• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • İzmir 26 °C
  • Giresun 17 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

GENÇLİK KOLLARI KRAL SHOW’DA PROJELERİNİ ANLATTI

GENÇLİK KOLLARI KRAL SHOW’DA PROJELERİNİ ANLATTI
ŞEBİNKARAHİSARLILAR YRD. DER. GENÇLİK KOLLARI, RUŞEN AYDENİZ’İN SUNDUĞU KRAL SHOW PROGRAMINA KATILDI.

Gençlik Kolları yönetiminin konuk olduğu programa Şebinkarahisarlı İzzet Bayram’da katıldı. Dolu dolu geçen programda söz alan Gençlik Kolları Başkanı yaptıkları etkinlikleri ve önümüzdeki aylarda yapacakları faaliyetleri tek tek anlattı.

genclik-kollari.jpg

Gençlik Kolları Başkanı Kadir Davulcu yaptığı açıklama: “Şubat ayında yapılan seçimi kazanarak göreve gelen Mehmet Şimşek ve ekibi, bizlere bu görevi layık görmüştür. Bizlerde göreve başladığımızdan bu yana, 4 aylık dönem içinde birçok faaliyet yaparak alışılmışın dışında, hareketli bir gençlik kolları olacağının sinyallerini verdik.

1.Öncelikle gençlerin yoğun katılım gösterdiği sportif faaliyetlere ağırlık verme kararı aldık. İlk olarakta “Dernekler arası Masa Tenisi Turnuvası” düzenleyerek sportif faaliyetlere start vermiş olduk. 40 yarışmacımızın katıldığı turnuvada eğlence ve hırsın yanında, Şebinkarahisar Gençliğinizde kaynaştırmayı başardık. Turnuvamızın birincisinde Samsung Tablet hediye ettik. Turnuvaya katılan gençler, bu organizeyi çok beğendiklerini, bu tip sportif faaliyetlerin daha çok olması gerektiğini bildirdiler. Bizlerde bu doğrultuda, bu turnuvaların her yıl geleneksel olarak yapılması için gerekli düzenlemeyi yaptık.

2. olarak üniversite okuyan öğrencilerimize yönelik “Doktora ve Yüksek Lisans Semineri” etkinliğimizi gerçekleştirdik. İstanbul Üniversitesinden gelen 3 öğretim görevlisi arkadaşımızın sunduğu seminer programında, gençlerimiz bu konuda detaylı bilgi alarak, kafalarındaki soru işaretlerini giderdiler.

3. olarak “Sosyal Sorumluluk Bilinci” kapsamında, Down Sendromlu çocuklarımızı ziyaret ettik. Onlarla muhabbet ederek, düşüncelerini dinledik. Bu ziyaret hem onları hem bizleri çok mutlu etti.

4. olarak Sosyal Sorumluluk Projelerine hiç ara vermeden ertesi hafta, Darülaceze’de kalmakta olan yaşlılarımızı ziyaret ettik. Onların ellerini öptük, sohbetler ettik, dertlerini dinledik. Aldığımız hediyeleri onlara takdim ettik. Kurumda kalan Şebinkarahisarlı Turan amcamızıda özel olarak ziyaret ederek ona aldığımız hediyeleri verdik.

5. olarak Kutlu Doğum Haftası kapsamında, peygamber efendimizi anmak ve bu güzel haftayı değerlendirmek adına “Peygamber Efendimiz(sav) ve Dünya Hayatımız” isimli bir program düzenledik. Bu programda yine alışılmışın dışında bir şey yaptık. Bir Afrikalı kardeşimizi, bir Afganistanlı ve bir Türk kardeşimizi Kuran-ı Kerim okuması için davet ettik. Onlarda muhteşem tilavetleri ile dinleyicilere Kuran-ı Kerim ziyafeti yaşattılar.

6. olarak Şebinkarahisar’ımızdaki köy okullarının istekleri doğrultusunda “Bir Kitapta Sen Gönder” sloganıyla “Kitap Kampanyası” düzenledik. Bu proje kapsamında topladığımız 1760 adet hikaye, roman ve sınava yönelik türlerden oluşan kitapları, ayrı ayrı paketleyerek 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında tüm okullarımıza giderek teslim ettik.

7. olarak Müslüman kardeşlerimizin zor şartlar altında yaşadığı ARAKAN bölgesinde, ihtiyaçlar doğrultusunda bir SU KUYUSU açtırmaya karar verdik. Bu projemizin gelirini ise 10 Mayıs Bahar Pikniğinde tişört ve şapka satışından elde ettiğimiz paralar ile sağladık. 2 aylık kazı çalışmalarından sonra su kuyusu açılacak ve derneğimizin tabelası oraya çakılacaktır. Şebinkarahisar isminin Asya kıtasında bir eserde geçecek olması,  yaptığımız işin maneviyatının yanında bizler için ekstra bir gurur kaynağıdır.

8. olarakta Gençlik Kollarımızın ilk kuruluşundan itibaren yokluğu hissedilen ve günümüze kadar yapılamamış olan, kendisine özel internet sitesinin çalışmalarını tamamlayarak www.SebinGenclik.com  ismiyle yayına açtık. Bizleri takip edenlerin faaliyetlerimize daha kolay ve hızlı şekilde ulaşmalarını sağlayarak, hem iletişimimizi kuvvetlendirdik hemde Gençlik Kollarımızın kurumsallığı için bir adım daha atmış olduk.

Bu projelerimizle beraber üst yönetimimizle birlikte, Taksim Yürüyüşü, Giresun Feshane Günleri, 10 Mayıs Bahar Pikniği ve 19 Mayıs Gezisi kapsamında gençlik olarak üstümüze düşen görevleri layıkıyla yerine getirdik.

4 ay gibi kısa bir süreye bu projeleri sığdırabilmek bizleri yorsada, Şebinkarahisar Gençliği için bir şeyler yapmanın verdiği mutluluk, bizlerin yorgunluğu fazlasıyla almıştır. Dernek başkanımız Mehmet Şimşek ve ekibinin çizdiği yol doğrultusunda çalışmalarımızada hiç durmadan devam etmekteyiz.

Bu çalışmalarımızı dahada arttırmak ve daha fazla kişiye ulaştırabilmek için Şebinkarahisar’daki üniversitemizde, bize bağlı olarak çalışacak bir Üniversite Komisyonu kurma kararı aldık. Bu komisyondaki kardeşlerimizle ortak projeler üreterek Şebinkarahisar’da da varlığımızı daha fazla hissettirmeyi amaçlamaktayız.

Ramazan bayramının ardından projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda,

- Dernekler arası Satranç Turnuvası

- Dernekler arası Bilgi Yarışması

- Dernekler arası Futbol Turnuvası

- Kuran-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması

- Şebinkarahisar Kan Bankası Sitesi

- Şebinkarahisar Mobil Uygulaması (Akıllı Telefon Uygulaması)

Projeleri ile Şebinkarahisar Dernekçiliğine artı bir değer katacağımıza inanıyoruz. Şebinkarahisar gençliğinden isteğimiz, bizleri her an sosyal medyadan takip ederek etkinliklerimizden haberdar olmaları ve bu etkinliklere katılarak Şebinkarahisar Gençliğinin kaynaşmasına yardımcı olmalarıdır. Derneğimiz ve yönetim kurulum adına hepinize teşekkür ediyorum.”

PROGRAM VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Takip adresleri

www.facebook.com/SebinkarahisarGenclikKollari

www.SebinGenclik.com

Bu haber toplam 2006 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.