• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

İŞTE O MÜLAKAT

İŞTE O MÜLAKAT
Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Bdşkanı Yücel Kısa'yla yapılan mülakat
Başkanım 11 Aralıkta Şebinkarahisarlılar gecesi düzenlediniz. Gecenin geliriyle dernek binasına ek gelir sağlamayı düşünüyorsunuz. Şebinkarahisarlılar gecesine katılım ne yönde oldu?

– Bu gecenin amacı İstanbulda bulunan derneğimize bir yer alınmasının alt yapısını oluşturmaktı.Bu hedefimize de çok şükür ulaştık sayılır.Katılım çok şükür beklentilerimizin üzerinde oldu.Malum İstanbul daki hava şartları sonderece kötü idi.Buna rağmen hemşerilerimz sağolsun bizleri yalnız bırakmadılar.


Dernek olarak sanatçılarımıza bakış açınız nedir?

– Bizim hiçbir sanatçıyla problemimiz olmaz olamazda.Çünkü hepimiz Şebinkarahisarlıyız ve Şebinkarahisara bir şeyler kazandırmak için çaba harcıyoruz.Onlar sesleri ile bizlerde paramız ve zamanımızla ilçemize neler yapabilirizin peşindeyiz. 


Başkanım Birlik ve Beraberlik gecesinde sanatçılarımızın bazı sıkıntıları olduğunu medyaya yansımasıyla öğrendik. Bu sıkıntı nedir?

– Biz her programlarımızı yapılacak etkinliğin programını yapar programı öyle başlatırız. Gecemizde yine programımızı yaptık ve başlattık. Normalde Engin Bay Mustafa Küçükten sonra sahne alacaktı. Fakat Engin Bay çok ısrarcı olunca bizim arkadaşlarımız kıramamış ve protokol konuşmaların dan önce iki türkü cd den söylemek istediğini belirterek sahne almıştır. Ne yazık ki bu arkadaşımız sahne aldıktan sonra sözünü tutmamış iki uzun türkü ve ara konuşmalarla vaktini boşa harcamıştır. Kaldı ki orası bir gece ve Şebinkarahisarlılar seni izliyor sen kalkıp pleybek yapıyorsun bu beni son derece rahatsız etti. Sayın Sururi Önal beyle bir hafta önce vakıf binamızda toplantı yaptık ve kendisi bize gecede sunuculuk yapmak istediğini söyledi. Kaldı ki biz bu arkadaşımıza sahnede yapacakları ile ilgili herhangi kısıtlamada da bulunmadık. Engin Ayar Bey'e gelince de bu arkadışımız normal saatin de sahnesini aldı ve ilk türküsünü de orda bulunan saz ekibi ile yaptı ne hikmetse ikinci türküyü söylerken ben cd verdim cd den söylemek istiyorum dedi. Hani bir laf vardır gülermisin, ağlarmısın yani arkadaşlarımız ellerini geçen bu fırsatı maalesef değerlendiremediler. Biz bu arkadaşlarımızı hafta içi aradık cumartesi gelin sazlarınızın veya cdlerinizin yüklemelerinizi yapalım program esnasın da sıkıntı yaşamayın diye ama dediğim gibi maalesef ellerin deki bu fırsatı arkadaşlarımız değerlendiremedi. Bu programa katılan sayın Ruşen Aydeniz, Yasin Yeşil ve büyük üstad Mustafa Küçük'e ve geceye sürpriz yapan sayın Latif Doğan'a huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bu insanlarda sanatcı aslanlar gibi çıktılar programlarını yapıp gittiler bunlarda niye sıkıntı yok kaldıkı iki Engin'e de biz dernek olarak çok büyük destekler verdik. Hem tv programlarında hem kaset tanıtımın da. Kaldı ki diğer kardeşimize de aynı destek hiç ayrım gözetmeksizin verilmiştir. Amacımız sanatçılarımıza küçük düşürmek yada toplumun önün de zora sokmak asla böyle bir düşüncemiz olamaz, öyle düşüncemiz olmuş olsa orda zati onlara sahne verilmez. Elin yabancısı geldi sayın Mustafa Küçüğün sazları ile programını yaptı ve gitti o da sanatçı ve Şebinkarahisarlı değil doğu kökenli bir sanatçı ben kendisini kutluyor gelmesine vesile olan iş adamlarımıza huzurunuzda teşekkürü bir borç biliyorum. Sayın Engin Bay ben bir kuruş dernekten faydalanmadım diyor el insaf dernek sana sponsor olmasa seni dikmetaşa kim götürecekti. Aslın da bu arkadaşlarla ilgili çok şey var yazılacak ama yine de biz onları halkımızın gözünde küçük düşürmeyelim ve kararı halkımıza bırakalım. 


