• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

EĞRİBEL'E TÜNEL İÇİN ŞEBİNHABER SORDU ŞEBİNKARAHİSARLILAR CEVAPLADI

EĞRİBEL'E TÜNEL İÇİN ŞEBİNHABER SORDU ŞEBİNKARAHİSARLILAR CEVAPLADI
Eğribel Geçidi'ne tünel yapılması konusunda son günlerde Giresunlu Siyasiler ve Siyasi Parti Temsilcileri açıklama üstüne açıklama yaparak
Eğribel Geçidi'ne tünel yapılması konusunda son günlerde Giresunlu Siyasiler ve Siyasi Parti Temsilcileri açıklama üstüne açıklama yaparak hem Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın hem de Nurettin Canikli'nin Şebinkarahisar'a 9 Mart 2008 Mahalli İdareler seçimi öncesi Eğribel Geçidi'ne tünelin yapılacağı yönündeki sözün tutulmasını istediler. Genel seçimlerin yaklıştığı bir zamanda Giresunlu Siyasiler ve Siyasi Parti Temsilcilerinin açıklamalarına Şebinkarahisarlı vatandaşların tepkisini merak eden ŞEBİNHABER çeşitli meslek gruplarındaki Şebinkarahisarlı vatandaşlarına sordu.

Son zamanlarda siyasi areneda Eğribele tünel yapımı konusunda üst üste açıklamalar yapılıyor bu ne anlama geliyor?

Hami Yıldırım (Şebinkarahisar Haber Gazetesi Sahibi)
GİRESUN MİLLETVEKİLLERİNİ SAMİMİ BULMUYORUM
Eğribel Tüneli meselesi Şebinkarahisarlının meselesi olmaktan çok Karadenizin ve Anadolu'nun meselesi haline gelirse sorun çözülür. Giresun milletvekilleri şimdi mi Şebinkarahisar'ı düşünür oldular? Gerek iktidar partisi gerekse muhalefet milletvekilleri şimdiye kadar Şebinkarahisar lehine somut ne kadar adım atmışlar onu görelim bakalım.
Eğribel Tüneli için daha önce proje alımları yapılmış ve maliyet hesabı çıkarılmıştı. Yaklaşık 650 milyon TL. Eğer mevcut iktidar bunu Şebinkarahisar için yapacaklarsa bu parayı Eğribel Geçidi'ne harcamaları mümkün değil. Bu gerçeği göz önünde bulundurarak Şebinkarahisarlının ne bürokratik anlamda ne de siyasi anlamda iktidara bu parayı harcatma gücü maalesef yok.
Giresun milletvekilleri samimi iseler şunu yapsınlar: İktidar - muhalefet çekişmesini bırakıp bu meseleyi gidip Sivas Milletvekilleri, Kayseri Milletvekilleri, Trabzon Milletvekilleri vs. görüşüp, bu tünelin Karadenizi Anadoluya bağlayan yegane geçit olduğunu izah edip inandırmaları gerekir.
Kısacası mesele Şebinkarahisar'ın meselesi değil Karadeniz ve Anadolunun meselesidir. Soruna bu açıdan bakıp güçlü bir lobi oluşturulmadıkça Eğribel Tüneli felan hayal olmaktan öteye gitmeyecektir. Bunu siyasi malzeme haline getirmekte Şebinkarahisarlıya yapılacak en büyük hakarettir.
Eğer konuşan o vekiller samimi olsalardı; ayağımızın dibine kadar gelen doğalgazı Suşehri'nde bırakmaz Şebinkarahisar'a kadar getirmeye çalışırlardı. Hiç birinin sesi çıkmadı. Eğer samimi olsalardı Erzincan-Trabzon tren hattını Şebinkarahisar üzerinden geçirirlerdi.
Giresun milletvekilleri uyanıyormu felan değil. Onlar hiç bir zaman uyumadılar , her şeyin farkındalar. Ama şunu akıllarına getirmeliler: Yakın tarihte Giresun'u Ordu veya Trabzon'a ilçe yaparlarsa hiç şaşırmayalım. En azından Şebinkarahisarlıya bir iyilikleri olacaksa şunu yapsınlar:
Şebinkarahisar- İstanbul ve Şebikarahisar-Giresun yolunu genişletip adam gibi bir yol haline getirsinler.
650 milyon TL. tünel için lüks ise yol için harcasınlar. Hadi görelim samimiyetlerini!..
Hami YILDIRIM- ŞEBİNKARAHİSAR HABER GAZETESİ SAHİBİ


