• BIST 10643.58
  • Altın 2477.397
  • Dolar 32.2497
  • Euro 34.9968
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Giresun 17 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Giresun'dan ABD'ye Sözde Soykırım Mesajı

Giresun'dan ABD'ye Sözde Soykırım Mesajı
Giresun Üniversitesi Rektörü Tarihçi Prof.Dr.Aygün Attar, ziyaretlerini sürdüğü Şebinkarahisar'da ABD Başkanı Barack Obama'nın Ermeniler tarafından 1915 olaylarının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan günü ile ilgili yapacağı konuşmayı...
Giresun Üniversitesi Rektörü Tarihçi Prof. Dr. Aygün Attar, ziyaretlerini sürdüğü Şebinkarahisar'da ABD Başkanı Barack Obama'nın Ermeniler tarafından 1915 olaylarının yıldönümü olarak kabul edilen 24 Nisan günü ile ilgili yapacağı konuşmayı değerlendirdi.

24 Nisan'a sayılı günler kala Ermeni Diasporası'nın özellikle Amerikan Senatosu'nda başlatmış olduğu ciddi bir baskısının söz konusu olduğunu belirten Azeri kökenli Prof. Dr. Aygün Attar "Ben bu yıl da Amerika'da Obama'nın geçen yıllarda olduğu gibi, Amerikan başkanlarının uygulamış olduğu bir taktik sonucunda soykırım kelimesini kullanmadan ama soykırıma yakın ibarelerle bugünü geçiştirmemelerini temenni ediyorum. Fransa'da utanç yasa tasarısı olarak bildiğimiz Türkiye aleyhine kabul edilmesi planlanan yasa tasarısının hukuki merciler tarafından iptal edildiğini biliyoruz. Umuyoruz ve temenni ediyoruz ki Amerika bu kararı göz önünde bulundurur" dedi.

Yaşananları dönemin şartları içerisinde değerlendirmek gerektiğine de vurgu yapan Prof. Dr. Aygün Attar "Bugün 1915'de yaşanan olaylara tek taraflı olarak bir tek kimliğin sadece Ermeni milletinin acısı olarak değerlendirmek yanlış olur. O dönemde 2,5 milyondan fazla hayatı kaybeden Türkler'le ilgili değerlendirmelerimiz nasıl olacak ' O zaman bu insanların yaşadıkları acıları tarihin neresine oturtacağız ' Şebinkarahisar'ın bugün üzerinde bulunduğu bu topraklar Ermeniler tarafından Müslümanlar'ın katledildiği yerlerden bir tanesidir. Tarih realist bir şekilde dönemin şartları ışığında olayların irdelenmesini talep eden son derece önemli bir bilim dalıdır. Tarih siyasete alet edilirse, olaylarla ilgili geleceği görmemiz imkansız hale gelir. Barış ve anlayış içerisinde olayların incelenmesi tamamen ortadan kalkar" diye konuştu.

Fransa Anayasa Konseyi tarafından iptal edilen sözde Ermeni Soykırımı İnkarının Suç Sayılacağı Yasa'nın Türkiye ile ilgili olumlu bir gelişme olduğunu da kaydeden Prof. Attar "Fransa meclisinin aldığı kararı hukukun iptal etmesi hem insani açıdan hem de hukuki açıdan dünyada Ermeni meselesiyle ön yargılı hareket eden, tek hedefi Türkiye'yi zor duruma düşürmeye çalışan Ermeni Diasporası'nın gerçekleri görmesi namına etkilemiştir. Fransa'daki yasa tasarısının iptalini ben şöyle değerlendirdim. Türkiye ile ilgili 2015 olayları doğrultusunda Ermeni Diasporası'nın başlatmış olduğu kuşatmanın kırılma noktasıdır. Türkiye ile ilgili son derece önemli ve olumlu bir yaklaşım oldu. Bu doğrultuda da bizim dünyaya gerçekleri anlatmamız için tarihsel perspektiflerden yola çıkarak bilimsel nezaket içinde ve ilmi disiplin içinde hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Rektör Attar ilçede Kaymakamı Avni Oral ve Belediye Başkanı Şahin Yılancı'ya yaptığı ziyaretin ardından Şebinkarahisar'da Giresun Üniversitesi'ne bağlı bölümlerde incelemelerde bulunarak öğretim elemanlarından bilgiler aldı. - GİRESUN
Bu haber toplam 1488 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.