• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 22 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

EĞRİBEL TÜNELİ ARTIK YAPILSIN

EĞRİBEL TÜNELİ ARTIK YAPILSIN
21.yüzyılda olmamıza rağmen Kelkit Vadisi bir türlü ülkemizin sahip olduğu karayollarının ortalama standartlarına kavuşamadı.

EĞRİBEL TÜNELİ ARTIK YAPILSIN

21.yüzyılda olmamıza rağmen Kelkit Vadisi bir türlü ülkemizin sahip olduğu karayollarının ortalama standartlarına kavuşamadı. Her tarafta duble yollar ve tüneller yapılıyor, ama nedense Giresun'u İlçelerine bağlayan tek faal yol olan Eğribel yolu geçit vermez özelliğini koruyor. Alucra'da yaşıyorum ve 05.02.2010 tarihi olarak 168 km uzaklıktaki vilayet merkezim Giresun'a her zaman kullandığım İl karayolu olan Eğribel'den gidemiyorum.


EĞRİBEL TÜNELİ ARTIK YAPILSIN

21.yüzyılda olmamıza rağmen Kelkit Vadisi bir türlü ülkemizin sahip olduğu karayollarının ortalama standartlarına kavuşamadı. Her tarafta duble yollar ve tüneller yapılıyor, ama nedense Giresun'u İlçelerine bağlayan tek faal yol olan Eğribel yolu geçit vermez özelliğini koruyor. Alucra'da yaşıyorum ve 05.02.2010 tarihi olarak 168 km uzaklıktaki vilayet merkezim Giresun'a her zaman kullandığım İl karayolu olan Eğribel'den gidemiyorum.

Neden mi? Her sene kış aylarında Aralık-Ocak-Şubat-Mart aylarında Eğribel deki yoğun tipi, çığ olayları yolun kapalı olmasına neden oluyor. Şimdi olduğu gibi bir haftadır Giresun merkeze ya da Karadeniz sahiline ulaşmak için Gümüşhane üzerinden 270 km'lik yolu 7 saat gibi bir süre de ancak alarak ulaşabiliyoruz. Çektiğimiz bu çile neden? Suçumuz Kelkit Vadisini yurt edindiğimiz için mi?
Artık yeter diyoruz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan övünüyor. Türkiye'de 10 bin km yolu Avrupa Standartlarında yeniden yaptık, otomobillerin hızla çoğalmasına karşın trafik kazalarında yüzde elli oranında düşüş sağladık diye. Söylenilenlerde elbette haklılık payı vardır.

Ancak, şimdi soruyorum Giresun sınırları içinde İl karayollarında 1 mt duble yol çalışması yapıldı mı? Hayır. Yapılacak mı? Hayır. Söylenilen ise, planlamasını yapıyoruz. Bu laf oyalamalarını geçmişte biz çok gördük. Dönemin Giresun Milletvekili Ergun Özdemir'in gayret ve çabaları ile 1995 yılında plan ve etüdü yapılarak 16.Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yatırım programına alınmak üzere Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sunulan Alucra-Çamoluk arasındaki İl karayolunun yapımı aradan geçen zamana rağmen nedense bir türlü başlatılmamıştır. Buna karşın siyasilerimizin yaptığı, merak etmeyin Eğribel Tüneli yapılacak diye, bize sadece umut vaat etmekten öteye geçmemektedir.

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İktidar olmasında Kelkit Vadililerin, Rizelilerden çok, çok fazla emeği vardır. Buna karşın TOKİ yatırımlarından başka AKP'nin Kelkit Vadisinde gözle görülen gelecek vaat edecek bir yatırımı var mıdır? Kelkit vadisi denilince sıraladığım ilçeler akla gelmelidir: Bunlar Alucra, Akıncılar, Çamoluk, Gölova, Suşehri, Şebinkarahisar ve Şiran'dır.

