• BIST 10982.41
  • Altın 2502.776
  • Dolar 32.2055
  • Euro 35.0096
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Giresun 17 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR Belediyede

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün ATTAR Belediyede
Belediye Başkanı Şahin YILANCI ve Belediye Meclis Üyeleri Tarafından Düzenlenen Toplantıya Katıldı.


Toplantıya ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Şahin YILANCI yaptığı konuşmasın da , “Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne, Prof. Dr. Aygün ATTAR hocamızın atanması bizleri son derece memnun etmiştir. Kendisinin Şebinkarahisar'a olan ilgisinin Şebinkarahisarlılara duyduğu yakınlığının farkında olduğumuzu, bunun da bizler içinde büyük bir şans olduğunu özellikle belirmek istiyorum'' dedi.
Prof. Dr. Aygün ATTAR ' a yerleşke hakkında bilgi veren Başkan YILANCI ; '' Şebinkarahisar MYO Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde kuruldu ve 2006 yılında Giresun Üniversitesinin kurulması ile birlikte bu üniversiteye bağlandı. Geçen süreçte gerçekten büyük ilerlemeler kaydedildi, ilçe halkımız ve derneklerimizin katkıları ile ek binalar yapıldı, Feyzi KIRAÇ abimiz tarafından UBYO binası yapıldı, Kaymakamlığımızın katkıları ile anfi tiyatro alanı yapıldı, Valiliğimiz tarafından spor sahaları, Üniversitemiz tarafından kafeterya yapıldı, Milli Piyango tarafından 300 kişilik yurt yapıldı ve kampusumuz bugünkü fiziki durumuna ulaştı. Yerleşkemizde hala yapımı devam eden bir adet lojman ve misafirhane, bir tanede yurt inşaatımız bulunmaktadır. Ben inanıyorum ve umut ediyorum ki Rektör Hocamızla birlikte bu yerleşkeyi hem fiziki anlamda hemde eğitim kalitesi olarak çok daha ileri noktalara taşıyacağız”
Kredi Yurtlar Kurumu'nun ilçemizde 1000 öğrenci kapasitesi ulaştığına da işaret eden Şahin YILANCI, mevcut yurtlarımızın kapasitesinin de Türkiye'de ilçe ortalamasının çok üzerinde olduğunu, MYO ve UBYO' DA öğrenci sayısının artmasına paralel olarak ihtiyaç olursa yeni yurtlar açılabileceğini belirtti.
Şebinkarahisar'a fakülte kurulması konusuna da değinen Başkan YILANCI, “Daha önceki dönemlerde 2 kez üniversitemizin senato kararına rağmen YÖK başkanlığından istediğimiz olumlu sonucu alamadık. İnşallah fakülte kurulması Rektör hocamıza nasip olacak, kendilerinden bu noktada yardım ve desteklerini bekliyoruz. Bu konunun siyasi ayağını da takip ederek Şebinkarahisar'a bir fakülte kazandırmak başlıca hedefimizdir. Rektörümüze, idari ve akademik personele ve basın mensuplarına bizleri onurlandıkları için teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ATTAR ise Meslek Yüksekokulu ile Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun dününü ve bugününü değerlendirerek Şebinkarahisar yerleşkesinin hedeflerini anlattı.
Şebinkarahisarlıların okul dayanışmasından övgü ile söz eden Prof. Dr. ATTAR “Ben Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı iken Şebinkarahisar'ın bu gözbebeği okulunun bugünlere gelmesi için naçizane elimden gelen gayreti gösterdim. Şebinkarahisar'da ve ilçe dışında yaşayan hemşehrilerimiz gerçekten burada Şebinkarahisarlılara yakışır bir bilim yuvası yapılması ve donatılması için ellerinden gelen maddi ve manevi her türlü desteği veriyorlar. Hemşerilerime teşekkür ederek şükran duygularımı iletmek istiyorum. Şebinkarahisar Türkiye genelinde yüzümüzü ak eden ilçelerin başında gelmektedir. Yeni üniversitelerin dışında geçmişi uzun yıllara dayanan üniversitelerde de en büyük sorun yurt sorunudur. Malumunuz üniversitemizin öğrenci sayısı ve okullarımızın sayısı giderek artıyor. Dolayısıyla yurt sorunu da ön plana çıkıyor. Şebinkarahisarlılar devlet yurt yapmadan önce kendileri yurt yaparak birlik beraberlik gösterdiler. Hayırsever işadamımız Fevzi Kıraç beyefendi dünyada ekonomik krizin başladığı yıllarda burada inşaat yaptırdı. Şimdi pırıl pırıl dersliklerde eğitim veriyoruz. Şebinkarahisar MYO'da 2 bin 500'e yakın öğrencimiz, 50'ye yakın da akademik kadromuz var. UBYO' da 400'e yakın öğrencimiz var. Öğretim elemanı olarak iyi bir noktadayız fakat bununla da yetinmeyip akademik personel sayımızı arttıracağız.
