• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 28 °C
  • Giresun 25 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Ormancılar Seminere Alındı

Ormancılar Seminere Alındı
Giresun Orman Bölge Müdürlüğünde, 2–6 Mart 2009 tarihleri arasında hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. 5 gün sürecek seminere Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan başkanlık ediyor.

Bölge Müdürlüğünün Bilal Şencan Toplantı Salonu’nda 2 Mart Pazartesi günü başlayan hizmet içi eğitim toplantısında bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, çağımızda sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik anlayışların hızla değiştiğini belirterek, bu değişimin etkilerinin daha çok iş hayatında hissedildiğini söyledi.

 
            Hızla gelişen dünyanın, kurumların ve insanların yoğun bir mücadele içinde olmalarını zorunlu hale getirdiğini ifade eden Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, “Bugün yeni olarak tanımladığımız birçok kavram hızla değişmekte ve yerini farklı kavramlara bırakmaktadır. Bu nedenledir ki bizler süratle küreselleşen ve yerel sınırları yok eden dünyaya ayak uydurmak, varlığımızın sürekliliğini sağlamak ve şartlarımızı iyileştirmek için etkin ve temel yol olan sistemli eğitim çalışmalarına önem vermeli ve çalışanlarımızı en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Bu amaçla Bölge Müdürlüğümüz sizlerin katılımlarıyla geçmişte olduğu gibi bugün de ormancılık çalışmalarını en üst seviyeye çıkarmak için bir eğitim programı düzenlemiştir” dedi.
 
            Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, hizmet içi eğitim toplantısının açılışında yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
            “Ormancılık; biyolojik ve botanik özelliklerin yanında teknik, ekonomik ve sosyal boyutu da olan orman kaynaklarına toplumun refahı doğrultusunda bilinçli müdahalelerde bulunma ve orman kaynaklarını rasyonel biçimde yönetme çabalarıdır. Orman İşletmeciliği, mümkün olabildiğince doğal şartlarda mücadele edilmesi gereken, her türlü risk faktörünün önem arz ettiği açık işletmecilik anlayışıdır. Onun içindir ki şartları oldukça zor, meşakkatli ve fedakârlık isteyen bir yönetim biçimidir.
 
            Orman İşletmeciliğin temelini; doğal yaşamın devamı, biyolojik çeşitliliğin korunması, bugünün yanı sıra gelecek nesillerin ihtiyaçlarının gözetilmesi, devamlılık ilkesine esas olan sürdürülebilirlik ve çok yönlü yararlanma teşkil etmektedir.
 
            Ülke kalkınmasını teşvik edici ve ileriye taşıyıcı özelliği olan ormancılık faaliyetlerinin devamı ormanların korunması, yetiştirilmesi ve ıslahı ile mümkündür. Bu anlamda ormanlarımız, Orman Teşkilatı olarak bizler için olduğu kadar diğer kurum ve kuruluşlar ile halk kitleleri için de ortak değer ve önem arz etmektedir.
 
            Ormanların, ölçülebilir katkılarından olan odun hammaddesinin temini ile ekonomiye faydalarından söz edebileceğimiz gibi, erozyonu önlemesi, bundan doğan çığ ve sel felaketlerinin önüne geçerek çoraklaşmayı ve çölleşmeyi gidermesi, erozyonu önleyerek ziraat alanları ve su kaynaklarından etkin şekilde faydalanılan barajların ömrünü uzatması, iklim ve ekosistemi düzenlemesi, bitkiler tarafından tutulan karbon miktarını bünyesinde biriktirerek hava kalitesini yükseltmesi, insanların eğlenme ve dinlenme ihtiyaçlarını gidermesi gibi çok değerli, ancak nicelik olarak ölçülemeyen katkıları da vardır.
 
            Orman varlığı ve sürdürülebilirliğinin korunması ise; ancak alanında iyi yetişmiş dinamik, vizyon sahibi ve olaylara geniş bir açıdan bakabilen kalifiye elemanlar sayesinde gerçekleştirilebilecektir.
 
            2009 yılında yapılacak olan Ormancılık faaliyetlerinde, teknik ve idari konularda yapılacak olan uygulamalarda dikkat edilecek hususları belirtmişler. ”Bu öngörüler ile Orman Bölge Müdürlüğü olarak ormancılık konularını içeren bir hizmet içi eğitim semineri düzenlemiş bulunuyoruz. Eğitim seminerinin sizlere yararlı olmasını diler emeği geçenlere teşekkür ederim. 2008 yılı çalışmalarınızı programlarınızın da üzerinde zamanında gerçekleştirdiklerinizden, gayretlerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 2009 yılı çalışmalarında da bu gayret ve azminizin devamını temenni ediyor sağlıklı, başarılı çalışmalar temenni ediyorum.”
 
            Giresun Orman Bölge Müdürlüğü çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitim toplantılarına Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan’ın yanı sıra, Bölge Müdür Yardımcıları Celal Pir, Kahraman Temur, Şube Müdürleri ile Orman İşletme Şefleri de katılıyor.
 
            Seminer 6 Mart Cuma günü sona erecek.
k.giresun.gov
Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.