• BIST 9624.04
  • Altın 2744.308
  • Dolar 33.9926
  • Euro 37.5554
  • Ankara 32 °C
  • İstanbul 28 °C
  • İzmir 28 °C
  • Giresun 26 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

MHP İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

MHP İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması
ŞEBİNKARAHİSAR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
ŞEBİNKARAHİSAR MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
Son günlerde internet sitelerinde değerli Siyasi Parti Başkanları ve Sayın Şebinkarahisar Belediye Başkanının açıklamalarını esefle takip ediyoruz.
Kendilerine şu soruyu sormak istiyorum, siyaset hangi amaçla yapılmalıdır.
1)Siyaset, siyaset olsun diye mi yapılmalı?
2)Siyaset, halk için mi yapılmalı?
Hep beraber üzüntüyle görüyoruz ki, insanlar siyaseti siyaset olsun diye ve partileri için yaptıkları gerçeği ortadadır.
Biz deriz ki siyaset, temsilcisi olduğumuz halk için yapılmalıdır.
Konuya gelecek olursak, YÖK ün aldığı kararı üzüntüyle öğrendik. Biz Şebinkarahisarlılar ve konunun takipçisi olduğunu söyleyen siyasetçiler, Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna öğrenci alınmasını; 05.05.2010 tarihinde YÖK' ün ilgili komisyon toplantısında başaramamıştır. Kimse malım kötü demiyor ama burada bir yetersizlik ve becerisizlik var. Hiç kimse Şebinkarahisar'ı sahiplenmesin, Şebinkarahisar hepimizin. Başarıda başarısızlıkta doğal olarak bizlerin. Sıkıntımız ise kutuplaşmak, en azından Şebinkarahisar için bu kutuplaşma bitirilmeli, sorunlar bir konsorsiyum oluşturarak birlikte çözülmelidir. Tüm siyasi partilere ve Sivil toplum örgütlerine bir tekliftir bu. Mülki Amirlere ve İdari Amirlere ilk toplantıyı tertiplemeleri konusunda inisiyatif almaya davet ediyorum.
2010-2011 Eğitim-Öğretim yılı için öğrenci alınamaması ise bahsedildiği gibi öğretim elemanı yetersizliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum.
Neden diyecek olursanız birkaç örnekle izah edeyim.
a)2009 yılında Görele öğretim elemanı olmadan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna öğrenci almıştır. Oysa Şebinkarahisar'ın öğrenci alınmayan ve açılması teklif edilen bölümleri için yeteri kadar öğretim görevlisi ilgili dosyalarda YÖK'e bildirilmiştir. Hatta Feyzi Kıraç Uygulamalı Yüksek Okuluna 3 (üç) öğretim elemanı atanmış ve halen öğrencisiz okulda görevleri başındadırlar.
Kurallar yalnızca Şebinkarahisar için mi uygulanıyor. Bunu anlamak mümkün değildir.
b)Giresun Üniversitesi kuruluş aşamasında, Şebinkarahisar MYO Giresun Üniversitesine bağlanırken fakülte sözü verilmemiştir?
Sayın yöneticiler arkadaşlar giden gitmiştir. Yapmamız gereken iki büyük iş var. Şayet geç kalınmamışsa Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunun, Giresun Üniversitesi senatosundan geçen beş (5) gündüz, beş (5)gece toplam on (10) bölümü var. Bu on(10) bölüm önümüzdeki günlerde YÖK komisyonlarında görüşülecek, bu bölümleri takip edelim ve hiç olmazsa bu bölümlere açtıralım. Devamında da Giresun Üniversitesi Nisan ayı senatosundan geçen Şebinkarahisar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine tüm gücümüzle sahip çıkalım. Sayın arkadaşlar kaybettiklerimiz için birbirimizi yemeyi bırakalım önümüze bakalım. Bunu derken bulunduğumuz durumun öz eleştirisinden de kaçmayalım.
Şebinkarahisar'ın ve ilgililerin Sayın hemşerimiz Feyzi KIRAÇ beyefendiye bir özür borcu yok mu dur? Ben partim ve şahsım adına ilçemize hediye etmiş olduğu Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu binasından dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum ve üzüntülerimi bildirmek istiyorum. Sayın Feyzi KIRAÇ teşekkür ederim, üzgünüm.
Sayın Belediye Başkanının internet sitesindeki açıklamasında, yaptıklarından bahsetmiş. Aynı ifadeleri temcit pilavı gibi devamlı önümüze koymasından artık sıkıldık. Biz biliyoruz, Halkımız içinde tekrar hatırlatma gereksinimi duyduğumuzdan, yatırımları ve tarihlerini tekrar etmekte yarar görüyorum.
AKP 8 yıldır iktidar da olmasına rağmen, devletin rutin hizmetlerinden olan, çevre ilçeler içerisinde hastanesi yapılan, giriş çıkışı bölünmüş yol haline getirilen, enerji nakil hatları yer altına alınan ilçemiz, bu hizmetleri en son alan ilçedir. Örnek istiyorsanız Suşehri, Kelkit, Şiran, Koyulhisar'a bakılabilir. İlçemize yapılan tüm bu yatırımlar 2009 yerel seçimlerinden önce ihale edilmiştir. Telekom Okulu iki yıl önce başlamış, Milli Piyango Yurdu rahmetli ECEVİT döneminde Yönetim kurulunca kabul edilmiştir.
Şimdi soruyorum, Sayın Belediye Başkanı, Mart 2009 yerel seçimlerinden,(kendi deyimiyle yerel yönetimle iktidarı buluşturduktan) sonra hangi projeyi hazırlattınız ve ihalesini yaptırtarak yapımına başlattınız? Proje, ihale, yatırım tarihini belgeleriyle açıklayın. Geçmiş yatırımlara sahip çıkmayı bırakıp, Şebinkarahisar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine, Feyzi Kıraç Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna, meydanda sözü verilen tünele sahip çıkın.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
ŞEBİNKARAHİSAR İLÇE BAŞKANI
Veysel CENGİZ
Bu haber toplam 1881 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.