• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

MYO DA KOSGEB DESTEKLERİ KONFERANSI YAPILDI

MYO DA KOSGEB DESTEKLERİ KONFERANSI YAPILDI
Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulunda kısa adı KOSGEB olarak bilinen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi, bölgemizin bağlı bulunduğu Ordu İşletme Geliştirme Merkezi (İGEM) tarafından 29 Nisan 2009 Çarşa

 

 

            Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulunda kısa adı KOSGEB olarak bilinen Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi, bölgemizin bağlı bulunduğu  Ordu İşletme Geliştirme Merkezi (İGEM) tarafından 29 Nisan 2009 Çarşamba günü saat 14:00’da MYO konferans salonunda İşletme Programı tarafından organize edilen “KOSGEB DESTEKLERİ” konulu konferans yapıldı. Konferansa MYO öğretim elemanları, Şebinkarahisar’da özellikle imalat sanayinde faaliyette bulunan esnaflar ve öğrenciler katıldı.

 

            Konferansın açılış konuşmasına İşletme Programı Öğretim Görevlisi Zekai ŞENOL konuşmasında Büyük ATATÜRK’ün  “Türkiye cihangir bir devlet olmayacaktır. Yeni Türkiye Cumhuriyeti iktisadi bir devlet olacaktır” sözünü hatırlatarak 86 yıllık Cumhuriyet tarihinde bazı dünya örnekleri göz önüne alındığında ülkemizin ekonomik gelişme ve kalkınma adına istenilen noktaya ulaşamadığı dolayısıyla iktisadi devlet hedefinin yeterince gerçekleştirilemediğini söyledi.

            Konuşmasının devamında ise Kobiler toplumların bel kemiği, sosyal barışın ve istikrarın teminatıdır. Kobiler olarak nitelendirilen esnafımız, iş adamlarımız çevresine duyarsız olmadığının en güzel örneğini Şebinkarahisar’da gösterdiler. İlçe esnafı ile birlikte sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa hareketleri neticesinde şu anda Şebinkarahisar Yerleşkesinde  yaklaşık 16.000 m² kapalı alanlı öğretim altyapısı tesis edilmiştir.

            2008 Eylül ayından itibaren Dünyada küresel kriz yaşanmaktadır. Milyon dolarlık sermayeleri bulunan, her türlü kredi ve finansal desteğe sahip olunmasına rağmen çok sayıda işletme kapısına kilit vururken, Kobiler destek almaksızın tamamen özkaynakla, üstlenmiş oldukları görevleri devam ettirme adına ayakta kalmaya çalışmaktadırlar.

            Küreselleşme ile dünyada rekabetin boyut ve şiddeti sürekli artmaktadır. Bu rekabet ortamında ayakta kalabilmek, büyüyebilmek, yeni pazarlara açılabilmek için daha kaliteli, daha ucuz, daha işlevsel ve teknolojik üretim gerçekleştirilmelidir. Bu bakımdan bilgiye, bilimsel gelişmeye, teknolojiye, yeniliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır dedi.

            Kosgeb Ordu İGEM Müdürü Sinan ŞAHİN; Kobiler ülkemizde işletmelerin %99’unu, katma değerin %38’ini, istihdamın %76’sını, yatırımların %56’sını gerçekleştirdiklerini, bu bakımdan Kobiler ekonomimizin temel dinamiğidir. Kosgeb Kobiler için, rekabet koşullarının artırılması, markalaşmaya yönelme ve ihracat yapabilmeleri adına stratejik hedeflerinin bulunduğunu, Kobilere araştırma-geliştirme, fuarlara katılma, eğitim ve danışmanlık gibi destekler bulunmaktadır.

            Kosgeb’in nitelikli eleman ve yeni girişimci destekleri özellikle üniversite öğrencilerine yöneliktir. MYO son sınıf öğrencilerinin yapacakları projelerin %80’i hibe yoluyla desteklenmektedir.

            Şebinkarahisar’da ceviz ve dut endüstrisinin oluşturulması, ilçenin sahip olduğu ekonomik potansiyellerin değerlendirilmesi için girişimcilerin her türlü projelerine Kosgeb adına gerekli bilgi, eğitim, danışmanlık, finansal destek verebiliriz. 2008 yılında imalatçı esnaf kredisi ve istihdam endeksli can suyu kredisi verdik. Kosgeb kanununda değişiklik yapılmaktadır. Değişiklikle imalatçı olmayan esnaflara da  Kosgeb destekleri hayata geçirilecek.

            Yerel yönetimlerin ilgilenmeleri halinde Şebinkarahisar’a Kosgeb desteklerinin daha yakından tanıtılması için SİNERJİ MERKEZİ açabileceklerini dedi.

 

KOSGEB destekleri (özet)

 

1- Danışmanlık Desteği

2- Eğitim Desteği

3- Teknoloji Araş. ve Geliş. Desteği

4- Sınai Mülkiyet Hakları Desteği

5- Bilgisayar Yazılım Desteği

6- Gen. Test-Analiz, Kalib. ve CE İşaret. İliş. Test-analiz Desteği

7- Yurtiçi Sanayi Fuarlarına Katılım Desteği

8- Yurtiçi Uluslar arası Sanayi Fuarlarına Katılım Desteği

9-Milli Katılım Düzeyindeki Yurtdışı Fuarlara Katılım Desteği

10-Milli Katılım Dışındaki Yurtdışı Fuarlara Katılım Desteği

11- Tanıtım Desteği

12-Markaya Yönlendirme Desteği

13- İhracat amaçlı Yurtdışı İş Gezisi (İYİG) Prog. Katılım Desteği

14- Ortak Kullanım Amaçlı Makine Teçhizat Desteği

15- Altyapı – Üstyapı Uygulama Projesi Desteği

16- Nitelikli Eleman İstihdamı desteği

17- Yabancı Danışman Desteği Programı (NMCP-PUM)

18- Sistem Belgelendirme Desteği

19- Enerji Verimliliği Etüt ve Danışmanlık Desteği

*****************************
Haber: Zekai Şenol
             Öğr. Gör.

 

Bu haber toplam 2145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.