• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 16 °C
  • İzmir 15 °C
  • Giresun 20 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Rektörlük Seçimine Durdurma

Rektörlük Seçimine Durdurma
Giresun Üniversitesindeki Rektörlük seçimine Ankara 4. İdare Mahkemesince durdurma kararı verildiği bildirildi...
Ankara 4. idare Mahkemesince, YÖK'ün Giresun Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerinin 21-22 Ekim tarihlerinde yenilenmesine yönelik kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildiği bildirildi.

Giresun Üniversitesinin 18 Haziranda yapılan rektörlük seçimlerinde en çok oyu alan ancak ataması yapılmayan Prof. Dr. Halil ibrahim Bahar'ın vekili, Avukat Mücahit Topaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, rektörlük seçiminin yenilenmesi için verilen kararın iptaline yönelik Ankara 4. idare Mahkemesine yürütmeyi durdurma talebiyle açtıkları davanın sonuçlandığını belirtti.

Ankara 4. idare Mahkemesinin konuyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ifade eden Topaloğlu, şunları kaydetti:

'Giresun Üniversitesi rektörlük seçiminin 21-22 Ekim tarihlerinde tekrar yapılması ve dolaylı olarak 18 Haziranda yapılan seçimin iptal edilmesine yönelik 23 Eylül 2010 tarih ve 15 sayılı YÖK Genel Kurulunun 5 numaralı kararına yönelik, 7 Ekimde Ankara 4. idare Mahkemesinde açılan iptal davasında, yürütmenin durdurmasına karar verildi.

Mahkeme kararında 'Dava konusu işlemin 21-22 Ekil 2010 tarihinde yapılacak rektörlük seçimlerine ilişkin olması ve uygulanması halinde telafisi güç zarar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle, davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına, savunma ve ara kararına cevap verilmesi için davalı idareye 15 gün süre tanınmasına 14 Ekim 2010 tarihinde oy birliğiyle karar verildi' denilmek suretiyle, seçimlerin yapılmasına ilişkin kararın yürütümü durdurulmuştur.

Bu itibarla yapılması planlanan seçimlerin, söz konusu yürütmeyi durdurma kararı uyarınca şu an için yapılması mümkün bulunmamaktadır. Dava sürecinin henüz devam ettiği göz önüne alındığında, yargılama sürecinin olumsuz etkilenmemesi, eksik ve yanlış değerlendirmelerin önüne geçilebilmesi ve kamuoyunun sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesi amacıyla bu açıklamanın yapılması gereği doğmuştur.'

Giresun Üniversitesinde 18 Haziranda yapılan rektör adayı belirleme seçimlerinde Prof. Dr. Halil ibrahim Bahar 31, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen 29, Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygün Attar 21, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Bölük 4, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Can 2 ve Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Teker 1 oy almıştı.

YÖK Genel Kurulu, 1 Temmuz 2010'da yaptığı toplantıda, Giresun Üniversitesi Rektörlüğü için Prof. Dr. Aygün Attar, Prof. Dr. Ayhan Bölük ve Prof. Dr. Yılmaz Can'ın isimlerini, içlerinden birini rektör ataması için Cumhurbaşkanlığına bildirmeye karar vermiş ancak Yılmaz Can'ın istifa etmesi üzerine liste Cumhurbaşkanlığına gönderilememişti. YÖK, Giresun Üniversitesi için yeniden Seçim takvimi oluşturulmasını kararlaştırmıştı.

egitimgazetesi.com
Bu haber toplam 2373 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.