• BIST 10739.57
  • Altın 2512.78
  • Dolar 32.2002
  • Euro 34.9723
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Giresun 13 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu Giresunda

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu Giresunda
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu Giresunda
Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Giresun'a gelen Bakan Eroğlu, ''Okullar Hayat Bulsun Projesi'' kapsamında Atatürk Anadolu Lisesi çevre düzenlemesi bahçe peyzajı açılış törenine ve Valilik tarafından düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.
Eroğlu, dev sulama tesislerini, barajları, göletleri yaptıklarını ancak okulları ihmal ettiklerini ifade ederek, ''Bu sene Milli Eğitim Bakanlığı ile ''Okullar Hayat Bulsun'' adlı ortak bir projeye imza attık. Yavrularımızın yeşil alanlara ihtiyacı var. Teneffüse çıktıklarında dinlenecekleri, oksijen alacakları güzel mekanlara ihtiyacı var. Bu nedenle Türkiye'deki tüm okulları çiçek gibi yapacağız. Okullar çiçek gibi olacak'' diye konuştu.
Bakanlık olarak sadece dağları, bağları değil, aldıkları karar doğrultusunda okullar başta olmak üzere camiler, mabetler, yol kenarları ve hastane avlularını da ağaçlandıracaklarını anlatan Eroğlu, şunları söyledi:

''Muazzam bir ağaçlandırma seferberliği başlattık. Şuana kadar 7 bin 500 kilometre karayolu ağaçlandırdık. Binlerce hastane bahçesi, mabetler, hatta kiliselere varıncaya kadar ağaçlandırdık. Ama bunları yeterli görmüyoruz. Türkiye'de büyük bir ağaçlandırma seferberliğimiz var. Bu yıl sonuna kadar 23 milyon dekarlık alanı ağaçlandıracağız. Türkiye'nin yeşillenmeye, ağaçlandırmaya ihtiyacı var.''

''Artık başı dik bir Türkiye var''

Bakan Eroğlu, program kapsamında Giresun İl Özel İdaresi Konservatuarı'nın açılış töreni ve bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Giresun 4. Olağan İl Kongresine katıldı.

Eroğlu, kongrede yaptığı konuşmada, her anlamda çok zor bir döneminde iktidara gelmelerine rağmen kısa zamanda ülkeyi toparlayarak ekonomik refahı yarattıklarını belirtti.
Ülkemizin Sağlık alanında da büyük bir dönüşüm ve gelişim gösterdiğini ifade eden Bakan Eroğlu,kısa bir süre Ankara'da katıldığı bir eczane açılışında yaşadığı bir enstantane yi anlatırken '' Piyasada sıklıkla satılan bir antibiyotiğin 2002 yılındaki fiyatını eczane sahibine sorduğumda 12,5 TL olduğunu öğrendim,eczacıya Ak Parti iktidara gelmeseydi o günkü ilaç fiyat artışları ve enflasyonla ile bugün ilaç ne kadar fiyata ulaşırdı diye sordum ve 240 TL cevabını aldım.Peki bu ilaç bugün kaç liraya satılıyor hemşerilerim bilyormusunuz ? sadece 8,5 TL Vatandaşlarımız pahalı bulduğu için ilaç almaktan vazgeçiyordu hastalığı kaderine bırakıyordu Ne zaman oluyordu bu işler şimdi Chp genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SGK genel müdürü olduğu dönemlerde.İşte Ak Parti farkı budur hemşerilerim'' dedi.

IMF'ye olan borcuda çok az seviyelere indirdiklerini ve Merkez Bankası'nda da 90 milyar dolar döviz stoklarının bulunduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

''Artık başı dik bir Türkiye var. Büyümede dünyada ikinci sıraya yükseldik. Muhalefetin rüyalarında göremeyeceği yatırımlar yaptık. Hizmet aşkıyla dağları delip halkımıza hizmet yaptık. Türkiye'de pek çok şehirde susuzluk vardı. Tam 48 ile içme suyu götürdük. Susuzluk hakikaten büyük bir sıkıntı. İstanbul, Ankara, İzmir gibi kentlerimizin 2060 yılına kadar su sorunlarını kökten çözdük. İnşallah geri kalan illerin de su sorununu kökten çözeceğiz.''

Bakan Eroğlu'ndan 5 çocuk önerisi

Eroğlu, Giresun'un güney kesimindeki Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerini ceviz üretim alanı haline getirmeye kararlı olduklarını anlatarak,yine bu bölgelerde bal ormanları oluşturarak Giresunu Türkiyenin bal merkezi yapacaklarını söyleyerek, şöyle devam etti:

''Bu bölgelerde yapacağımız projelerin bütün masrafı bakanlığımıza ait, geliri sizlere ait. Yalnız orada şöyle bir usul yapacağız. Tabi ki 5'ten fazla çocuğu olanlara üç katı fazla vereceğiz. Şimdi başbakanımızın sözünü tutuyorsunuz değil mi- Başbakanımız en az 3 diyor ama Giresun'da AK Parti Grup Başkanvekili sayın Nurettin Canikli ve milletvekillerimizle karar aldık, hedef en az 5 çocuk. Biraz arttırdık. Afyonkarahisar'ın da Giresun ile bir manevi bağı var. Bildiğiniz gibi Afyonkarahisar'da Giresun şehitliği var. Bu vatanı kurtarmak için Giresun'dan kahramanlar gelmişler İstiklal Harbinde orada canlarını seve seve feda etmişler. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, onlara minnet ve şükran borçluyuz. Ben Afyonkarahisar'da hedefi en az 5'e çıkardım. Belediye Başkanımız nikah kıyarken, 'Bakan tarifesi mi, başbakan tarifesi mi istiyorsun' diyormuş.''
Bakan Eroğlu Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Giresun iline 2003-2011 yılları arasında günümüz fiyatlarıyla toplam 180.000.000 TL yatırım yapıldığını dile getirerek, Tamamlanan 35 adet taşkın koruma tesisi ile toplam 45 yerleşim yeri ve 10.050 dekar arazi taşkınlardan korunduğunu,Giresun'da 4 ü Şebinkarahisar'da toplam 14 Sulama göleti prıjelerinin olduğunu ifade etti.Veysel EROĞLU ayrıca Giresun, Şebinkarahisar, Kümbete kurulan 3 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonuna ilaveten 20 12 yılında 6 ilçeye daha bu sistemin kurulacağını da sözlerine ekledi.
Bu haber toplam 1874 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.