• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Rektör Öztürk ten Açıklama

Rektör Öztürk ten Açıklama
Rektör olarak ben ve başında bulunduğun Giresun Üniversitesi, mevcut hukukun çizdiğisınırlar içinde bugüne kadar nasıl çalışmışsak, bu olaydan sonra da aynı şekilde çalışmayadevam edeceğiz.

Kamuoyunda bilinen adıyla “Ergenekon Soruşturması” kapsamında 13 Nisan 2009 günü görevimin başında iken, “şüpheli” olarak gözaltına alınmamdan başlayıp, yargı tarafından “adli kontrol uygulaması ile” serbest bırakıldığım 17 Nisan 2009 gününün ilk saatlerine kadar olan süre içerisinde, söz ve davranışları ile bana ve aileme destek olan herkese, bu sıkıntılı ve arzu edilmeyen süreci iyi bir halkla ilişkiler örneği vererek benim açımdan kolaylaştıran emniyet teşkilatı mensuplarına teşekkür ediyorum.

İstanbul’a benim için gelen eşime ve avukatlığımı yapan oğluma, gözaltında bulunduğum süre içerisinde bizzat gelerek ve/veya telefon ederek sıkıntımızı paylaşıp küçültmeye çalışan, bizlere moral destek vererek dayanma gücümüze ve sabrımıza güç katan bütün yakınlarıma, dostlarıma, arkadaşlarıma, İstanbul’daki Giresunlu hemşerilerim ile hassaten Şebinkarahisarlı dostlarıma en içten şükran duygularımı ifade ediyorum.

Gerek gözaltına alınmış olarak Rektörlükten çıkarken Rektörlük önünde bir araya gelerek söz ve davranışlarıyla bana moral veren, gerekse Giresun’a geri dönerken havaalanında eşimi ve beni karşılayarak duygularını belli eden öğrencilerime, çalışma arkadaşlarıma, Giresunlu Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve üyelerine, çok değer verdiğim ve yürekten sevdiğim Giresun kent halkına en içten, en kalbi, en samimi duygularla özellikle teşekkür ediyorum.

Rektör olarak ben ve başında bulunduğun Giresun Üniversitesi, mevcut hukukun çizdiği sınırlar içinde bugüne kadar nasıl çalışmışsak, bu olaydan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Kurucu Rektör olarak, hem Üniversiteme, hem de Giresun kent halkına karşı sorumluluklarımın neler olduğunun bilincindeyim. Bugüne kadar bu bilinçle çalışarak, Giresun Üniversitesi’nin sağlam zeminler üzerinde yükselmesine ve Giresun kent merkezi ile ilçelerdeki halkımızın beklentilerini karşılamaya çalıştık. Yine aynı bilinçle, ancak bu kez daha çok çalışarak, örnek bir üniversite yaratma ve Giresun kent halkı ile birimlerimizin bulunduğu ilçelerin halkında yüksek öğrenim ile ilgili beklentilerini karşılama çabamızı sürdüreceğiz.

Kimse, iyi niyetimizden şüphe etmemelidir. Ve herkes, Rektör olmamızın yanı sıra, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında çalışan bir öğretim üyesi olduğumuzu ve uzmanlık alanları ile ilgili konularda olayları anlamlandırmanın ve yorumlamanın, olaylara anlam yüklemesi yapmanın, öğretim üyelerinin olağan görevlerinden olduğunu hatırlamalıdır. Uzmanlık alanımız ile ilgili konularda bu şekilde yazdığımız yazılardan bizim dışımızdakilerin farklı anlamlar çıkarması, çağdaş ve demokratik toplumlarda olağan ve doğal bir durumdur. Ancak aynı olağanlık ve doğallık, yine çağdaş ve demokratik toplumlarda, anlam çıkarmalarının çıkarımda bulunanları ilgilendirdiği ve yazanı bağlamayacağı için de geçerlidir.

Yaptığım bir telefon görüşmesinde kullandığım genel nezaket ifadelerinin, gözaltında bulunduğum süre içinde, bazı siyaset adamlarına atfen medyada yer verilen beyanatlarda maksatlı olarak çarpıtılıp istismar edilmesi ve benzer sayılabilecek bir davranışın bazı köşe yazılarında yazıya dökülmüş olması, hukuksal sorumluluğu gerektirecek, en azından vicdan sahibi olma ile bağdaştırılamayacak, gerçeği yansıtmayan beyan ve ifadelerdir. Ne şekilde elde edildiği bilinmeyen, ifadelerin doğruluğu usulüne uygun olarak teyit edilmemiş olan, Giresun Üniversitesi ile birlikte ve/veya Giresun Üniversitesi’ni çağrıştıran bir üslupla kullanılan söz konusu ifadelerin, konuşmanın yapılış amacı ile bağdaşmayan yorumlar olduğu şüphesizdir.

Her çabamızın arkasında maksatlı olarak hukuk dışı bir amaç arayarak, toplumun (kamuoyunun) genelde alçakça diye tanımladığı ve kabul ettiği bir üslup içinde; sübjektif, akıl noksanı, zeka yetersizi olunduğu izlenimi veren, istihza ile karşılanabilecek, isimsiz ve imzasız yazılı müracaatlar ile, idari ve adli makamları meşgul edenlerin, bu yaptıkları ile Giresun Üniversitesi’ne ve Giresun’a zarar verdiklerini ve bir üniversite kenti olmasını engelleyerek ekonomik ve sosyal açıdan Giresun’un gelişmesi yönünde önünü tıkadıklarını/tıkayacaklarını görmelerini; ayrıca “kim ne yaparsa, kendine yapar” özdeyişini hatırlamalarını önemle rica ediyorum.

Giresun Üniversitesi, bir taraftan hayata hazırlanmış olarak öğrencilerini mezun etmeye; diğer taraftan da 2547 sayılı kanunun 4. ve 5. maddelerinin farkında olarak, Büyük Atatürk’ün açtığı ve aydınlattığı yolda ilerlemeye, Türkiye’nin aydınlık yüzü ve geleceği olmaya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülke ve ulus bütünlüğünü korumuş olarak sonsuza kadar yaşaması yolunda çalışmaya devam edecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarım.
Prof. Dr. Osman Metin ÖZTÜRK

Bu haber toplam 1472 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.