Şebinkarahisarlılar gecesine başbakanı, bakanları veya bölge milletvekilleri davet edilseydi daha etkili olmaz mıydı?

– Protokol anlamında bu davetler yapıldı. Cumhurbaşkanına, başbakana, bakanlara ve bölge milletvekillerine davetiyeleri yollandı. Ben her zaman diyorum maalesef bizim siyasi yönümüz çok zayıf bu nedenle böyle büyük organizasyonlarda devlet erkanının katılım konusun da sıkınta yaşıyoruz.

Birlik ve Beraberlik Gecesi için Divan Kültür Merkezi değil de bir spor salonu olamaz mıydı? (maliyetler açısından)

– Şimdi bu gecenin bir amacı vardı. Amaç derneğe para bırakacak bir organizasyon olması gece bunun için yapıldı.Spor salonun da eğer yeni dönemde görev verilirse program var ücretsiz olarak yapmak istiyoruz salon programlarımızı.

Beraberlik gecesinde derneğe ne kadar gelir sağlandı?

– Şimdi bunu cevaplamayacağım inşallah ileri günlerde çünkü biletlerin geri dönüşleri henüz netleşmedi.

Sayın başkanım Sarıyer Manşet sitesi Birlik ve Beraberlik gecesi ile ilgili gecenin amacından sapıp sizin adaylık kampanyasına dönüştüğünü bundan dolayı da geceye katılanlar büyük hayal kırıklığı yaşadını, geceye katılan yüzlerce Şebinkarahisarlı, size büyük tepki gösterdiğini, Birlik ve Beraberlik Gecesi' Şebinkarahisarlılar için tam anlamıyla bir hüsrana dönüştüğünü. Organizasyondaki bozukluk ve dernek başkanının geceyi yeniden kendi adaylık çalışmasına dönüştürme çabaları muhteşem geçmesi beklenen geceye gölge düşürdüğünü yazdı. Sarıyer Manşet sitesinin bu haberi için neler söylemek istersiniz?


– Öncelikle şunu sormak gerek Sarıyer manşeti çıkaran arkadaşlara acaba gecede bulundular mı o ortamı teneffüs ettiler mi. Bu gecenin izahı açısından son derece önemli. Birde bu internet sitesi kimindir kimdir bu haberi yapan veya yaptıran. Biz bu sitenin sorumlusuyla görüştük ve ne acıdır ki bu haberin başkan adayı olmuş bir arkadışımız tarafından yaptırılmış olduğunu öğrendik.Altında açıklaması ve soruları var ben bu sorulara cevap vermeyeceğim. Bu dernek çok büyük bir kitleyi temsil ediyor ve edecektir de, eğer siz buna adaysanız önce temsil etmeye aday olduğunuz kurumun açıklarını değil tam tersine açık varsa bile sen tamamlayacaksın ki insanlar sana saygı duysun. Bizler siyasetci değiliz ki menfaat peşinde koşalım. Ben ve arkadaşlarım iki yıldır derneğimizi her ortam da layık olduğu şekilde temsil ettik ve bundan sonra da edeceğiz. Çünkü birilerinin söylediği gibi siyasi rant yada menfaate çok şükür ihtiyacımız yok. Eğer ilçemize bir şeyler kazandıra bilirsek ne mutlu bizlere.
Gecenin kötü geçtiğini idda ediyorlar doğru, onlar açısından kötü geçti, çünkü onların gece için hesapları tutmadı ve hedeflerine ulaşamadılar. Bu tip büyük organizasyonlar da küçük aksilikler muhakkak ki olur ve olacaktır da. Dışarıda bir fırtına var ve buna rağmen salonda binkişden fazla insan var. Bu dernek yönetiminin ne kadar sevildiğini ne kadar özveri ile çalıştığının bir göstergesi değil de nedir. Hayal kırıklığı için de katılan insanlarımızla bir görüşme yapabilirsiniz,en güzel sonuç da böyle çıkar. Gerçekten hayal kırıklığımı yaşanmış yoksa tam tersine insanlar büyük keyif mi almışlar,çünkü sayın Latif Doğan giderken herhalde saat 24,30 zu geçmiş idi.
Adaylık konusuna gelince bizler yönetim kurulu olarak bir yola çıktık ve bunu devam ettirme kararı aldık. Kaldı ki gece bizim iki yıllık programımızın için de vardı ve bunu her defasın da insanlarımızla paylaştık. Adaylığımızı biz gece kararından sonra netleştirdik. Yoksa adaylık açıklamak için gece yapılmaz şölen yapılır.Bunu da yazan arkadaşlar gayet iyi bilirler. Bu haberin o sitede çıkmasına vesile olan arkadaşlarımız keşke yöremizin sitelerine de böyle destek verseler. 