Hikmet Okuyar (Şair, Araştırmacı-Yazar)
Sadece EĞRİBEL TÜNELİ yetmez ARDA BOĞAZI TÜNELİ de yapılmalı Şebinkarahisar toprakları üzerindeki 189 kesikin viraj da kalkmalı heyelanla mücadele ile arazi islah çalışması da başlatılmalı.Şebinkarahisar Kalesi hemen ağaçlandırsın demek çok KOMİK olur. Şebinkarahisar'ın her yeri Şebingülü Şebincevizi Şebindutu ile ağaçlandırılsın ŞEBİNKALE ARKEOLOJİK KAZI ÇALIŞMALRI BAŞLATILIP BİTİRİLSİN

Sururi Önal (Şebinkarahisarlı Ses sanatçısı)
İnşallah hayırlısı olur gerçekten bu proje gerçekleşir çünkü şebinkarahisarlı olupta eğribelin sıkıntısını çekmeyen insan yokturdur sanırım bu açıklamada sözle kalmaz umarım bende bir şebinkarahisarlı olarak bu topluluğun destekçisiyim saygılar...

Mustafa kılıç
Şahsi görüşümü söyliyim hiç bir anlama gelmez kendi reklamlarını yapıyolar anca bişey yapacaklarını sanmıyorum daha öncede bir çok açıklamalar yaptılar söyle yaparız böyle yaparız diye hiç birini göremedik çene değil icraat lazım.

İsmail Demir
Valla bencede çok iyi olur çünkü o topraklar bize ait olan kısımlar iyi olur derim tünellede birlikte daha büyük sorunlar da el atılırsa tabiki seviniriz yöre halkı olarak

Lokman Koç (Duman köyü eski Dernek Başkanı)
Bak ben 35 yaşındayım 35 senedir her yıl vilayet oluyoruz babam 60 yaşın da 60 senedir vilayet oluyoruz şimdi de tünel gönül isterki yapılsın vilayetlik konusuna dönmesini istemiyorum ama isteyenin bir yüzü kara. Oyalama takdiği diye düşünüyorum


Selim Başaran
Yapılacağına inanıyorum neden cünkü eğribel tüneli hem giresun limanı acısından hemde civardaki ilçeler için önem kaytedmekte doğu yoluna çok uygun bir mesafe olur Giresun limanının çalışmasına ve çevre ilçelerin kalkınmasına büyük katkı saylar bence siyasilerde bu proje üzerine çalışıyorlar ama Türkiye'deki brokratik engelleri biliyoruz en basitinden ayyakkabı fabrikasına verilen tütün depoları 1,5 yıl gibi bir zaman zarfında bürokratik engeller aşıldı eğribel tüneli ne kadar vakit alır onu da var sen düşün yapılacak ama 10 sene ama 20 sene içinde sadece zamanı hızlandırmak önemli bunda bunuda halkımız ve Şebinkarahisarlı siyasilerimizin baskısı hızlandıra bilir herkesin elinden geleni yapması gerekir bence.

Engin Yavuz (öğrenci)
Şu an rafa kaldırımış gibi duruyor.
Bir soru "Girusun milletvekillerin son zamanlarda yaptığı açıklamayı inandırıcı buluyormusun?" Dürüst olmak gerekirse hayır bulmuyorum.

Ferhat Turan (öğrenci)
Oy toplama taktiği olarak görüyorum.

Caner Yılmaz
Milletvekillerin amacı oy toplamak olabilir.
Başka bir soru sorduk "Peki eğribele bu milletvekilleriyle tünel yapılacağına inanıyormusun? İnanmıyorum hep gündemde ama bir türlü yapılmıyor.

Adnan Bayram
Benim fikrim ufukta seçim olduğu için böyle bir açıklamayı yapma gereği duymuş olabilirler.

Fatih Taşçı
Erken seçimi çok istedikleri için erkenden eksiklikleri bulup heryeri şantiyeye dönüştürerek çalışıyoruz iması verilerek oy toplamak olmasın.
Rasim
Bence oyalama taktiği kısacası bu kadar

Emre Tonbul
Koalisyon yapmaya çalışıyorlar al ordan vur buraya. Oy kapma bana göre. İlk sırada partililer ön sırada tutuyorlar birde seneye seçim var.

Bayram Etirli
Ben en son Belediye başkanı Şahin Yılancı'nın ankara ziyaretinde
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın ben sözümü tutacağım dediğini okudum. Etüd çalışmalarının yapıldığını sölemiş tabi doğruluk derecesi ne kadar doğru bilemiyorum ama bizim tek sorunumuz bu işe koşacak ankarada iyi bir milletvekilimizin olmamasıdır. Bir başka soru "Giresunlu Siyasiler ve Siyasi Parti Temsilcilerinin açıklamaların oy toplama veya oyalama taktiği olabilir mi?
Bunu anlamamak için zaten bir bilgiye gerek yok aynen oy toplamak için
nasıl ki Binali Yıldırım seçimden önce gelip gaz veriyorsa Chp milletvekilide aynısını yapıyor.

Bu haber toplam 2208 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.