• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİ

KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ  PROJESİ
KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ PROJESİKADINLAR ÜRETİMDE PROJESİ

KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ
HİBE PROGRAMI
KADINLAR ÜRETİMDE PROJESİ
BASIN AÇIKLAMASI


Avrupa Birliği, İşkur ve Merkezi Finans İhale Birimi tarafından ortak yürütülen; AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından fonlanan “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamında Haziran 2009 tarihindeki Teklif Çağrısı kapsamında Belediyemiz, Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu, Halk Eğitim Merkezi ve Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği tarafından sunulan ve 136.791 Avroluk “Kadınlar Üretimde” isimli eğitim projemiz fonlanmaya değer bulunan çok az sayıdaki projeden bir olarak kabul edilmiş ve geçtiğimiz hafta itibariyle imzalanmıştır.
Proje ile kaybolmaya yüz tutmuş, “Tamzara Dokuması”, “Mazmanlık” ve “Kilimcilik” konusunda ilçemizdeki işsiz kadınlarımızın eğtilerek, meslek edindirmelerinin sağlanması ve istihdama katkı sağlanması hedeflenmektedir. İlçemizde çok az sayıda kalan yaşları ilerlemiş Tamzara Dokuması ve Mazmanlık mesleğini bilen çok az sayıdaki değerlerimizden bu meslekleri gelecek nesillere aktarmak ve bölgede bu ürünlere bağlı bir sektörü canlandırmak temel amaçlarımızdandır.
10 aylık proje süresince 70 işsiz kadınımız bu kurslara katılacak teorik ve pratik eğitimler alacaktır. Eğitimde brüt olarak kadınlarımıza günlük 8 Avro ücret verilecektir. Aynı şekilde Tamzara dokumacılığını ve mazmanlığı bilen vatandaşlarımızın tecrüblerinden istifade edecek, kendilerine de eğitmen olarak ücret vereceğiz. Aynı zamanda proje ile ilçemize küçük bir Tamzara Dokuması atölyesi de kurulacaktır.
Projemiz Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Oktay YILDIZ tarafından hazırlanmış olup, kendisi proje koordinatörü olarak projeyi bizimle ortak olarak yürütecektir. İlerleyen günlerde proje tarihlerinin netleştirilmesi ile katılımcı müracatlarını almaya bşalayacağız. Ortaklarımız olan Meslek yüksekokulu ve Halk Eğitim merkezi eğitimlerde, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma derneği ise projenin tanıtımında ve üretilen ürünlerin satışında projemize dahil olmuşlardır. Kendilerine de teşekkür ediyorum.
Projemizde katılımcı nezdinde birinci hedef grubu; Şebinkarahisar'ın köylerinde tarımsal faaliyetler yaparken şehir merkezine göç etmek suretiyle işsiz kalmış kadınlar(projede 30 kişi);
İkinci hedef grubu; Şebinkarahisar ilçesinde ikamet eden, örgün eğitim almamış, mesleki herhangi bir sertifika veya diploması olmayan, 15-42 yaş arası işsiz kadınlar (projede 30);
Üçüncü hedef grubu; ilköğretim veya lise mezunu, mesleki herhangi bir sertifika veya diploması olmayan, 15-42 yaş arası işsiz kadınlar, (projede 10 kişi) oluşturmakta olup şrtları tutuan tüm katılımcıları ve eğitmeleri projeye dahil olmaya davet ediyoruz.
Belediye olarak ekonomik kalkınma vizyonumuzu, sosyo-kültürel değerlerin artırılması ve kalkınmanın temele yayılması amacımızı uygulamaya sokmak adına yaptığımız bu ve bunun gibi tüm projelerimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.
Kamuoyuna saygı ile duyrulur...


Şahin YILANCI
Belediye Başkanı


***************************************************


KADIN İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ
HİBE PROGRAMI

KADINLAR ÜRETİMDE PROJESİ


Avrupa Birliği, İşkur ve Merkezi Finans İhale Birimi tarafından ortak yürütülen; AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından fonlanan “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Hibe Programı” kapsamındaki projemizde 70 işsiz kadınımıza “Tamzara Dokuması”, “Mazmanlık” ve “Kilimcilik” konusunda eğitimler verilecektir.
Projeye katılmak isteyenlerin 10 Eylül tarihine kadar “Giresun Üniversitesi, Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu'na” veya “Şebinkarahisar Belediyesi AB Proje Ofisine” bizzat başvurmaları gerekmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyrulur...

Proje Koordinatörü
Öğr. Gör. Oktay YILDIZ

Bu haber toplam 2114 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.