Eğribel'e yapılacak küçük bir tünel (2000 mt) 2 milyon insanın hayatında yeni gelişmelere yol açacaktır. İki milyon insanı çok yakından ilgilendiren ve yaşanmakta olan bu mağduriyete AKP İktidarı kayıtsız kalamaz, kalmamalıdır. Yukarıda ismini sıraladığım ilçelerin insanlarının yüzde 85'i AKP'ye seçimlerde oy vermiştir. AKP'nin oy deposu olan bu ilçeler ve gurbette yaşayanları memleketlerine asla ilgisiz değillerdir. Bu nedenle Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da Kelkit Vadisinin sorunlarına ilgisiz kalmamalıdır. Seçmen bir kere küserse bir daha da asla geriye dönmeyeceği unutulmamalıdır.

Halkın beklentisi AKP İktidarının Eğribel Tüneline bir an önce başlanmasıdır. Eğribel'e yapılacak bir tünelin maliyeti yaklaşık 10 milyon dolardır. Kelkit Vadisinin tertemiz vatansever insanlarından bu yatırım esirgenmemelidir. Bugün itibarı ile ulaşım araçların boylarını geçen kar ve tipi nedeniyle çok zor şartlarda sağlanabilmektedir. Bazı zamanlarda ise yol günlerce tamamen kapalı kalabilmektedir. Yolun açık tutulabildiği zamanlarda da bir aracın ancak geçebileceği dar bir koridorda ulaşım açık tutulabilmektedir. Trafik akışı sağlandığında da her an kar içinde kalma tehlikesi ile 5 km Eğribel yolu ancak aşılabilmektedir.

Üstelik Eğribel'in zirvesindeki Karayollarına ait şantiyedeki araçların hiç durmaksızın 24 saat yolun açık tutulması için çaba sarf etmelerine karşın 5-10 dakika sonra tipinin de etkisi ile yol tekrar kapanabilmekte kış aylarında durum hep böyle gelip geçmektedir. Yolun yüksek derecede tehlike oluşturması nedeniyle; Tır, Kamyon, Otobüs gibi risk taşıyan araçlar kış aylarında kesinlikle bu yolu kullanmamaktadır. Eğribel'in zirvesinde bulunan Karayollarının on-on beş yıllık bütçe giderleri ve yöre ekonomisinin kayıpları ile Eğribel Tünel'i pek ala yapılabilir. Sanırım bu olumsuz şartların yörenin sosyo-ekonomik şartlarını olumsuz etkilediğini uzun uzadıya ayrıca açıklamaya gerek yoktur.

Eğribel Tünelinin biran önce yapılması için Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı'ya büyük görev düşmektedir. Başta Şebinkarahisar olmak üzere Kelkit Vadisindeki tüm ilçelere yapacağı en büyük hizmet Eğribel Tünelinin hayata geçirilmesidir. Performansını, yoğunluğunu ve çalışmalarını öncelikle Eğribel Tüneline kanalize etmelidir.

Bunun için neler yapılmalı? Sorusuna gelince Kelkit Vadisindeki İlçe ve Belde Belediye Başkanları ile birlikte Trabzon ve Sivas'ta bulunan Karayolları Bölge Müdürlüklerini ziyaret edilmeli ve Eğribel Tünelinin biran önce yapılması istemelidir. Giresun, Sivas ve Erzincan Ticaret ve Sanayi Odaları ziyaret edilerek Eğribel Tüneli'ne olan gereksinim anlatılmalı ve odaların desteği alınmalıdır. Daha sonra ise Belediye Başkanları ve AKP İlçe Başkanları ile Ankara çıkartması yapılmalı, bölge milletvekilleri, Karayolları Genel Müdürü, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ziyaret edilmeli ve haklı talebimiz tekrar, tekrar anlatılarak Eğribel Tünelinin yapılması için adım atılması sağlanmalıdır.

Kelkit Vadisinin yaşadığı EĞRİBEL ÇİLESİ ancak, buraya yapılacak bir Tünel ile son bulacaktır. Bunu herkesin anlaması gerekmektedir.

Saygılarımla...
09 Şubat 2010
Alucrahaber.com
Erdem Ekşi

erdemeksi@mynet.com

Bu haber toplam 2313 defa okunmuştur
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.