Gecede kaç tane bilet satıldı?

–Buna cevabı geri gelen biletlerimiz netleştikten sonra seçim günü cevap vereceğiz.



Yine Sarıyer Manşet sitesinde dernek başkanlığına aday olduğunu açıklayan Ruhi Yılmaz şahsınıza yönelik "Gecenin amacı neydi? Geceyi bu zamanda yapmak ne kadar doğruydu? Bilet fiyatları Şebinkarahisarlıları ikiye bölmedi mi? gibi sorular sormuş. Ruhi Yılmaz'ın sorularına cevabınız olacak mı?


– Bu arkadaşomızın sorduğu hiçbir soruya cevap vermeyeceğiz.


Birlik ve Beraberlik gecesinde CHP ilçe başkanını göremedik. İlçe başkanı Oktay Alp neden gecede yoktu?


– Kendisi sevdiğim ve yaptığı çalışmalardan dolayı son derece saygı duyduğum bir hemşerimiz.Muhakkak ki kendine göre bir mazereti vardır. Çünkü kendisi ile her zaman ilçe sorunlarını paylaştığımız ve çözüm aradığımız hemşerilerimizden birisi.


Sayın başkanım Giresun Milletvekili Ali Temür Eğribel Tünelinin 30 Kasım 2010 tarihinde proje ihalesinin yapılacağını açıkladı. Sevindirici bir gelişme ama yine sevincimizin kursağımızda kalmasından korkuyoruz. Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

– Ben açıkcası Eğribel tüneline sıcak bakan biri değilim. Keşke tünel sonraya kalsa da İstanbul yolu bir an önce bitse. Bizim ilçe olarak içanadoluya bağlanmamız gerek acilen. Ayrıca Akıncılar ve Çamoluk Grup yollarının bir an önce hayata geçirilmesi gerek. 

Şebinkarahisar Uygulamalar Bilimi Okulunun açılışı için ekibinizle ilçeye gittiniz. Okulu ilçemize kazandıran hayırsever iş adamı sayın Fevzi Kıraç Bey'de katıldı. O açılışı değerlendirebilir misiniz?

– Keşke bu açışa Cumhurbaşkanımız ya da Başbakanımızı getirebilsek idi çok iyi olurdu. Elin adamı köyüne iki odalı ilköğretim okulu yaptırıyor bakan açılışını yapıyor ve ulusal medya bunu haber yapıyor. Biz bunların peşinde koşmalıyız. 

Engin Ayar'la vadiden esintiler proğramına katılan iş adamlarımız Fevzi Kıraç, Sefer SUCU, Muammer CEYLAN programda Şebinkarahisar'a yatırım yapacaklarını söyleyerek iş adamlarının birlik ve beraber olması gerektiğini de vurguladılar. Siz Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği başkanı olarak iş adamları hemşehrilerimizin bu konuşmaları için neler diyeceksiniz?

– Benim bildiğim sayın Muammaer Ceylanın bir konut projesi var ve bunu sayın belediye başkanımızla paylaşmış ve olurunu almış. Ama bu ne zaman aktif hale gelir bilemiyorum. Bizler her fırsatta iş adamlarımıza yatırım konusun da ilçemizi tercih etmelerini istiyor ve talep ediyoruz. Aslın da hatırı sayılı da sanayicimiz var bunlar bir araya gelirse tahmin ediyorum ciddi yatırımlar olabilir. 

