• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Giresun 15 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

Chp Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı Basın Açıklaması

Chp Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı Basın Açıklaması
Chp Şebinkarahisar İlçe Teşkilatı Başkanı Oktay ALP'İN Basın Açıklaması

BASIN AÇIKLAMASI

 

            AKP İlçe Başkanı Sayın Ahmet Bölük Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktarın Şebinkarahisar Festivalinde “ŞEBİNKARAHİSAR İL OLAMAZ” sözünü eleştirmemizden çok rahatsız olmuş olacak ki; Sayın Bakanı eleştirmesi gerekirken; Parti adına cevabının yanında Üstüne elzem olmadığı halde Belediye Başkanı adına da bizlere cevap veriyor.

      AKP İlçe Başkanının ya kafası karışık yâda Belediye ile parti arasındaki ilişkileri ayarlayamamışlar. Festival alanında ki protokol düzenlemesinde Belediye ile hiç ilişkisi olmayan AKP Yöneticilerinin Aktif görev alması şehir halkınca yadırganmıştır.

      Sayın Başkanın “Bakana bir hoş geldiniz” demediğim konusundaki eleştirisine gelince; Festivalin başlangıç günü Sayın Şükrü Gençle birlikte açılış programına Parti Gurubumla katılmak isteğimi Telefonla la ilettim. Açılış Programının davetiyedeki saate göre geciktiğini ve programda bir değişiklik olup olmadığını sordum. Kendisi bana programın gecikeceğini söyledi. Sayın Bakan Erdoğan Bayraktarın İlçemizi ziyareti ve programı ile ilgili herhangi bir bilgi aktarmadı. Kim olursa olsun İlçemizi ziyaret eden bir Devlet Büyüğü veya herhangi bir misafiri hoşlamaktan kaçınmayacağımı tüm Şebinkarahisar bilir.

      AKP İlçe Başkanı açıklamasında “AKP Hükümetinin, İlçemizde başlatmış ve başlatacak olduğu projeler, hizmet ve yatırımların arifesinde” gibi muğlâk ifadelerle bu günden Şebinkarahisar’ın geleceğini ipotek altına alacağını zannediyor.

      Sayın Ahmet Bölük öyle anlatıyor ki ..! “Şebinkarahisar da fabrikalar kurulmuş, gençliğin işsizlik diye bir problemi yok. Büyük şehirlere göç durmuş.Sanki birkaç tane FAKÜLTE açılmış..! Yüzlerce Şebinkarahisarlı öğrenci Üniversitelere kayıt yaptırmış. Esnafın, Köylünün sıkıntısı yok. Kadastro Giresun’a gitmemiş.Ağır cezanın Kapatılması söz konusu değil. Kısacası Şebinkarahisarlılar mutluluk ve refah içersinde yaşıyor..! Maalesef AKP İlçe Başkanı geleceğe yönelik hayal ticareti yapıyor.

      Sayın hemşerilerim 10 Yıllık AKP İktidarı süresince Eğri bel Tüneli hala Zemin Etüdü aşamasında. Şebinkarahisar İstanbul yolu Ağcıağal arası her yıl bir yerleri tamir edilerek Mütahitlerin geçim kaynağı oldu. Şebinkarahisar Çamoluk – Şebinkarahisar Akıncılar, Gölova arası düşünülen yola kazma vurulmadı. Ünüversite kavşağı ile Alucra yol ayrımı arası sözüm ona bölünmüş yol yapılacaktı. O da yılan hikâyesine döndü. Bu yolla ilgili yeni bir çalışma yapılacağı ve tekrar para ödeneceği duyumunu her kes biliyor. Bizim vergilerimizle ödenen bu paranın hesabını kimden soracağız belli değil.

      Avutmuş Köprüsünü elinize yüzünüze bulaştırdınız ne zaman çözüleceği merak konusu oldu. Tüm bağlar ve Avutmuş sakinlerinin mağduriyetini kim giderecek, vatandaş cevap verecek makam bulamıyor.

Yeni yapılan Devlet Hastanesini vatandaş 3 yıldır umutla bekliyor. Hastane yapılsın tedavi için İlçe dışına gitmeyelim, Hasta halimizle Giresun – Sivas yollarında sürünmeyelim. Ne hikmetse bu gün bitti yarın açılacak, Çatısı uçtu, öbür aya kaldı..! Beklentiler ve umutlar binanın yapıldığı zeminin bozuk olduğu dedi kodusu ile hayal kırıklığına dönüşmeye başladı. HES ler ile bağlardaki 7000 Dönümlük doğa harikası yeşilliğin geleceği tehlikeye atıldı. Dere ıslahı çalışması yapan firmanın ağır tonajlı kamyonları Bağlar güzergâhındaki yolları haritaya cevirdi. Tarım ve hayvancılığımızın durumu düşman başına. İthal hayvan yüzünden hayvan fiyatları yarı yarıya düştü. Hayvan pazarında Köylünün hali yürekler acısı. Çiftçi ekinini biçmeye, herk yapmaya Mazot parası bulamıyor. Esnaf borç batağında kan ağlıyor, kredilerini ödeyemiyor. Siftahsız dükkân kapatıyor. İşte AKP Hükümetinin 10 Yıllık Şebinkarahisar yatırım bilançosu.

Belediye ile ilgili durum dahada beter. Ne tutsan elinde kalıyor.Olur olmaz Su kesintisi, Sokaklardaki sökülmüş tamiri bekleyen Parkeler, Söz verilip onarılmayan ve yapılmayan çeşmeler, çözülemeyen Otopark sorunu, Yavuz selim Mahallesinde Çözülmeyen sıkıntılar garip bir Belediyecilik ve hizmet anlayışı olsa gerek..!Şehir kanalizasyonu hakkında konuşurken insanların midesi bulanıyor. Böyle bir yazıda sözünü etmekten bile ilçem adına utanıyorum. Kavaklar Mahallesinde kanalizasyon kokusundan insanlar evlerinden çıkamıyor. Bahçeler istikametinde Kafafın köprüsünde kanalizasyon şelalesi etrafa mikrop saçıyor. Fatih Mahallesi Şehler Küme Evleri mevkiinde ki kanalizasyon kokusundan insanlar pencerelerini açamaz hale geldi.Yine Medrese semtinde tıkalı olan kanalizasyon sorunları hale devam etmekte. Şehir merkezinde insanlar uzun zamandır tuvalet ihtiyaçlarını kahvelerde gidermek zorunda kalıyorlar.

Şehir merkezindeki imar kirliliği, binalardaki kat irtifasında anormallikler ve görüntü kirliliği,  betonlaşma akıl almaz boyutlarda.Bir yıldır şehir halkının ve esnafının karşı çıkmasına rağmen Turistik binasının yerine yapılacağı söylenen AVM  ve meydan düzenlemesinin nasıl olacağı konusunda basında çıkan hayali projeler dışında bir şey görmedik..

Şebinkarahisar halkı böyle kötü bir yönetimi hak etmiyor.

Bu vesileyle mübarek Ramazan ayının Halkımıza bereket ve barış getirmesini diler, saygılar sunarım.

 

Cumhuriyet Halk Partisi

Şebinkarahisar İlçe Başkanı

Oktay ALP

Bu haber toplam 2668 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.