• BIST 9452.29
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 13 °C
  • İzmir 21 °C
  • Giresun 16 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

ERTUĞRUL GÜNAY : ŞEBİNKARAHİSAR'I ÇOK ÖNEMSİYORUZ

ERTUĞRUL GÜNAY : ŞEBİNKARAHİSAR'I ÇOK ÖNEMSİYORUZ
ERTUĞRUL GÜNAY : ŞEBİNKARAHİSAR'I ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Ak Parti Giresun İl Başkanlığında il ve ilçe teşkilatlarına seslenen eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY terörle ilgili başlatılan çözüm süreci ile ilgili bilgi verdi.

Ak Parti Şebinkarahisar İlçe Başkanı Ahmet BÖLÜK ,Ak Parti  ilçe yönetim kurulu üyeleri , Belediye Başkan Yardımcısı Elaaddin ÖNAL ve  Belediye  Meclis üyelerininde katıldığı istişare ve bilgilendirme toplantısı, teşkilatların yoğun katılımları ile gerçekleşti.

Konuşmasının başında Bakanlığı döneminde Giresun'da ve Şebinkarahisar'da başlatılan restorasyon projeleri hakkında bilgi veren Bakan GÜNAY '' Meryemana  manastırındaki çalışmaların bu yıl tamamlanacağını, kale ve taşhanlar ile ilgili yıl içerisinde proje çalışmalarının bitirilmesini hedeflediklerini belirterek, Şebinkarahisar'ın yakın gelecekte  bir kültür turizm merkezi haline geleceğini ifade ederek önümüzdeki aylarda Şebinkarahisar'a bir çalışma ziyareti gerçekleştireceğini belirtti.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuşmasının devamında çözüm süreci ile ilgili olarak, Biz bu yaranın tarlasını kurutmak istiyoruz. 10 yıldır şunu anlatmaya çalıştık, cebinde Türkiye cumhuriyeti nüfus cüzdanını taşıyan herkes inancı ne olursa olsun, doğduğu yer ne olursa olsun, anasının dili ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun bizim için herkes birdir ve eşittir” dedi.

Bu noktada muhalefet partilerin tutumunu yadırgayan Günay, ”Evet bir takım itirazlarınız olabilir. Bunu oturursunuz bizimle masada konuşursunuz. Ama sonuçta ne yapmaya çalışıyoruz? Türkiye'de barış olsun istiyoruz, çocuklarımız ölmesin istiyoruz. O fakir fukaranın çocukları dağa çıkıp onlarda kör bir inadın uğruna ölmesin istiyoruz. Bir annenin gözyaşısının ideolojisi, partisi, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si olmaz. Hiç bir ananın yüreği acımasın istiyoruz.

Yapmaya çalıştığımız bu. Bunu yapmaya çalışıyoruz. Buna itiraz olur mu? Neye itiraz ediyorsun? Sabahtan akşama kadar bu ülkede terör olmasın, bu 35 yıldır yüreğimizi kanatan acılara son verilsin, silahlar gömülsün. Lanet olsun, lanet olsun, silahları kullananlar defolsun gitsin diyorsak, bunun itiraz edilecek nesi olur Allah aşkına. Buna itiraz ediyorsunız demek ki siz, bu çocuklarımız köylerine bayrağa sarılı geldiği zaman şehitler ölmez vatan bölünmez diye bağırarak,siz aslında acınızı değil oy toplama gayretinizi ifade ediyormuşsunuz. Yazıklar olsun, yazıklar olsun. Eğer o acılardan oy devşirmeye çalışıyorsanız vah size vah. Biz hepimiz Türk milletiyiz. Bir vatanın üzerinde yaşıyoruz. Bu vatan en zor günlerinde bölünmedi. Bundan sonrada tarihin sonuna kadar hiç kimse bir parçasını bölemez. Biz bu vatanı sokakta bulmadık” dedi.

Kısaca yeni anayasa oluşturulmasına da değinin Ertuğrul Günay, ”Özünde demokrat bir Anayasa. Beraberce hepimizin içinde yaşayacağı bir Anayasa yapmaya çalışıyoruz. Eğer 2010 referandumun da o maddeleri geçirmemiş olsaydık Türkiye 33 yıl sonra bile ala darbecilerini şekil olarak bile yargılayamayan mahcup bir ülke konumunda kalacaktı. Şilili darbecileri yargıladılar. Bazıları bunak raporu aldı yargılanmamak için. Ben bunağım artık cezai ehliyetim kalmamıştır diye. Bizim ki de yatalak ve altına kaçırıyor raporu alarak oraya gelmiyor. Ama Allah bize bu günleri gösterdi. Türkiye'nin nasıl darbecilerle hesaplaştığını. İnsan haklarında yukarıya çıktığını. Nasıl borçlarından kurtulduğunu, nasıl dimdik ayakta durduğunu, Allah bize bu günleri gösterdi” dedi.

 

604085_239073556233772_981547132_n.20130414214154.jpg546063_239076359566825_1452831711_n.20130414214229.jpg
547107_239074066233721_2135037390_n.jpg
Bu haber toplam 2460 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.