• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Nurettin Canikli ilçemizi ziyaret etti

Nurettin Canikli ilçemizi ziyaret etti
Giresun milletvekili ve AK parti Grup Başkan vekili Nurettin Canikli partisinin istişare toplantısı münasebeti ile ilçemizi ziyaret etti.

 

Hancılar Otelin toplantı salonunda partililerle akşam yemeğinde bir araya gelen Canikli ve beraberindeki heyet, ilçemizde ve ülkemizde yapılan çeşitli çalışmalar hakkında partililere bilgiler verdi. Canikli’nin değindi konularda; İlçemiz için en önemli olan iki konun yol ve sağlık olduğuna değindi.

Yol durumu; Canikli yıllardır ilçemizde sorun haline gelen Eğribel yolunun çözümü için şu aşamada tünel yapımının coğrafi konum gereği çok maliyetli olduğuna değinerek, tünel yerine alternatif yol olan Kümbet yolunun kullanılacağını ve bu yolunda iyileştirme çalıştırmalarının yapıldığını ve asfaltının döküldüğü bilgisini verdi. Ayrıca Kümbet yolunun şuan kullanılan yola nazaran daha düz ve virajsız olduğunu ayrıca yolu mevcut yoldan 12 km. kısalttığını ifade etti. Suşehri Şebinkarahisar yolunda ise Karayolları ekipleri ile bir çok proje için görüşüldüğünü ama yine coğrafi yapının ve zeminin uygun olmayışından dolayı bir çok projelerinin iptal olduğunu hatta bazı virajları kesmek için oradan viyadükle geçmeyi düşündüklerini ama toprağın kaygan olması nedeni ile viyadük yolunun tehlikeli olacağını bu yüzden yolu düzleştirmek için ve bağlantının düz bir şekilde yapılması için dolgu yapılması kararını verdiklerini ve bunun içinde çalışmalarının başladığını bilgisini verdi. Öte yandan Asarcık ve Şebinkarahisar arası duble yol çalışmalarının yapılacağını ve bunun içinde projelerin hazır olduğu, ve ihale aşamasına gelindiğini ifade etti.

Sağlık sorunu; 75 yataklı Bölge hastanesinin ihalesinin yapıldığını geriye kalan çalışmaların ise kısa sürede tamamlanacağını bilgisini verdi. Vatandaşlardan gelen ‘ ilçemizde yeteri kadar uzman hekim yok olanların ise çok durmadan gittiğini bu konuda ne gibi çalışmalarının olduğunu’ sorması üzerine Canikli; bizim dönemimizde ilçeye toplam 11 uzman doktor ve 2 cerrah gönderildi. Ama bu doktorların gerek askerlik ve gerekse istifa edip özel hastanelere geçmesi sonucu böyle bir sıkıntının yaşandığını ve bu konuda en fazla biz hekim göndererek yardımcı oluyoruz. Ama kişi askere gidiyorsa ya da istifa edip özel hastaneye geçiyorsa bu konuda kendilerinin bişi yapamayacağını ifade etti. Son olarak göz doktorunun da Giresun merkezde açılan bir hastaneye geçmesi sonucu ilçede uzman hekim sayısının 3’e düştüğünden yakındı.

Eğitim; Bilindiği üzere ilçemizde Türk Telekom tarafından yapılan okulun ihaleyi alan mütahidin iflas etmesi sonucu, inşaatın yarım kaldığını. İnşaatın Türk Telekom’a ait olması nedeni ile şu aşamada bir şey yapılamadığını, ama Türk Telekom’a inşaatın İl özel idaresine devredilmesi durumunda hükümet olarak kendilerinin 6 ay içerisinde okulun tamamının bitirebileceklerini ve bu konuda Türk Telekom’a gerekli yazıların yazıldığı söyleyerek gelen cevaba göre hareket edeceklerini vurguladı.

Son olarak Nurettin Canikli Şebinkarahisar AK parti Belediye Başkan Adayının Şahin Yılancı olduğunu ilan ederek partililerden gerekli desteği vermelerini istedi.

ŞEBİNHABER

Bu haber toplam 2425 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.