• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 23 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Hayvan Sahiplerine Önemli Uyarı

Hayvan Sahiplerine Önemli Uyarı
Tarım İl Müdürlüğü, Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında; Hayvan Sahipleri ve Hayvan Ticareti Yapanların sorumlulukları hatırlatıldı.

Yapılan yazılı açıklamada;

             “Hayvan hareketlerinin ve hayvan hastalıklarının daha etkin kontrolünün sağlanması ile hayvancılıkta her türlü sağlık, ıslah, istatistik, sigorta ve destekleme ödemeleri kayıtlarının etkin bir şekilde tutulması ve takibi için hayvanların kayıt altına alınması ve kimliklendirilmesi büyük önem taşımakta olup AB uyum sürecinde de tarım alanında öncelikli konular arasında yer almaktadır.
 
            Bu çerçevede “Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği” gereğince ilimizde de büyükbaş hayvan mevcudunun tamamına yakınına numaralı kulak küpesi takılarak, internet ortamında veri tabanına işlenmiş ve kimlik kayıtları yapılmıştır.
 
            Büyük kaynak ve emek harcanarak oluşturulmuş olan “Hayvan Kayıt Sisteminin” sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi ve güncellenebilmesi için ilgili kurum ve kuruluşlar ile hayvan sahipleri ve hayvan ticaretiyle uğraşanların 3285 sayılı Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu ve ilgili yönetmelik gereğince önemli sorumluluk ve yükümlükleri bulunmaktadır.
 
            Ancak mevzuatın iyi bilinmemesinden ya da yeterince önemsenmemesinden kaynaklanan bazı sorunların ortaya çıkmakta ve bildirimlerde aksamalar meydana gelmektedir. Bu nedenle aşağıda belirtilen bazı Yönetmelik hükümlerinin ilgililere tekrar duyurulmasında fayda görülmüştür:
 
            1-Yetiştiriciler, işletmesinin tescil edilmesini sağlamak, küpeleme ve hayvanlara kimlik çıkartılması gibi işlemleri yaptırmak ve işletmelerindeki büyükbaş hayvanların (sığır-manda) doğum, ölüm, zorunlu kesimlerini Tarım İl Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı Şubesine veya İlçe Tarım Müdürlüklerimize bildirmeleri gereklidir. İşletmelerden yapılacak olacak her türlü hayvan hareketleri ile ilgili kayıtları tutmakla, ayrıca hayvanların tanımlanması ve tescili ile ilgili masrafları karşılamakla yükümlüdürler.
 
            2-Alıcı ve Satıcılar, bu yönetmelik hükümleri çerçevesinde aldıkları veya sattıkları büyükbaş hayvanların alım ve satımlarına ilişkin gerekli bildirimleri yapmakla sorumludurlar.
 
            3-Büyükbaş hayvanlara kulak küpesi takma işlemi, doğumundan itibaren en geç 6 ay içinde, hayvanın mutlaka doğduğu işletmeyi terk etmesinden önce uygulanacaktır.
 
            4-Kurban Bayramı nedeniyle büyükbaş hayvan satış ve alışlarında kesilen hayvanların kayıtlardan düşülmesi maksadıyla kesimden sonra en geç 7 gün içerisinde İl veya İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirilmesi, ayrıca kesimden sonra kulak küpelerinin Muhtarlıklara veya doğrudan en yakın kurumumuza teslim edilmesi gerekmektedir.
 
            Hayvan Kayıt Sistemine göre tanımlanmayan ve veri tabanına işlenmeyen hiçbir işletme ve hayvan için teşvik veya destekleme ödemesi yapılmamaktadır.
 
            Ayrıca yaklaşan kurban bayramı nedeniyle hayvan alanların veya il/ilçe dışına hayvan sevk eden üreticilerimizin de veteriner sağlık raporu başvurularında sıkıntı yaşamamaları için bu şartlara uymaları gerekmektedir.” denildi.
Haber:giresunvaliliği
Bu haber toplam 1364 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.