını satmazlar ama doğru tespitlerle, ilçenin geleceğini düşünerek doğru tercihler yapar.

Geçmiş dönemde başarısız yerel seçimler geçirdik ve bu seçimlerde sağ partilere belirli oranlarda oy kaymaları yaşandı. Bunu en önemli etkeni ise Chp nin adaylarını çok geç, hatta adaylık başvurularının son günleri belirlemesidir.

Chp liler asla oylarını satmazlar ama doğru tespitlerle, ilçenin geleceğini düşünerek doğru tercihler yapar. Geçmiş dönemde Lütfullah Akdoğan’ın kazandığı dönemde bir kısım oy Mhp ye verildi.Yine Akp nin kazandığı yerel seçimde de bir kısım partili, mevcut Mhp li belediye Başkanı ve kadrolarının gitmesi gerektiği ve  iktidar partisinden seçilecek bir Belediye Başkanının ilçeye daha yararlı olacağı düşüncesi ile Akp ye bir kısım oy verilmiş olabilir.

Bunlar dediğim gibi bir partiyi satma değil memleketin geleceğini düşünerek sağduyulu verilmiş kararlar olarak değerlendirmek gerekir.

ŞEBİNHABER:CHP ilçe başkanı veya şahsınız olarak Şebinkarahisar Belediye Başkanlığına aday olursanız, ilçenin sorunlarına ne kadar hâkim olduğunuzu düşünüyorsunuz. Örneğin Belediyenin mali yapısı konusunda ne kadar bilgi sahibisiniz.

OKTAY ALP: Belediyenin mali konusu hakkında bir bilgim yok , açıkçası çokta ilgilenmiyorum,ben hizmete bakarım.

Bizler Şebinkarahisar’ın bütün sorunlarına hakimiz.Şuan uzman ekiplerle çalışmalarımızın altyapılarını hazırlıyoruz.İmarından tutun ekonomisine ,işsizliğine,tarımına ,hayvancılığına,ulaşımına hepsine ayrı ayrı raporlar hazırlıyoruz.Özellikle mali konusu hakkında bir bilgim yok , açıkçası çokta ilgilenmiyorum,

ben hizmete bakarım.Bir kaç kez muhtar kimliğimle belediyeden zemin etüdü için talepte bulundum,

’’ paramız yok şuan yaptıramayız ’’ ifadeleri ile karşılaştım, inanın ben çok yadırgadım.

ŞEBİNHABER:Başkanım İstanbul’da faaliyet gösteren Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğinin Çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Sizce derneğin çalışmaların gerçekten ŞEBİNKARAHİSAR'A faydası oluyor mu?

OKTAY ALP: Şebinkarahisar sadece ilçeden yönetilmemeli İstanbul’dan,Ankara’dan yönetilmeli,oralarla çok sıkı ilişkiler kurulmalı.

İstanbul’daki birlikteliği öncelikle kutluyorum.Dernekçilik, birliktelik Şebinkarahisarlılar için çok önemli bir konu.Benim köy dernek başkanları ile ayrı bir samimiyetim ve iletişimim var.

Sağ olsunlar beni  arayıp köylerindeki problemleri rahatça aktarıyor ve taleplerini dile getiriyorlar.

Bizleri Şebinkarahisar’da çözüm noktası olarak görüyorlar.Genel olarak derneğin çalışmalarını beğeniyorum,şuan Şebinkarahisar’da ’’Şebinkarahisar İstanbul dan yönetilmez’’ anlayışı var.Ben bu anlayışı kesinlikle tasvip etmiyorum.

Şebinkarahisar sadece ilçeden yönetilmemeli İstanbul’dan,Ankara’dan yönetilmeli,oralarla çok sıkı ilişkiler kurulmalı.Dernekler vasıtası ile akademisyenler,donanımlı insanlar buraya daha fazla kanalize edilmeli.Dernek yönetimi siyasetten arındırılmalı.

Bazen Akp nin arka bahçesi gibi ortaya çıkan yorumlara mahal verilmemeli.Bizim mevcut dernek başkanına bu konuda daha önce  bir eleştirimiz oldu, kendiside bu tavrını düzeltti.

Orada yönetici vasfı taşıyanlar çıkıp çatır çatır  konuşmalı,gerekiyorsa iktidar partisini eleştirmeli ve yanlışları ortaya koymalıdır.

ŞEBİNHABER:Başkanım Şebinkarahisar Meydanına yapılacak olan Kültür ve İş Merkezi projesi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

OKTAY ALP: Belediye Başkanının ilçe meydanına yapacağı binaya adı ne olursa olsun karşıyım.

Belediye Başkanının ilçe meydanına yapacağı binaya adı ne olursa olsun karşıyım bu konuda tavrım çok net,oradaki esnaflar sokaktaki vatandaşta bizlerle aynı düşüncede.Bugün meydanı olmayan iller binalar yıkıp meydan yapıyor.Giresun belediyesi meydan yapıyor,bizde şuan kendiliğinden oluşmuş bir meydan var buraya bina yapmaya çalışıyoruz bence büyük bir tezat.

ŞEBİNHABER:Muhalefet partisi olarak ilçedeki yaptığınız ve takip ettiğiniz çalışmalar nelerdir. Ana muhalefet partisi olarak yaptığınız muhalefetin Şebinkarahisar’a ne gibi bir faydası olur?

OKTAY ALP: Köylerdeki vatandaşlar köy dernek başkanları sorunlarının çözümü için bizlere geliyor.

Bizler hem hükümetin ilçemize verdiği sözlerin ve çalışmaların hemde belediye çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Köylere ve mahallelere gidip sorunları yerinde tespit ediyoruz.

Köylerdeki vatandaşlar köy dernek başkanları sorunlarının çözümü için bizlere geliyor,örneğin geçen yıl tekkaya köyünün su problemini çözdük ardından diğer köyler ulaşım problemleri için bizi  aradılar.Chp olarak her yerdeyiz,sorunların takipçisiyiz.

Ayrıca ben AKP nin meydan projeside  dahil hiçbir projeyi hayata geçiremeyeceğini ifade etmek istiyorum,seçimler öncesi bazı şeyler konuşulabilir gündeme gelebilir ama somut bir şey ortaya çıkmayacaktır.Bölünmüş yol dediler,eğribel tüneli dediler ama hiç bir söz tutulmadı.

ŞEBİNHABER:Başkanım ŞEBİNHABERİ takip ediyor musunuz? Haber Sayfamız ile ilgili bir öneriniz var mı? 

Evet Şebinhaberi takip ediyorum özellikle siteniz yenilendikten sonra yakından takip ediyorum.Yerel medya bizler için çok önemli,onlar bizim gözümüz kulağımız,biz sizler aracılığı hem Şebinhaber ailesine hemde diğer yerel medya kuruluşlarımıza selamlarımızı gönderiyor,teşekkür ediyoruz.

ŞEBİNHABER / SERKAN ÇİFTCİ

Bu haber toplam 5901 defa okunmuştur
  • Yorumlar 18
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.