Sayın başkanım bir taraftan ilçemize yatırım yapılması için iş adamı hemşehrilerimize çalışmalar yapılırken, diğer taraftan ilçemize yatırım yapacak iş adamlarımıza çektirilmedik eziyetler yapıyoruz. (Burokratik açıdan) Burada bir sıkıntı yok mu?

– Bu da ayrı bir konu teşvik kapsamın da olan bir bölgedeyiz ve bu kaçırılmaması geren bir fırsat. Burda iş tamamen ilçemizi yöneten değerli siyasilerimize düşüyor. Onlar ancak bu sıkıntıları çözebilirler. Eğer brokrasiye bırakılırsa iş ilçemize bir yatırımın gelmesi sözkonusu değil. Malum bir ayakkabı fabrikası bile ne kadar bir sürede kurulabildi.

Başkanım ilçemizde iş olanakları olmadığından genç nüfus kalmadı diyoruz. Fakat ilçeye bir fabrika açılıyor çalıştırılacak eleman bulunamıyor. Bu ne iştir?

– Evet haklısınız insanımız hazıra alıştığı için çalışmak zorlarına gidiyor.Aslın da şuan da ilçemizdeki imkanlar büyük şehirlerde kalmadı. Gençlerimize bunu aşılamak önemli birde ilçemizde sosyal aktivitelerin yapılacağı alanların çoğalması gerek gençlerimizi orada tutacak bir şeylerin olması gerekiyor bunlar olursa gençlerimize iş de bulunur,göçüde durdurmuş oluruz.

Sayın başkanım bir yazınızda Şebinkarahisar'ın en kabusu olan yolların durumunu kaleme almışsınız. Yol sorunu ne zaman bitecek? Bu konuda yetkili yerel yöneticilerimizle konuşmalarınız oluyor mu?

– 12.12.2010 Pazar akşamı sayın belediye başkanımız, okul müdürümüz ve AKP ilçe başkanımızla dernek başkanlarımızla bir toplantı yaptık ve bu konu orada da gündeme geldi ve ilçe başkanımız Ahmet Bölü' ün ifadeleri 2011 yılının ilk çeğreğinde başlanacağı yönün de. Eğer şayet bu yol 2011 Haziranına kadar başlamaz ise orada bir eylem yapmak şart oldu. Çünkü açılış günü hava alanın dan Geminderesi ne kadar kırkbeş dakikada geldim, ordan ilçeye birbuçuk saatte çıktım. Ayrıca gecede sayın vekilimiz Ünal Kacır Bey'de 2011 yılının ilk çeyreğinde başlanacağı yönünde inşallah 2011 sonuna kadar yol sorunumuz çözülmüş olur. 

9-10-11 Temmuz 2010 II. Kültür, Sanat ve Ceviz Festivali yapıldı. Festivale Giresun milletvekilleri, CHP il Başkanı Aykut GEZMİŞ'in ,Giresun Belediye Başkanı Kerim AKSU'nun, İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı hemşehrimiz Şükrü GENÇ katıldı. Sayın başkanım bu festivalde eski belediye başkanı sayın Lütfullah Akdoğan yoktu. Sayın Akdoğa'nın festivale davet edilmediği basında yer aldı. Sayın Akdoğa'nın festivale davet edilmemesi bir eksiklik değil mi?

– Şimdi davet konusunu bilemiyoruz. Ama tahmin etmiyorum davet yapılmıştır muhakkak nihayetinde ilçemize hizmet vermiş bir insan. En azından bu zaviyeden bakmak gerekir. 

Sayın başkanım ocak ayında yapılacak olan dernek seçiminde yönetim olarak tekrar aday olacağınız medyada yazıldı. Yönetim olarak yaptığınız çalışmalar birçok şebinkarahisarlı tarafından beğeniliyor. Tekrar yönetim olarak Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneğine aday olacak mısınız?

– İnşallah eğer değerli üyelerimiz bize yeniden görev verirlerse yarım kalan işlerimiz var onları da tamamlama fırsatımız olucaktır. Amacımız ilçemize bir şeyler kazandırmak bizim ana hedefimiz bu. şuan da ‹stanbulda tam manası ile birbirliktelik sağlanmış durum da bunu gecemizde detescilledik. 

Yeni dönem projeleriniz neler olacak?

