• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

MHP ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖMER ERASLAN DAN BASIN AÇIKLAMASI

MHP ESKİ İLÇE BAŞKANI ÖMER ERASLAN DAN BASIN AÇIKLAMASI
29 Mart 2009 mahalli idareler seçimlerinde Yerel basın aracılığı ile şahsıma yönelik, aslı olmayan, mesnetsiz iftira yazısı çıkmıştır.

29 Mart 2009 mahalli idareler seçimlerinde Yerel basın aracılığı ile şahsıma yönelik, aslı olmayan, mesnetsiz iftira yazısı çıkmıştır. Yerel basınında basın ahlak ilkelerine uymayan bu yazıyı yayınlayarak, şahsıma hakarete yardımcı olmuştur. Şimdiye kadar , hizmet dışında hiç bir şey düşünmeyen biri olarak, bu iftiraları hak etmedim. Çünkü; hiçbir ihaleye girmedim iş zamanda, bu iftiraların CHP ilçe teşkilatı tarafından yapılması da çok manidardır. CHP ilçe teşkilatı hakkında hiçbir beyanım olmamasına rağmen beni hedef almalarını kınıyorum. 
 Suçlamalara gelince;

- Gökkuşağı tüketim kooperatifinden 28 Mart 1999 seçimleri öncesi etik bir davranış olması için yönetim kurulundan istifa ettim. Daha sonra, 2001 yılında kooperatif malum insanların çabaları aynı zamanda bazı tüccarların menfaatine dokunduğu için, daha fazla baskıya dayanamayarak fes kararı almış ve 2001 de fes olmuştur. Bunda ne dahilim vardır ? Ben nasıl batırabilirim acaba ?
- Avrupa Birliği projesi ile ilgili hiçbir bilgim ve alakam yoktur. Bu nasıl çirkin bir iftiradır? Üstelik benim koordinatör olduğum yazılmış. Yahu bu hocalara hakaret olur. Böyle bir bilgiye sahip değilim. Bu projeyi yürüten hocalara neden sorulmaz? Birde maaş aldığım söyleniyor. Bu şahsıma alçakça bir iftiradır.
- Ziraat odasına gelince; çok konuşuldu. Kurum zarar görmesin diye sustum. Fakat bu kadar iftira olmaz. Bir kalemi dahi olmayan, bir kurum haline getirdiğimiz bu odanın kurucu üyesiyim. Üç yıl yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım. Başkanı hakkın rahmetine kavuşunca, bir yıl yönetim kurulu kararı ile yönetim kurulu başkanlığı yaptım. İlk işim, yönetim kurulu kararı ile gelir gider hesaplarını muhasebeye devretmek oldu. Parasal konulara hiç karışmadık. Çok merak eden anlaşmalı muhasebeciden bilgi alabilir. Oda kurulduğunda iki yıl aidatlar 6 Lira idi. Bu parayla mı 400-500 milyar toplandı? Bu yazanlar ya hesap bilmiyor yada çamur atalımda nasıl olursa olsun diyorlar. Üye sayısı bugün daha fazla çünkü sağlıktan yararlanmak amacı ile İstanbul’da olup burada çiftçi görünen binlerce insan var. Bunlar her yıl vize için aidat ödüyor. Evvelden ise sadece arazi parası almak için üye oluyorlardı. Bu yüzden üye sayısı çok fazla olması gerekir. Bizler bu odayı sıfırdan kurup, bilgi işlem alanına soktuk. Bir yeri kurum haline getirmek kolay mı? İftira atan yapabiliyorsa böyle bir hizmet yapsın. Yaptığımız bir sürü sosyal çalışma vardır. Sadece ilçemiz tütününe dikkat çekmek için Giresun Osman Ağa meydanına çadır kurup protesto yaptık. Bina almak tabi ki olur ama bizler yer almak için bir genel kurul geçirelim dedik. Şimdiye kadar konuşulanlar neden odayı kurmadılar. Sadece hazıra konmak için tüm güçler ittifak yapma içinde oldular. Çünkü bir şeyi yoktan var etmek kolay değil. Üç yıl görev yapan başkan yardımcısı ve meclis başkanı hesap verir herhalde onlar adına ben konuşacak değilim. Bina almak için illa birilerine para kazandırmak gerekmez alınan yer bellidir. Önemli olan odanın işlevidir. Onu da zamanı gelince söyleriz. Bu suçlama CHP tarafından yapıldı. Fakat kimler tarafından yönlendirme yapıldığı tarafımızca bilinmemektedir. Yalnız benim üzerimden Belediye başkanı hedef alındı. Bizleri yıpratarak oy almayı düşünenler oylar nerede her halde zamanı gelince bunlarda konuşulacak.
Bizlerin alnı açıktır. İftira atanları vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Tabi ki vicdanları varsa. Bunları kamuoyu değerlendirecektir. Aslında bütün mesele bu iftiraları seçim öncesi yapıp bundan fayda sağlamaktır. Çünkü; memleket sevgisi hizmet maalesef en son düşünülür bunun başka izahı yoktur. Tüm kamuoyuna saygılarımla.
                                                                                                                         

Ömer ERASLAN

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.