• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

MHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

MHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
MHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

MHP İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Şebinkarahisar 'a hayırlı olsun. Sonunda Şebinkarahisar Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna büyük uğraşlar sonucu öğrenci alınmıştır.
Her zaman olduğu gibi birileri yine sahiplenme içgüdüleriyle hareket ettiler. Diğer emek sahiplerini hiçe sayarak, insanların emeklerine sahip çıktılar.
Halkımız bir de bizden dinlesin olanları. Bahsedilen bölümler 2 Haziran 2010 tarihinde alt komisyonlar olan Eğitim Komisyonu ve akabinde YÖK Yürütme Komisyonundan geçmiştir. Bu tarihte şahsım durumu ilgili kişilere bildirmiştir.
Sayın başkan basın açıklamasında “Konuyu başından beri takip ettik, daha önceki yaşanan olumsuzlukların öğretim üyesi eksikliğinden kaynaklandı, şimdi ise yeni iki bölümün açılmasını sağladık” diyor. Bu açıklama beni tatmin etmedi. 20 Mayıs -10 Haziran 2010 tarihleri arasında Şebinkarahisar Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna acaba kaç öğretim üyesi atandı da bu eksiklik giderildi? Merak ediyorum! Birileri kamuoyuna açıklasın.
Diğer taraftan milletvekillerimiz çözdü diyorsunuz ya? İstanbul milletvekili hemşerimiz Sayın Ünal KAÇIR'ın 30 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul pikniğinde söylediklerini duymadınız diye düşünüyorum. Çünkü Şebinkarahisar'ın pikniğine dahi gelmediniz veya gelemediniz? Sayın vekil aynen şu ifadeyi kullanmıştır. “YÖK siyasi bir kurum değildir, bu kurumda siyaseten bir şey yapmak mümkün değildir “demiştir. Siz ise gayretlerinden dolayı milletvekilinize teşekkür ediyorsunuz. 20 Mayıs 2010 da YÖK tarafından gelen ret kararı bir diğer vekile sorulduğunda verilen cevap nedir? Açıklar mısınız?
Mesela şöyle olmasın; sizinde ifade ettiğiniz gibi öğretim üyesi yetersizdi bu sebeple bölümler açılamadı demiş olmasın.
Açıklamalarının devamında; Sayın başkanlar Şahin YILANCI: “ Kopardık aldık.” Ahmet BÖLÜK: “ Vekillerimiz çözdü” diyorlar. Sayın başkanlar, bu başlıkların sizin ağzınızdan çıktığını zannetmiyorum. En azından öyle temenni ediyorum. Bir düşünün bu yazıları ve başlıkları YÖK başkanı veya kurul üyeleri görse nasıl yorumlarlar. Ben bu yorumları Şebinkarahisar 'lılara bırakıyorum.
Bu ifadeleri neden yazdık acaba! Çarpıklığa bakınız! İlk açıklamalarınızda öğretim üyesi yetersizliğinden bahsediyorsunuz, daha sonra milletvekiliniz Ünal KAÇIR “YÖK siyasi bir kurum değildir, bu kurumda siyaseten bir şey yapmak mümkün değil “ diyor, sizde tasdik ediyorsunuz, sonrada çıkıyorsunuz“ Kopardık aldık.” “ Vekillerimiz çözdü” diyorsunuz. Sizin hangi lafınıza inanalım. Rica ediyorum beyler bu sözlerde bir tutarsızlık yokmu?
Bu konuyu sizlerle birlikte Salih KAÇIR beyefendi, Milletvekilimiz Murat ÖZKAN'ın, Şebinkarahisar Derneklerinin takip ettiğini ve ilgilendiğini sağır sultan duydu siz halen duymadınız. Katkınız olmuştur, fakat tamamıyla sahiplenmenizi, siyaset malzemesi yapmanızı kabul etmiyorum. Partiniz ismi Adalet ve Kalkınma Partisi ise lütfen ADALETLİ olunuz.
Bölümlerimizin açılmasında katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.
Sonuç olarak memleketimize açılan bölümler hayırlı olsun, uğurlu gelsin. Devamında inşallah Fakültede açarız.

Sayın başkanlar o ki bu başarı sizin, sizden Şebinkarahisarlı vatandaş Veysel CENGİZ 'in bazı taleplerim olacak.
1- Sizlerden açılmayan bölümlerimize ek kontenjandan öğrenci aldırmanızı;
2-Eğribel tünelinin, Suşehri –Şebinkarahisar yolunun, Giresun yolunun yapılması işlerini sizin ifadenizle “koparmanızı “ ;
3-Şebinkarahisar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini açılma kararını YÖK' ten ve akabinde Bakanlar Kurulundan milletvekillerinizin yine sizin ifadenizle “çözmesini” beklemekteyim.
Bu üç kararı bir Şebinkarahisarlı olarak “Koparın alın, Milletvekilleriniz çözsün” bizde sizi alkışlayalım. Var mısınız?
Bu haber toplam 1700 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.