– Projelerimize yarı da kalanlar var onları öncelikle tamamlamamız gerekiyor. Bizim en büyük hedefimizmiz ilçemizin illiğinin iadesi noktasında çaba sarf etmek ve bu dönem sonuçlandırılması en büyük arzumuz. Bunun haricin yine projeler var fakat malum seçim atmosferindeyiz kalanı daha sonra inşallah. 


1933'ten bu yana şebinkarahisar'ın tekrar il olması için çocuklarımızdan tutun, gençlerimize, gençlerimizden tutun yaşlılarımıza kadar herkes mücadele içinde. Başkanım verilen bu mücadeleye rağmen bir türlü il olamıyoruz. şebinkarahisar'ın üzerinde güçlü bir il olamaz şerhi mi var?

– Bunu bile bilsek çözmek çok kolay olur ama maalesef ne olduğunu bilemiyoruz. Sürekli nüfusun azlığını öne sürüyorlar altyapıyı öne sürüyorlar bir sanayi şehri olmadığı bahanesiyle sürekli oyalanıyoruz. Biz derdimizi tam anlatamıyoruz biz il olmak değil illiğimizin iadesini istiyoruz. Yani şebinkarahisarın veya Şebinkarahisarlının hatası varda devleti yönetenlerin hiç mi suçu yok. Sen devlet olarak ilçeye ne yaptın hangi sorunu çözmek için el attın. Teşvikler gelir hayvancılık için siz Giresun'a bağlısınız sahil şehri olduğunuz için yararlanmazsınız. Fındık teşviki olur e bizim orda fındık çıkmaz tütün vardı çok şükür onu da bitirdiniz yerine bir şey verilmedi ne yapacak insanlar evde ki yatak yorganı mı yiyecek hali yok insanların mecburen gurbete göç ediyorlar. İllik için bizler gerekli siyasi ortamı çok iyi hazırlamalı ve sunumlarımızı buna göre yapabilirsek inşallah hedefe ulaşırız diye ümit ediyorum.


Son zamanlarda ilçemizin tanıtımında bir canlanma var gibi. (Milli piyango çekilişinin ilçemizde yapılması, Ara Güler'in ilçemizi ziyaret etmesi) bu gibi tanıtımları nasıl buluyorsunuz? Yeterli mi? Başka neler yapılabilir?

– Tanıtımın sınırı olmaz. Ne kadar çok ulusal medyada yer alınırsa dünyanın ve ülkemizin tanıtımı o kadar fazla olur. Bazıları bunu boş bir olay olarak görsede her ortamda Şebinkarahisar adı geçmesi bizi son derece gurulandırıyor.

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı hemşehrimiz Ara Güler'in ismini ilçemizde bir caddeye verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

– Bence isabetli bir karar ilçemizin bir çok değeri var hadi hakka kavuşanlara bir şey demiyorum ama en azından hayatta olan İdil Biret, Pr. Dr. M. Zahir Bakıcı, Hayri Bakıcı, Hasan Hüseyin Tekışık gibi şebinkarahisarın bağrından çıkmış bu değerlerimize sağ iken sahip çıkılmalı ve adlarının cadde ve sokakları verilmesini arzu ederiz. Tabi sayın Ara Gülerin programı bize bildirilseydi daha geniş bir katılımla hem yerel hem ulusal basın da daha çok ses getirirdi diye düşünüyorum. 


Sayın başkanım SEBİHABER'deki köşemde şebinkarahisar'ın sorunlarının çözümü için şebinkarahisarlı bir vekili Ankara'ya göndermek olduğunu bunuda Sivil toplum örgütlerimiz ve özelliklede Şebinkarahisarlılar yardımlaşma derneği yapması gerektiğini ifade ettim. Hatta başka yazımda milletvekili olarak sizi teklif ettim. 2011 genel seçimlerinde şebinkarahisarlı hemşehrilerimizin milletvekili olması için dernek olarak destekleme çalışmalarınız olacak mı?

– Tabiki bizim görevimiz bu. Aday olan hemşerilerimizi parti gözetmeksizin desteklemek. Ama tek şartımız var seçilebilir yerde olmak kaydı ile. Kuralımız aynı yani parti gözetmeksizin seçilebilir yerden olmak kaydıyla. Şahsıma göstermiş olduğunuz ilgiye de teşekkür ederim.


