• BIST 10643.58
  • Altın 2477.397
  • Dolar 32.2497
  • Euro 34.9968
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Giresun 17 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Ordu-Giresun Havaalanı'nın temeli atıldı

Ordu-Giresun Havaalanı'nın temeli atıldı
Binali YILDIRIM:Karayolları bağlamında Giresun'u Eğribel Tüneli ile Şebinkarahisar'a, Sivas'a bağlayacaklarını ve Akdeniz'e bağlıyoruz..
Binali YILDIRIM:Karayolları bağlamında Giresun'u Eğribel Tüneli ile Şebinkarahisar'a, Sivas'a bağlayacaklarını ve Akdeniz'e bağlıyoruz..
Belediye Başkanı Şahin YILANCI Temel Atma Törenine Katıldı.

Havaalanının temel atma töreni, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, KKTC Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, iki ilin valileri ve milletvekilerinin yanı sıra her iki ilin vatandaşlarının katılımları ile gerçekleşti.
İlçemizden Belediye Başkanı Şahin YILANCI ,Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK ve Belediye Meclis Üyesi, Temel MELETLİ 'nin de katıldığı açılış töreninde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin CANİKLİ , bugünün Giresun ve Ordulular için bir bayram günü olduğunu belirterek çok önemli bir projenin gerçekleştirildiğini söyledi. Sözümüzü tutmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz diye sözlerine devam eden Canikli, 3-4 yıl önce böyle bir projeye kimseyi ikna edemediklerini, o gün bir çok kişinin bu konudaki taahhüde inanmadığını ifade etti. Canikli havaalanının temelinin Mart ayında atılmasının planlandığını, bu konudaki gecikmenin yıllık yolcu taşıma kapasitesinin hesaplanmasına yönelik çalışmadan kaynaklandığını anlattı. Sabırsız olduklarını, Ordu ve Giresun halkının bir an önce kendi havaalanlarından uçmak istediklerini dile getiren Canikli, ''Lütfen meramımızı iyi anlayın Sayın Bakanım. Bu sürenin kısaltılmasını istiyoruz, bekliyoruz'' dedi. Ardından söz alan Ulaştırma Bakanımız Binali YILDIRIM ise yaptığı konuşmasında; Tesisin yapımının önceki yıllarda planlandığını ancak gerçekleştirilemediğini belirterek ''Yıl 1970, devrin Başbakanı Giresunlulara, Ordulara buraya bir havaalanı yapılacağını vaat ediyor. Aradan 41 yıl geçiyor, 3 tane cumhurbaşkanı geliyor, 11 başbakan geliyor onlar da vaat ediyor. 30 tane de bakan değişiyor, burada değişen hiçbir şey olmuyor. İşte AK Parti farkı bu, işte Recep Tayyip Erdoğan farkı bu. Bir şey söylersek yaparız ama yapmayacağımız hiçbir şeyin de sözünü vermeyiz. Böyle yola çıktık, böyle devam ediyoruz. Çünkü arkamızda 74 milyon milletin duası ve desteği var'' diye konuştu.

İktidarları döneminde 15 bin kilometre bölünmüş yol yaptıklarını hatırlatan Bakan Yıldırım, Ordu'da 80 yılda 50 kilometre , iktidarları döneminde ise 56 kilometre, Giresunda ise 80 yılda 28 kilometre yol yapılmışken, 8 yılda 56 kilometre yol yapıldığını söyledi.

Karayolları bağlamında Giresun'u Eğribel Tüneli ile Şebinkarahisar'a, Sivas'a bağlayacaklarını ve Akdeniz'e ulaştıracaklarını ifade eden Yıldırım, ''Ama şimdi efsane gerçek oluyor. Bugün temeli atıyoruz. İnşallah kısa sürede de tamamlayacağız. Bu havaalanı altyapı inşaatı için yüklenicilere bir teklifim var. 528 iş gününde bu havaalanının altyapısı bitecek. 528, ilk iki rakamı Ordu'nun, son iki rakamı Giresun'un plakası. Bu havaalanı da 528 Ordu-Giresun Havaalanı'dır. Adı da böyledir, hayırlı uğurlu olsun'' dedi.Bakan Yıldırım,Bakan Şahin ve Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile birlikte yüklenici firma yetkililerini platforma davet ederek havaalanı inşaatını 528 günde bitirme sözü aldı.

Bu haber toplam 2284 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.