• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 19 °C
  • İzmir 20 °C
  • Giresun 13 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ
İLÇE MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

 

 

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)' in dünyayı şereflendirmelerinin yıl dönümü münasebetiyle her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde başta ülkemiz olmak üzere pekçok islam ülkesinde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı 1989 yılından beri peygamberimizin doğduğu haftayı "Kutlu Doğum Haftası" olarak kutlamaktadır. Bu sebeple ilçemizde de her yıl olduğu gibi yine İlçemiz Müftülüğü ve T.D.V.Şebinkarahisar Şubesi işbirliği ile hafta boyunca sürecek çeşitli etkinliklerle kutlanılacaktır.2012-12-26--kutlu-dogumun-temasi-belirlendi.jpg

İlçemizde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çeşitli yarışmalarla başlamıştır. Yarışmalar ve detayları şöyle:

1-)İlçemizde bulunan tüm İlkokul öğrencilerinin iştiraki ile "İnsanlık Onuru" konulu resim yarışması yapılacaktır.

2-)Yine ilçemizde bulunan tüm Ortaokul öğrencilerinin iştiraki ile;

a)Slâyt yarışması (Namaz, İyilik, Yardımlaşma, İnsanca yaşamak konularında),

b)Siyer yarışması (Her okul 3 er öğrenci ile katılacak),

c)İlahi (ses) yarışması, (Okul 1.ncileri bildirilecek)

d)Şiir yazma yarışması (İnsanlık onuru konulu),e)Kompozisyon yazma yarışması (Hz. Peygamber ve İnsanlık onuru konulu), yapılacaktır.

3-)İlçemizde bulunan lise öğrencilerinin katılımı ile

 

Veda Hutbesi okuma (Ezbere) yarışması ve 40 hadis ezberleme yarışması yapılacaktır.

4-)Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik önümüzdeki 10 yıllık süreçte "Müftülükten nasıl bir din eğitimi ve hizmeti bekliyorum" konulu makale yarışması yapılacaktır.

5-)Her yarışmaya farklı öğrencilerin katılması esas alınacaktır.

6-)Yarışmaların ön elemeleri okulların kendi bünyesinde oluşturacakları jüriler tarafından yapılacak olup; her okulun birincisi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile 5 Nisan 2013 mesai bitimine kadar İlçe Müftülüğüne bildirilecektir.

7-)Resim, Slayt, Şiir, Kompozisyon ve Makale yarışmaları değerlendirmeleri 8 Nisan 2013 saat 14:00 de İlçe Müftülüğünde oluşturulacak jüri tarafından yapılacaktır.

8-)İlahi, Veda Hutbesi ve 40 Hadis ezberleme yarışması 16 Nisan 2013 Salı günü saat 14:00 de Kapalı Spor salonunda yapılacaktır.

9-)Resim, Slayt, Şiir, Kompozisyon ve Makale yarışmaları için Resim Öğretmeni, Bilgisayar Teknolojileri öğretmeni ve Edebiyat öğretmeni jüri üyesi olarak görevlendirilmesi ve 8 Nisan 2013 tarihi saat 14:00 de İlçe Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.

10-)Siyer, Veda Hutbesi, İlahi ve 40 Hadis ezberleme yarışmalarının değerlendirme jürilerininde okulların Meslek dersi öğretmenlerinden görevlendirilmesi ve 16 Nisan 2013 Salı günü saat 10:00 da Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda ve saat 14:00 de ise Kapalı Spor salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.

11-)Siyer-i Nebi yarışması 16 Nisan 2013 Salı günü saat 10:00 da ortaokullar arası yapılacak olup; okulları 1 rehber öğretmen nezaretinde 3 öğrenci ile temsil edilecektir. Yarışmada 20 adet soru sorulacaktır. Yarışmada öğrenciler Osman KESKİOĞLU'nun Siyer-i Nebi adlı eserinden sorumlu olacaklardır. Yarışmaya tüm okul öğrencileri seyirci olarak katılabileceklerdir.

12-)Resim, Şiir, Kompozisyon ve Makale yarışmalarına katılan öğrencilerin eserleri daha önce her hangi bir yerde yayınlanmamış ve yarışmaya katılmamış olması gerekmektedir. Ayrıca Kompozisyon 2 sayfayı, Makale ise 5 sayfayı geçmeyecektir. Bilgisayar çıktısı veya elle okunaklı şekilde yazılmış olabilir. Kompozisyon ve Makalede geçebilecek ayet ve hadisler dip not olarak belirtilecektir.

13-)Resim, Kompozisyon, Makale ve şiiri hazırlayanın ismi kâğıdın üzerinde yazılmayacak, adı, soyadı okulu, sınıfı ve numarası bir zarf içinde dereceye giren esere zımbalanarak gönderilecektir.

14-)Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri 18 Nisan 2013 Perşembe günü Kapalı Spor salonunda yapılacak programda takdim edilecektir.

15-)Yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirilecek ve katılımcılardan uygun görülenlere imkân nispetinde hediyeler verilecektir.

ŞEBİNKARAHİSAR MÜFTÜLÜĞÜ"

Bu haber toplam 2688 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.