Tepeltepe köyünün yeni seçilen dernek başkana hayırlı olsun ziyaretinde bulundunuz. Bazı medya organlarında çıkan haberle göre Tepeltepe köyü dernek yönetimiyle iki yıldır bir kırgınlığınız olduğu. Gerçekten de Tepeltepe köyü derneğiyle bir kırgınlığınız mı vardı?

– Bizim dernek olarak yok. Fakat yerel seçimlerde yaşanan bazı tatsızlıklar nede ile küçük bir sorundu, yani çok büyük bir problem değil. Nihayetinde yeni yönetimi ziyaret edip hayırlı olsun dileklerimizle bu soğukluğu gidermiş olduk. Bu vesile ile yeni yönetime başarılar diliyorum. Yeni yönetimde bir Tepeltepe kardeşimizde yer alacak.


Başkanım şebinkarahisar'ın kalkınması için Şebinkarahisar'dan veya İstanbul'dan en az bir Şebinkarahisarlı vekili Ankara'ya göndermemiz gerektiğini her zaman söylüyoruz. şahsın olarak bunuda Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği yapmalı diyorum. Bu konuda neler söylemek istiyorsunuz? Böyle demekle derneği siyasete bulaştırmış mı oluyoruz?

– Şimdi insanlarımızın anlamadığı bir nokta var. Dernek siyaset yapmaz doğru bir çizgi ama şunu da yapmak zorunda. Eğer sorunlarınıza çözüm arıyorsanız siyaset yapmanız gerekiyor. Siyaset önce üyelerin menfaati, ilçenin menfaati ve ülkenin menfaati varsa dernek siyaset yapmak zorundadır. Bizim yaptığımız siyasette bu yöndedir. Aksini söylemek haksızlık olur. 

Sayın başkanım ilk yaptığımız mülakatta Şebinkarahisar gençleri için bir çalışmamız varmı demiştik. Siz ise gençlerimizle ilgili ciddi bir programımız yok demiştiniz. Eğer yönetim olarak yeniden seçilirseniz Şebinkarahisar gençliği için çalışmalarınız olacak mı?

– Eğer nasip olurda seçilirsek kadromuzda ciddi bir gençlik olucak. Bu arkadaşlarımız önce üniversitedi öğrencilerimizle bir diyaloğa geçilecek ve daha sonra da İstanbul ayağı ve şebinkarahisar ayağı olarak bir çalışma hazırlanacak. 


Sayın başkanım Türkiye genelinde Birçok ilimizde farklı isimlerle Şebinkarahisarlılar derneği var. Örneğin Sultanbeyliği şebinkarahisarlılar derneği, Gebze Şebinkarahisarlılar derneği v.s. Farklı isimlere kurulmuş onca derneğimiz Şebinkarahisar için bir zenginlik mi yoksa parçalanmışlık mı? Bu derneklerimizi ŞEBİNKARAHİSAR DERNEKLER BİRLİĞİ adı altında toplanamaz mı?

– Tabi her arkadaşımızın ilçemize kazandırdıkları var. En azından reklam yönünden kazandırdıkları bu çok önemli. Önemli olan buralar da hizmet eden arkadaşlarımızın temsil ettikleri makamın ağırlığını taşıması gerekiyor. İlçe derneğin de yönetici olmak gerçek den çok zor.

Başkanım yerel yönetim olarak ilçe belediyesi, STK ve dernekler olarak sizler Şebinkarahisarlı ne kadar ünlü siyasetçi, sanatçı, akademisyen, Sinemacı, gazeteci, sporcu v.s. hemşehrimiz varsa bu hemşehrilerimizin katılımını sağlayıp dernekçiler olarak sizler Şebinkarahisar'da bir program yapmayı düşündünüz mü? Yerel yönetim olarak ilçe belediyesi böyle bir teklif getirse sizin desteğiniz ne yönde olur?

– Biliyorsunuz sayın Mustafa Koca zamanında başlattığımız bir ondokuz mayıs etkinliği var bu sizin söylediğinizi destekliyor. Burdan çıkarken işadamlarımızı, siyasetcilerimizi ve derneklerimizi orada toplamaya gayret ediyoruz. Ve son iki toplantımıza Beyoğlu ve Sarıyer belediye başkanlarımızı getirdik. Ama bu etkinliğimize maalesef ilçe halkımız esnafımızdan ve idarecilerimizden bizim istediğimiz desteği göremedik. Tabi belediyemizden böyle bir davet olursa biraz daha etkili olur. Bizler ilçemiz için hayır olacak her olguda sonuna kadar destekleriz.

