• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 17 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Rektör Öztürk Görevini Bırakıyor

Rektör Öztürk Görevini Bırakıyor
Giresun Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, görevini bırakıyor...
“Bilindiği üzere, Sayın Cumhurbaşkanının, 18 Mayıs 2007 tarihli ve 26526 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan, 17 Mayıs 2007 tarihli kararı ile atandığım Giresun Üniversitesi Rektörlüğü görevine, 23 Mayıs 2007 tarihinde fiilen başlamış; o tarihten bu yana, büyük bir özveri ile, çalışma arkadaşlarımla birlikte, Giresun Üniversitesi'ni iyi bir yerlere getirme, iç ve dış paydaşların beklentilerine cevap verme gayreti içinde olduk.

Geçen üç yıllık süre içinde, hukukun çizdiği sınırlar içinde kalarak, imkânlarımız ölçüsünde, vicdani değerleri elden bırakmadan, “Kurucu Rektör” olma sorumluluğumu yerine getirmeye çalıştım. Bu süre içerisinde, iç ve dış paydaşların bütün beklentilerini ve onların beklediği düzeyde karşılamamış olsam da, Giresun Üniversitesi ve Giresun kenti için iyi ve güzel şeyler yapma gayreti içinde olduğuma inanıyorum.

Eğitimim, birikimim ve idealist yapım, bana, iyi bir yöneticinin, kendi kurumuyla ilgili sürekli değişen iç ve dış koşulları bilmesi; bu koşulları dikkate alarak değiştirme ve uyma davranışlarını iç içe olarak göstermesi; en önemlisi, görev ve sorumluluğuna verilen makamdan güç almaktan çok, o makama güç veren kişi olması gerektiğini söylemektedir. Rektör olarak, bu gerekleri kendim için dikkate alıp, Üniversitemizin geldiği noktaya baktığımda ve görünür geleceğe ilişkin bir değerlendirmede bulunduğumda, bulunduğum görevden ayrılmamın uygun olacağı sonucuna ulaşmış; buna istinaden de, 01 Haziran 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, emekli olmak suretiyle, Rektörlük görevinden ayrılma kararı almış bulunmaktayım.

Kullanamadığım yıllık izinlerimin bir kısmını 04 Mayıs-01 Haziran 2010 tarihleri arasında kullanacağımdan, 04 Mayıs 2010 tarihi itibarıyla, Rektörlük görevini fiilen bırakmış olacağım.

İnanıyorum ki, “Kurucu Rektör ve Yönetim” olarak belirleyip kent ile birlikte bugüne kadar uygulaya geldiğimiz Üniversitemiz vizyonuna ve misyonuna, bundan sonra da sahip çıkılacak; özellikle hukuksal, vicdani, tarihsel ve geleceğe yönelik bir sorumluluk ve gereklilik olarak gördüğüm, Mustafa Kemal'in açtığı ve aydınlattığı yolda yorulmadan yürümeye devam edilecektir. Ve yine inanıyorum ki, Giresun Üniversitesi, “sosyal bilimlere” ağırlık verme ve bu alanda yoğunlaşma stratejisinden de vazgeçmeyecektir. Çünkü bulunduğumuz bölgenin mevcut durumu ve görünür geleceğe ilişkin tahminlerimiz, bize, “sosyal bilimlere” ağırlık vermenin, sadece Üniversitemiz açısından değil, Giresun Kenti ve Doğu Karadeniz Bölgesi/Havzası açısından, istikbal vadeden doğru bir tercih olduğunu söylemektedir.

Giresun, Karadeniz kıyısındaki en güzel kentlerden biri olarak, bir “üniversite/öğrenci kenti” olmaya oldukça elverişli ve uygun bir kenttir. Bu elverişliliğin ve uygunluğun hayata geçebilmesi ve uygulamada ifadesini bulabilmesi, söz konusu vizyonun ve misyonun ısrarla sürdürülmesine bağlıdır. Bütün kenti “yerleşke” kabul eden ve “sosyal bilimler” alanında öne çıkmayı hedefleyen bir üniversite yönetim anlayışı ile, Giresun'un kısa sürede, bütün Türkiye'de ve bölge ülkeleri nezdinde, bir üniversite ve turizm kenti olarak anılması kaçınılmazdır.

Giresun, güzel bir kent ve bu kenti seviyorum ve bu sevgimi, geçen süre içerisindeki mesaim ile ortaya koymuş olduğuma inanıyorum.

Görevimde ayrılırken kent halkından ve birimlerimizin bulunduğu ilçelerin halkından, özellikle öğrencilerimize sahip çıkmalarını, onlara kendi evlatları gibi yaklaşmalarını ve onların Türkiye'nin istikbali olduğunu görmelerini istirham ediyorum.

Öğrencilerimi, kent ve ilçelerin halkına emanet ediyorum. Lütfen onlara iyi bakın.

Bu duygu ve düşüncelerle, geçen süre içerisinde sarf ettiğimiz ortak mesai ve çaba için, il protokolüne, tüm kent halkına, yerel yöneticilere, yerel sivil toplum kuruluşlarına ve yerel medyaya içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Prof. Dr. Osman Metin ÖZTÜRK
Bu haber toplam 2344 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.