• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • İzmir 12 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ŞEBİNKARAHİSAR ALUCRA ÇAMOLUK GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU

ŞEBİNKARAHİSAR ALUCRA ÇAMOLUK GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU
ŞEBİNKARAHİSAR ALUCRA ÇAMOLUK GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

BASIN DUYURUSU

“Bir Olalım, Diri Olalım, Güçlü Olalım! Sloganıyla Yola Çıktık”

Giresun İlimize bağlı, Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk İlçelerini temsilen Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı, İstanbul Şebinkarahisar Vakfı, Çamoluk Kültür ve Dayanışma Derneği, Şebinkarahisarlı Sanayici ve İşadamları Derneği olarak 2013 yılı Nisan ayında bir araya gelerek, eşit temsil esasına dayalı olan ŞEBİNKARAHİSAR ALUCRA ÇAMOLUK GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU kurulmuştur.

Bu platformun amacı Giresun İlimizin güneyinde bulunan, her yönü ile etle tırnak gibi birbirinden ayrılmayan, aynı kaderi yaşayan ve aynı dertleri çeken üç ilçenin temel sorunlarına dikkat çekerek, kamuoyu oluşturmak, çözüm yolları aramak, gurbette yaşayan üç ilçe insanının bir ve beraber olduğunu somut olarak ortaya koymak, ortak projeler geliştirmek EĞİTİM – ULAŞIM – SİYASET başta olamak üzere tüm alanlarında bölge kalkınmasının temellerini atmaktır.

Bugüne kadar her biri ayrı bir STK’nın ev sahipliğinde ve riyasetinde 5 toplantı yapılmış olup, bu usulle tüm sivil toplum kuruluşları bundan sonraki süreçte de eşit temsil yolu ile sürece katkı koyma taahhüdünde bulunmuştur. Bu platform beş STK’nın başkanı tarafından yönetilmekte olup, platformun sekreterya işleri Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği temsilcileri öncülüğünde tüm STK’larımız tarafından yürütülmektedir.

Güç Birliği Platformu ilk toplantısında genel bir değerlendirmenin sonrasında,  ana faaliyet konusu olarak üç ana gündem konusu çerçevesinde alt yapı oluşturarak çalışma yapma kararı almıştır. Bu çalışma konuları;

  1. ŞEBİNKARAHİSAR ALUCRA ÇAMOLUK İLÇELERİNİN ULAŞIM SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ

(Üç İlçenin Birbirleriyle ve Giresun’a Bağlantı Yolları ile İstanbul Yol Ayrımlarına Kadar Bölünmüş Yollarla En Uygun Güzergahlardan Bağlanması, Karadeniz Bölgesi’ni İç Anadolu  Doğu Anadolu Bölgesi ve Ak Deniz Bölgesi Başta Olmak Üzere Tüm Bölgelere Bağlama Özelliği Taşıyan Eğribel Tüneli Projesinin Takibi, Alternatif Bağlantı Yollarının Hayata Geçirilmesi, Kılıçkaya Barajı Nedeniyle Yaşanan Ulaşım Sıkıntılarının Giderilerek Köprü  Geçişlerinin Yapımı vs.)

 

 

  1. ŞEBİNKARAHİSAR ALUCRA ÇAMOLUK İLÇELERİNİN TÜM EĞİTİM SORUNLARININ TESPİTİ VE EĞİTİM ALANINDAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ORTAK PROJELER GELİŞTİRİLMESİ,

(Eğitim Şuraları, İlçelerdeki Yüksekokulların Bölüm Sayılarının Arttırılması, Çamoluk Yüksekokulunun Öğrenci alımına Uygun Hale Getirilmesi, Açılan ve Öğrenci Alınmayan Bölümlere Öğrenci Alımları,    Fakültelerin Hayata Geçirilmesi, Yüksekokullara Öğretim Üyesi Kazandırılması İçin Yapılacak Faaliyetler, Okullarımızdaki Eğitim Kalitesinin Arttırılması İçin Yerel ve Kamu İdarecileri, Okul İdareleri ile Birlikte Her Türlü Altyapının Düzeltilmesine Yönelik Projeler Geliştirilmesi, Tüm Üye STK’larımızca Burs Verilen eski Öğrencilere Ulaşılarak Eğitim Projelerine Destek İçin Etkinlikler Organizesi, Tüm İlçe Temsilciliklerinin Katkılarıyla Bir Meslek Rehberi ve Veri Tabanı Oluşturulması vs.)

  1. İSTANBUL’LA SINIRLI OLMAK KOŞULU İLE ŞEBİNKARAHİSAR ALUCRA ÇAMOLUK İLÇELERİNDE SİYASİ GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURULMASI

(Yapılacak Araştırmalar Kapsamında Bir Havuz Oluşturularak Siyasi Parti Ayırımı Olmaksızın Her Üç İlçeden Mevcut Siyasetçiler ve Siyasetle Uğraşmak İsteyen ve Partilerin Değişik Kademelerinde Çalışan veya Belli Kamu Görevlerinde Bulunan, Toplumda Etkinliği Olan veya Kanaat Önderi Vasfındaki İsimlerin Tespiti, Tespit Edilen Bu İsimlerle İstanbul’da Yaşayan ve Belirli Kamuoyu Gücü Yakalayan Camiamız Kişilerinin En İyi Şekilde Temsil Edilmesi İçin Bu İsimleri Siyasi Parti Teşkilatlarına Refere Edilmesi ve Bu Noktada Ayrım Olmaksızın Her Üç İlçemiz İnsanlarının Siyasi Partilerde Görev Alması, Seçimlerde Her Kademede Aday Olması Noktasında Etkin Lobi Faaliyetleriyle Güçbirliği Fonksiyonunun Ortaya Konması vs.)