Sayın başkanım dernek yönetimde birçok siyasi görüşe sahip hemheşrilerimiz mutlaka vardır. Buda doğaldır. Yönetimdeki hemşehrilerimizin siyasi görüşleri derneğe yansıyor mu?

– Dışarıdan bakıldığında öyle görünüyor sanki. Hayır. Dediğiniz gibi her görüşten arkadaşımız var olmalıdır da bu bir zenginliktir. Her görüşün olması orada bir zenginlik bir fikir üretme yeridir. Dışarıdan belki öyle görüne bilir ama bizim içimizde asla öyle bir tartışma yok.


Bir Şebinkarahisarlıya sen nerelisin dendiğinde mutlaka Şebinkarahisarlıyım demesine herkes şahit olmuştur. Bir Şebinkarahisarlı neden Giresunluyum demez de Karahisarlıyım der? Bunun sebebi ne ola ki?

– Yukarıdaki açıklamalarımız tahmin ediyorum bu sorunuzun cevabını veriyor.

Başkanım Giresun vekillerimiz yeteri kadar ilçemize hizmet ettiğini söyleyebilir misiniz? Dernek başkanı olmanız hasebiyle cevap verme konusunda zorlanırsanız, Şebinkarahisarlı Yücel Kısa olarak vekillerimizin ilçemise hizmeti konusunda neler söylemek istersiniz?

– Tam manası ile yeteri desteğin verildiği söylenemez. İlçemiz çok ciddi manada yatırım konusun da hak ettiği yatırım ve teşvikleri alamamıştır. Sayın vekilimiz yani bölgemize bakan Nurettin Canikli beyden çok şeyler bekliyor ve hayal kırıklığı yaşamak istemiyoruz. şebinkarahisarın nufusu belki şuan millet vekili seçimlerinde etkili olmaya bilir ama ilçede oy kullanılmaz ise bu büyük bir yankı uyandırır ülke genelinde. 

Sayın başkanım derneğiniz birçok etkinliğine Suşehri dernek başkanını da davet ediyorsunuz. Vadinin iki kardeş ilçesi eskiden il olma yüzünden dargınlıklar yaşadı. şimdilerde iki kardeş ilçe barıştı diyebilir miyiz?

– Arada dargınlık yoktu ama ufakta olsa bir soğukluk belki olabilir. Değer başkan sayın Celal Deniz Bey kongremize geldi ve bu görüşmeler başladı aradaki yanlış anlaşılmalar ortadan kalktı. Bu tamamen siyasilerin oy kapma planıydı bunda başarılı oldular. Bizler et tırnak olmuş örf adet, gelenek ve göreneklerimizle birbirimizden kopamayız. Dediğim gibi o zamanın siyasileri oy kapabilmek uğruna hani derlerya iki kardeşi birbirine düşürdüler diye maalesef bizde öyle olmuşuz.

Başkanım referandum öncesi yönetim olarak evet diyeceğinizi söylediniz. Daha sonra kişisel görüşünüz olduğunu ifade ettiniz. Yönetim olarak Evet yönde açıklamanızdan sonra birçok kişi dernek siyasete girmemeli (bulaşmamalı) tepkileri dile geldi. Oysa ki derneğinizin siyasetçilerle görüşmeleriniz sonucu Şebinkarahisar'ın kaderini değiştirecek kararların alındığını hepimiz gördük. Görüyoruz. Dernek siyasete bulaşmalalı diyenlere neler söylemek istersiniz?

– Evet dernek siyasete bulaştırılmamalı ama siyasetsizde bizlerin hedefine ulaşması imkansız. Biz siyaseti yaparken gözettiğimiz unsurlar var. Birinci olarak üyelerimizin menfaati varsa, ikincisi ilçemizin menfaati varsa ve son olarakta ülkemizin menfaatleri varsa. Biz bu öncülüğe göre siyaset yapıyoruz. Yoksa şahsi menfaatlerimiz için asla. Allah muhafaza etsin. Çünkü bizleri buraya insanlarımıza hizmet edelim diye getirdiler şahsi menfaatlerimize bir şeyler katalım diye değil.

Mülakat : Vedat YAVUZ


Bu haber toplam 3163 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.