Kendisinin bir Şebinkarahisar aşığı olduğunu, Şebinkarahisar'ı çok sevdiğini bundan sonra Şebinkarahisar'da daha fazla kalacağını ifade eden Prof. Dr. Aygün ATTAR konuşmasında '' Şebinkarahisar'ı bu kadar çok sevmemdeki etkenlerin başında; benim rektörlük adaylığım sırasında ortalığı ayağa kaldırdılar. İddialı olan, çıtası yüksek olan, vizyon olarak kendisine yüksek hedefler belirleyen kitleler, kişiler, iller, ilçeler benim her zaman dikkatimi çekmiştir. Şebinli hemşerilerim iddialı oldukları kadar ellerini taşın altına koymayı da seven kişilerdir. Ben bütün ilçelerimizde Şebinkarahisar'ı örnek göstermişimdir. Şebinkarahisar'ın gerek il içinde gerek il dışında iyi bir lobisi olduğunu da belirtmemde fayda var'' dedi.
MYO'NUN KONTENJANI EN AZ İKİ KAT ARTACAK
Şebinli hemşerilerimin hedefinde kısa vadede bir fakülte, uzun vadede de bir üniversite açılması var. Bu sır değil, ben Şebinkarahisar ne istiyor bunun farkında olan bir insanım. Bu isteklerini iletme şekilleri bile son derece sempatiktir. Şebinlilerin gece yarılarında, sabahları, yani günün her saatinde beni aramaları çok ilgimi çekiyor ve hoşuma gidiyor. Bunların hiçbiri bireysel istekler değildir, hepsi ne istiyorsa Şebinkarahisar için istiyor. Ben de her ortamda, her yerde bu talepleri dile getirerek elimi taşın altına koymuşumdur. Koyuyorum, neden? Çünkü Şebinkarahisar alnının akıyla ve şerefiyle bir il kimliği hak ederek yaşamış ve yaşatmış bir yöredir. Şebinkarahisar bizim eğitim öğretim camiamıza çok kalifiyeli öğretim üyeleri, profesörler, sanat adamları, fikir adamları yani düşünürler vermiş olan bir ilimizdir. Bunlardan biri de Hüseyin Hüsnü Tekışık hocamızdır. Kendileri kıymetli bir öğretmenimizdir. Hiç milliyetçilik yapmadan Türkiye genelinde Güneydoğu başta olmak üzere 23 okul yaptırıp, devlete hibe etmiştir. Bu hem bizim için hem Şebinkarahisar için onur meselesidir. Ayrıca ekonomik kriz döneminde yaklaşık 3 trilyon lira parayı Şebin için harcayan Fevzi Kıraç Beyin ismini de zikretmeyi görev biliyorum. Yine Şebinkarahisar için maddi ve manevi desteğini esirgemeyen hemşerilerime de buradan şükranlarımı bildirmek istiyorum. Şebinkarahisar MYO'nun öğrenci sayısının artması talepleri durmak bilmiyor. Allah'ın izniyle, sağlık olursa burada 4 yıl görev yapacağım. Bu görevim süresince MYO'nun öğrenci sayısı en kötü ihtimalle az iki misli artacaktır sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Daha sonra yerleşke alanında MYO ve UBYO öğrenci, akademik ve idari personelleri ile ayrı ayrı toplantı yapan Prof. Dr. Aygün ATTAR, Belediye Başkanı Şahin YILANCI tarafından verilen yemeğe katıldıktan sonra ilçemizden ayrıldı.
Bu haber toplam 2327 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.