• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 17 °C
  • Giresun 20 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

MERYEM ANA MANASTIRI EKİM AYINDA AÇILIYOR

MERYEM ANA MANASTIRI EKİM AYINDA AÇILIYOR
Bu sabah TRT Haber’de canlı yayına katılan Vali Dursun Ali Şahin, ilimizin önümüzdeki dönemlerde turizmde şaha kalkacağını söyledi.

Vali Dursun Ali Şahin, TRT Haber’de her gün hafta içi 06.30–08.30 saatleri arasında yayınlanan “Günlük” programına canlı yayın konuğu oldu.

 

Giresun Kalesi’nden bu sabah saat 07.40’da gerçekleştirilen Canlı Yayın’da TRT Haber muhabiri Halil Aksoy’un “Fındığın anavatanı, çotanaklar diyarı Giresun’dan herkese kucak dolusu selamlar.” anonsuyla yayını açarak Vali Şahin’e, İlimizin son yıllarda özellikle alternatif turizmdeki gelişmeleri ve buna paralel olarak ilimizin turizm potansiyeli içerisinde yer alan; yaylalar, kale, Meryemana Manastırı ve ada başta olmak üzere turizm altyapısına ilgili çeşitli sorular sordu.

 

Fındık mamullerinin geniş şekilde tanıtımının yapıldığı programın başında ve sonunda Gençlik Merkezi Halkoyunları ekibi tarafından yöresel oyunlar sergilendi.

 

Vali Şahin’in ilimizdeki alternatif turizm çalışmalarıyla ilgili olarak; “Daha önce deniz kum tatil olarak nitelendiriliyordu ama bunun bir alternatifi olarak da günümüzde yayla turizmi gündeme geldi. Yayla turizminde yaylalarda hala sobaların yakıldığını sizlere ifade edersem, şaşmayın. Bu vesileyle yazın sıcaktan terlemektense yaylalarımızda o güzel havayı teneffüs etmek, terlemeden güzel günler geçirmek mümkün. Hele de havalimanımızın önümüzdeki yıl bu vakitlerde tarifeli seferlere geçmesi dolayısıyla Giresun’da turizm kendini daha da fazla Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacak. Zira bugün Giresun nüfusu 419 Bin civarında ama Giresun dışında yaşayan nüfus ise 800 Binin üzerinde bu nüfusun havayoluyla sabah buraya gelmesi akşamleyin evine dönmesi güzel cezbedici bir olay. Böylelikle Giresun’da büyük bir hareket Giresun’da gözlenecek. Zaten emarelerini şuandan göstermeye başladı. Önümüzdeki günlerde 5 yıldızlı otellerinde temelinin atılmasıyla Giresun gerçekten turizm yönünden şaha kalkacaktır.”

 

Muhabir Aksoy’un “ Turistler neden Giresun’a gelmeliler, Giresun’un gezilecek yerleri nelerdir?” sorusuna karşılık Vali Şahin; “Giresun denince 3 şey akla gelir. Birincisi Giresun’un Kalesi, Adası ve Yaylaları. Giresun’un yaylaları turizm bakımından adeta cennet niteliğinde. Şuan burada yıldızlı otel olarak 3-4 otelimiz var. Bu bölgede  şuan yer bulmak sorundur. Ama önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacak. Buda hem Giresunlu hemşerileri hemde Orta Doğu’dan gelecek Arap turistleri burada karşılayacak ve ağırlayacaklardır. Tabiki Giresun’da 487  yaylanın olması Giresun’un 5’de 2’sinin yaylalarla kaplı bir il olması  Giresun’un şansını şu günlerde çok daha arttırmaktadır. Biz buna ilaveten ekoturizm yönünden 2 köyümüzü bu kapsama alarak ve orada 100-150 yatak kapasite oluşturmak ve o köy üzerinde neredeyse 6 ay süreyle çalışmamız ve yeni düzenlemeler yapmamız bunun bir göstergesidir. Bunun yanında kültürel ve tarihi eserlerin mevcudiyeti. Trabzon’dan sonra 2. Düzeyde tarihi eserlere sahip olan Giresun bu anlamda büyük önem arz ediyor. Bu konuda Valiliğimizce eski camilerin onarımdan geçmesi, bunların restorasyon projelerinin hazırlanması, bazı kiliselerin onarımdan geçmesi gibi çalışmalarımız var. Trabzon’daki Sümela Manastırının kardeşi Şebinkarahisar’daki Meryem Ana Manastırı Özel İdare imkanlarıyla büyük ölçüde onarımı tamamlandı. Bu yıl Ekim aylarında ziyaretçi kabul etmeye başlayacak. Bazı eksik olan düzenlemeleri şu anda tamamlamaktayız. Burası Sümela’ya eşdeğer güzellikte bir turizm merkezi olacak. Hatta buraya giderken yol üzerinde çok sayıda kilisenin mevcudiyeti ve bunlarında onarımına da kolları sıvadık.”

 

Programda Ada’da yapılan çalışmalara da değinen Vali Şahin, “39 dönümlük hazine arazisi üzerindeki Ada’da 2 kez kazı çalışması yaptık. Önemli bulgulara ulaştık. Bu bulgular tarihte yeni bir değişime vesile oldu. Orada 2000-2500 sene öncesine ait bulgulara ulaşılması bizleri sevindirdi. Oradaki manastırın temellerine ulaşmamız, mezarları ortaya çıkarmamız bizi tarihi yönden oldukça sevindirdi. Bu kazı çalışmalarımızın bir bölümünü tamamladık. Ama bu senede yine devam edeceğiz. Sadece orda kazı çalışması değil bu sene müsaadesini alabilirsek bu üzerinde bulunduğumuz Giresun Kalesinde de aynı çalışmaları sürdüreceğiz. Ve turizm yönünden Giresun’u merkez yapacağız.”dedi.

 

2013-1079-2.jpgYerli ve yabancı turistleri ilimize davet eden Vali Şahin, “Gelin terlemeyin. Denizi her zaman görebilirsiniz. Zaten Giresun denince mavisiyle yeşiliyle bütün tonlarıyla buluştuğu bir nokta. Hem denizi hem de yaylasını ikisini bir arada görmek isteyenlerin Giresun’u tercih etmesi yararına olur diyorum.”şeklinde konuşt

Bu haber toplam 2233 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.