• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

KEŞKE ŞEBİNKARAHİSAR GELİŞSE BÜYÜSE

KEŞKE ŞEBİNKARAHİSAR GELİŞSE BÜYÜSE
Keşke Şebinkarahisar gelişse büyüse diyor Şebinkarahisarlı gençler. Bu şehir gelişse de keşke biz de burada kalsak, memleketimize faydalı olsak diyor Şebinkarahisarlı gençler.

Keşke Şebinkarahisar gelişse büyüse diyor Şebinkarahisarlı gençler. Bu şehir gelişse de keşke biz de burada kalsak, memleketimize faydalı olsak diyor Şebinkarahisarlı gençler.  Şebinkarahisar'ın önde gelen bürokratları Şebinkarahisar'ın gelişmesi için turizme, üniversiteye, hayvancılığa ve tarıma önem verilmesi gerektiğinden bahsediyorlar.

Geçtiğimiz haftalarda Şebinkarahisar'ın sorunları TRT İstanbul Televizyonunun hazırlamış olduğu 'Gerçek Gündem Kalkınma'  isimli programda masaya yatırıldı. İlçemizin Eski Kaymakamı Ali Sırmalı, İlçemiz Belediye Başkanı Şahin Yılancı, Şebinkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Yener Aytekin, Eğitimci Yazar Hüseyin Hüsnü Tekışık ve Şebinkarahisar halkının katıldığı programda Şebinkarahisar ile ilgili çok önemli konular konuşuldu. Gençlerin Şebinkarahisar ile ilgili söylediklerini dinlerken gözlerim doldu. Hepsinin içinde bir Şebinkarahisar sevdası, bir Şebinkarahisar aşkı vardı ama onlar bu şartlarda bu yuvada kalamayacaklarını biliyorlardı. Keşke Şebinkarahisar gelişse, keşke Şebinkarahisar büyüse de biz de burada kalsak, memleketimiz için çalışsak diyorlardı. Bunlar gerçekten önemli konulardı. Bu durum Şebinkarahisar gençliğinin düşüncelerini ekranlara çok iyi yansıtıyordu.

Şebinkarahisar için bir şans olarak değerlendirdiğim Eski Kaymakamımız Ali Sırmalı, Şebinkarahisar'ın sorunlarını çok güzel tespit etmiş çözüm önerilerini de çok güzel hazırlamıştı. Ekranlarda onu dinlerken gerçekten onun Şebinkarahisar için bir şans olduğunu tekrar kendi kendime fısıldadım.  Hep söylüyoruz, Şebinkarahisar'ın ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Ama bizim bölgemizde bundan başka yapacak bir şey yok demek anlamına gelmiyor. Bölgede Türkiye'nin en önemli cevizi ve dutu yetişiyor. Bu kaynağın gerçekten kullanılması gerekiyor. Sırmalı da konuşmasında bu kaynağın öneminden bahsetti.  Bölgemizdeki maden potansiyelini de unutmamamız gerektiğini dile getiriyor Sayın Kaymakam. Gerçekten kendisi Şebinkarahisar'ı iyi tanımış ve yerinde çalışmalar yapmış. Geçmişte dokumacılığın Şebinkarahisar için önemli olduğunu ve günümüzde de bunu geliştirmek için çalışmalara başladıklarını ifade ediyor. Maden ve dokumacılık potansiyeli Şebinkarahisar'a yeni açılımlar getirecektir. Bu projelerin devam etmesi gerekiyor. Şebinkarahisar yeni kaymakamı Sayın Bilal Bozdemir'den en büyük beklentimiz bu.  Sırmalı, konuşmasında Şebinkarahisar'ın çok önemli isimler yetiştirdiğini ve Şebinkarahisar'ın eğitimi çok önemsediğini belirtti. Şebinkarahisar geçmişten geleceğe eğitimi önemsemiştir. Şebinkarahisar Türkiye'de ilk defa özel liseyi açmıştır. Fazla söze gerek yok. İlk özel liseyi açan bir ilçeyi siz düşünün. Şebinkarahisar'ın bir gün tekrar il olacağını anlatan Sırmalı, Şebinkarahisarlıların birlik ve beraberliği önemsediğinden de söz etti.  Bu anlamlı ve güzel konuşmasından ve Şebinkarahisar'a yaptığı katkılardan dolayı Sayın Ali Sırmalı'ya teşekkür ediyorum.

Ekranlara Sırmalı'dan sonra Prof. Dr. Yener Aytekin çıktı. Yener Hoca, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulunda yapılan çalışmalar ve kız öğrenci yurdundan bahsetti. Kız öğrenci yurduna Prof. Dr. Türkan Saylan'ın da yardım ettiğini anlatan Aytekin, yurtta çağdaş yaşama uygun insanları yetiştirmeye çalışacaklarını dile getirdi.  Şebinkarahisar'da üniversite öğrencilerinin yerleşim sorununu azaltmak için pansiyonculuğun önemsenmesi gerektiğini anlatan Aytekin, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulunu bu bölge için çok önemli olduğunu kaydetti.

Hüseyin Hüsnü Tekışık, Şebinkarahisarlıların eğitimi çok önemsediğini izah ederek, kalkınmak için eğitim, eğitim için ise iyi eğitimciler yetiştirmek gerektiğini belirterek konuşmasına başladı. Türkiye'de ilk defa özel liseyi Şebinkarahisarlıların açtığı bilgisini veren Tekışık, Şebinkarahisarlıların şimdide yüksekokulu kurduklarına dikkat çekti. Tekışık, Şebinkarahisarlıların bir eğitim sevdalısı olduğunu anlatarak eğitimi önemsediğini dile getirdi.


Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı konuşmasında, Şebinkarahisar'ın en önemli sorunun işsizlik ve buna bağlı olarak da göç olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Şebinkarahisar'daki işsizlik sorununu çözmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlatan Yılancı, Şebinkarahisar'a kültüre merkezi, sinema, tiyatro gibi çeşitli sosyo-kültürel alanlar yapılması gerektiğine dikkat çekti.  Yüksekokulun Şebinkarahisar'a ekonomik ve kültürel açıdan büyük katkı sağladığını ifade eden Yılancı, üniversiteye her türlü desteği sağlayacaklarını dile getirdi.  Yılancı, Şebinkarahisar'ın birçok sorunu olduğun bu sorunları çözmek için gerekli girişimleri yaptıklarını anlatarak Eğribel tüneli ve yeni bir hastaneni biran evvel yapılması gerektiğini belirtti.

Şebinkarahisar'da bilinen sorunlar devam ediyor. Sorunları 7'den 70'e herkes biliyor. Artık bilinçlendik. Hepimiz sorunumuzu biliyoruz. Ama çözmek için ne yapıyoruz bence biraz bunu düşünelim.

Bu haber toplam 1636 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.