• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

İLÇEMİZ KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONUNUN KARARLARI AÇIKLANDI

İLÇEMİZ KURBAN HİZMETLERİ KOMİSYONUNUN KARARLARI AÇIKLANDI
İlçemiz Kurban Hizmetleri Komisyonu
İlçe Kaymakamımız Sayın Bilal BOZDEMİR başkanlığında, yapmış oldukları toplantıda şu kararları almışlardır;

1-İlçemiz merkezinde kurban satış yeri olarak Müftü Mahallesi Şahinler Grup Yolu Başlangıcı tespit edilmiştir. Hayvan satış yeri satış öncesi hayvanlar gelmeden ve kurban kesimi sonrası dezenfekte edilecektir. Hayvanların şehir içinde intikali araçlarla sağlanacaktır.
Bu yerin dışında kurban satışı yasaktır. İlçe tarım Müdürlüğü görevlileri ile Belediye Zabıta ekipleri satış yerlerini sürekli olarak denetleyecektir.
2-Ana Cadde, ara sokak, kaldırımlar üzerinde, kamuya açık ve kamuya ait yerlerde kurban kesimi yasaktır.
3-Kurbanlarını kendileri kesmek isteyenler evlerinin bahçesinde veya kendi mülkiyetindeki arazilerde kurban kesebileceklerdir.
4-Kurban atıkları (bağırsak, iç yağı, baş, ayak ve diğer atıklar) boş alanlara ve çöp konteynırlarının etrafına kesinlikle atılmayacaktır.
Kurbanlarını kendileri kesecek olanlar için; kesilen kurban atıkları, açılacak çukurlara gömülecek veya poşetler içerisinde belediyece mahallelere konulacak araçlara atılacaktır.
5-Belediye Başkanlığı, kurban kesim günleri süresince; kurban atıklarının toplanması için sürekli araç görevlendirecek ve bu şekilde toplanan atıklar bu amaçla hazırlanan çukurla-ra dökülüp üstü toprakla örtülecektir.
6-Kendi bahçe ve mülklerinin dışında kurban kestirmek isteyen vatandaşlar kurban kesimi için Belediye Mezbahanesini kullanacaklardır. Tesise giriş ücreti ve Kurbanlarını kasaba kestirmek için küçükbaş hayvanlar 20.00.-TL ve büyükbaş hayvanların kesimi için 70.00.-TL. Ödeyeceklerdir. Belediye Başkanlığı bu amaçla Mezbahane de yeterince kasap ve yardımcı görevlendirecektir. Randevu sistemi getirilecektir. Kesimler Veteriner nezaretinde ve usulüne uygun olarak yapılacaktır.
7- Belediye Başkanlığı, Kurban Kesimi süresince, Mezbahane de sıra takibi ve kesilecek olan kurbanların sırayla içeriye alınması veya karışıklığa meydan verilmemesi hususunda görevli ve sorumludur. Din görevlileri bu esnada yardımcı olacaklardır.
8-İş bu konular Belediye Başkanlığınca Belediye hoparlörlerinden halkımıza ilan edilecektir.
9-Kurban kesim yerlerinde en az bir Sağlık Personeli, Din görevlisi, Kasaplar ve Veteriner Hekimler hazır bulunacaklardır.
10- Kurban satışı yapılan alanların, kurban satışı bittikten sonra KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ hastalığını yayan Kene' ye karşı belediye tarafından ilaçlanmasını, Kurban Satış ve Kesim yerlerinin HIFSISSIHA hususunda ilçe Sağlık grup başkanlığınca gerekli tedbirlerin alınması, kurban atık ve çöplerinin toplanması,10 Temmuz 2001 tarihli ve 24458 sayılı resmi Gazetede yayınlanan “Tehlikeli Artıklar Kontrolü Yönetmeliğinde değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” ile Mezbahane atıkları da “Özel İşleme Tabi Atıklar” kategorisinde değerlendirilmiştir. Bu nedenle Okul, Cami, Cadde ve sokaklarda kurban kesme yasağının uygulanması, buna riayet etmeyenler hakkında 5326 sayılı KABAHATLER kanunun 41/3, bendi gereği zabıta tarafından 69.00 Tl. para cezası kesilmesi, hayvanların ehliyetsiz kişilerce kesildiğinin tespit edilmesi halinde 5199 sayılı HAYVANLARI KORUMA kanunun 12.maddesinin 1.bendi uyarınca 672.00 Tl., HAYVANLARI KORUMA kanunun 12.maddesinin 2.bendi uyarınca zabıta tarafından 1.680,00 TL. Para cezası ile cezalandırılması.
11-Yukarıda alınmış bu kararların uygulanmasından İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı görevlidir.
İlçemiz Kurban Hizmetleri Komisyonu yukarıda belirtilen konuları görüşerek karara bağlanmış olup; oy birliği ile imzalamıştır.
Bu haber toplam 1817 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.