Yukarıda üç ana hedef olan, ulaşım, eğitim ve İstanbul özelinde yöremiz insanının siyasette de etkin hale gelmesi konuları ile ilgili olarak platform yönetimi ve temsilcilerinden oluşan üyelerle üç komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyonlar aşağıda belirlenen isimlerden oluşmaktadır.

ULAŞIM KOMSİYONU     : Çamoluk Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Yaşabey KALEBAŞI  Sorumluluğunda, Avni İŞCAN, Ünsal YILMAZ, Ahmet DİKBAŞ

EĞİTİM KOMİSYONU      : Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Hakan ÖZBAY Sorumluluğunda, Murat DAĞITMAÇ, Murat GÜLEP, Savaş EMİR, Nurettin OCAK

SİYASİ GÜÇBİRLİĞİ         : Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı Sinan KARAVELİ Sorumluluğunda, Bora KILIÇ, Mehmet ŞİMŞEK, Mustafa KOCA, Engin KISA, Hüseyin KIZILHAN

SEKRETERYA         : Halil BEKÇİ, Turunç BAY, Süleyman KELEMCİ, Nazım KURU

Bu komisyonlar bugüne kadar gerek platformla birlikte, gerekse ayrı ayrı bir araya gelerek bağımsız toplantılar yapmış ve her üç konu ile ilgili olarak yapılacak müracaatlarda gereken alt yapı oluşturulmuştur. Yine bu platform çalışmaları kapsamında, ana gündem konuları ile ilgili olarak yöre ilçelerine dönük AB,  İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE DOKA kapsamında projeler sunulması da planlanmaktadır.

Ulaşım Komisyonunca yapılan araştırmalar sonucu hazırlanan veriler kapsamında platform sekreteryası tarafından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM’dan randevu ve üç ilçenin ulaşım sorunlarının duble yol standardında çözümü için dilekçeler hazırlanmış ve STK başkanlarınca imzalanarak iadeli taahhütlü olarak ilgili birimlere gönderilmiştir. Bu kapsamda süreç etkin bir şekilde tüm yöre milletvekillerinin de desteği alınarak takip edilecektir.

Eğitim Komisyonu temsilcilerince yapılan hazırlıklar kapsamında, başta Giresun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Aygün ATTAR olmak üzere, her üç ilçenin Milli Eğitim Müdürleri, Yüksekokul İdarecileri ve Eğitimcileri ile irtibat kurulup görüş alışverişinde bulunulmuş ve ilçelerin eğitim alanındaki sorunları, STK’lardan beklentileri belirlenmeye çalışılmıştır. Bu alanda her üç ilçenin tüm eğitim kademelerindeki başta eğitim kalitesinin yükseltilmesi olmak üzere tüm sorunların çözümü için yöre insanının eğitim alanındaki duyarlılığını da ön planda tutarak mücadeleye girişilecektir.

Siyasi Güçbirliği Komisyonunca, her üç ilçenin mevcut ve gelecekte siyasetle uğraşmak isteyen, ehil yöremiz insanlarından ve STK’larımızdan kopmayacak liyakatli temsilcilerimizin sayılarını artırmak ve bizi en iyi şekilde temsil edecek bir duruş sergileyecek siyasetçi sayımızı artırmak için bir isim havuzu oluşturulmuştur. Bundan sonraki süreçte de yöremiz insanının en iyi şekilde temsil edilmesini sağlamak için gereken alt yapıyı oluşturmak ve temsilcilerimizi siyasi partilere lanse etmek için gereken misyonunu yerine getirecektir.

ŞEBİNKARAHİSAR ALUCRA ÇAMOLUK GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU Belirlemiş Olduğu üç ana kuruluş çerçevesinde oluşturduğu yapılanma temelinde büyük bir gayretle çalışmalarına devam etmekte olup, Tüm yöre halkının etkin bir şekilde desteklerini beklemektedir. KAMUOYUNA SAYGILARIMIZLA DUYURULUR.

 

 

Alucra

Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı

 

İstanbul

Şebinkarahisar Vakfı Başkanı

Avni İŞCAN

Alucra

Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkanı

Sinan KARAVELİ

           

 

Şebinkarahisarlı

Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı

Bora KILIÇ

Şebinkarahisarlılar

Yardımlaşma Derneği Başkanı

Av. Hakan ÖZBAY

Çamoluk

Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı

Yaşabey KALEBAŞI

 

Bu haber toplam 3575 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ÇAMOLUK ŞİRAN YOLU ÜZERİNDE HEYELAN11 Haziran 2015 Perşembe 16:45
  • KARAGÖL'DE YILDIRIM DÜŞTÜ : 37 KOYUN TELEF OLDU10 Haziran 2015 Çarşamba 12:06
  • KOYULHİSAR BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK ÇALIŞMA05 Haziran 2015 Cuma 12:30
  • ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNDEN BİLİM FUARI04 Haziran 2015 Perşembe 13:44
  • AKINCILAR'DA ARAZİ SULAMA KAVGASI: 2 ÖLÜ03 Haziran 2015 Çarşamba 02:02
  • ALUCRADA ÖLDÜRÜLEN AYININ BOYU PES DEDİRTTİ01 Haziran 2015 Pazartesi 12:22
  • ALUCRA'YA MODERN PAZAR31 Mayıs 2015 Pazar 02:52
  • KOYULHİSAR'DA TRAFİK KAZASI: 1 YARALI19 Mayıs 2015 Salı 14:09
  • Suşehri'de Hayvan Pazarı 1 Eylül'e Kadar Kapatıldı23 Ağustos 2014 Cumartesi 21:56
  • Ermeniler Tarafından Şehit Edilen 71 Asker Anıldı10 Şubat 2014 Pazartesi 17:46
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.