• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Giresun 24 °C
  • ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİN’DEN TERÖR OLAYLARINA KARŞI ÇOK SERT AÇIKLAMA
  • ORDU-GİRESUN HAVALİMANI TURİZMİ CANLANDIRDI
  • ALİ KARANCI YAZDI ‘’YAPBOZ DEĞİL, PLANLI PROJELİ’’
  • RAMAZAN’DA GÖNÜLLERE UZANACAK SICACIK EL ŞEBİNKARAHİSARLILAR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ’NDEN
  • AK PARTİ GİRESUN’DA SEÇİM SONUÇLARINA İTİRAZ ETTİ

CHP ŞEBİNKARAHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

CHP ŞEBİNKARAHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI
CHP ŞEBİNKARAHİSAR İLÇE BAŞKANLIĞINDAN BASIN AÇIKLAMASI

 

BASIN AÇIKLAMASI                                                                                                             

 

            2009-2010 Öğretim yılında Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’na öğrenci alımının Y.Ö.K tarafından   reddedildiğini  20 gün önce öğrendik.              

             Şebinkarahisar kamuoyu  tarafından bilindiği gibi ; Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu binası  Giresun Üniversitesi  Şebinkarahisar Yerleşkesi  içine hemşehrimiz  işadamı Fevzi KIRAÇ tarafından  yaptırılıyor.M.Y.O nun diğer binaları da ilçe halkı tarafından  yaptırıldı.Sözün kısası Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar yerleşkesinde bulunan  binalarda kamunun ve AKP iktidarının hiçbir katkısı yok.

             İlçemiz Şebinkarahisar endüstriyel ve sanayi üretimi alanında  katma değer üretmeyen  bir kenttir.AKP iktidarının yanlış politikaları sonucu tarımsal girdilerin yüksek maliyetleri ilçemizde tarımı bitme noktasına getirmiştir.Hayvancılığımız son beş  yılda  on kat geriledi.Şebinkarahisar çiftçisinin en önemli geçim kaynağı olan tütün üretimi yasaklandığı gibi ilçemiz de bulunan Yaprak Tütün İşletmesi kaldırıldı ve çalışanları ilçe dışına gönderildi.

             AKP Giresun milletvekilleri ve yerel yöneticileri tarafından söz verilen Bölge Hastahanesi  uygun yerleşim alanı temin edilmesine rağmen; Sağlık Bakanlığı tarafından 70 yataklı ilçe Devlet Hastahanesine dönüştürüldü.İki kez ihalesi yapılmasına rağmen ihaleler iptal edildi.Görünüş o’ki hastahane yapımı işi arada kaynatılarak unutturulmak isteniyor.

              İlçemizi Ulusal Karayolu ağına bağlayan Şebinkarahisar Su Şehri kavşağı arasında ki yol en geri kalmış bölgelerimizin yolundan bile daha kötü durumda Dereli Şebinkarahisar yolunun standardının iyileştirilerek eğribel geçidine tünel yapımı ile il merkezine ve ulusal kara yolu ağına bağlanması Ulaştırma Bakanının ve AKP Giresun milletvekillerinin söz vermelerine rağmen;AKP iktidarının yapmayı beceremeyeceği SEÇİM VAADLERİNDEN başka bir şey değil.

             AKP Giresun milletvekilleri; Nurettin CANİKLİ ve Ali TEMUR biriniz Kurtbeli  yoluna 20 Milyon ,diğeriniz  İnişdibi yoluna 20 Milyon harcatmaklan  övünüyordunuz.Giresun Gazetelerin de boy boy demeçleriniz çıktı.Sayın vekiller acaba Giresun İlinin Şebinkarahisar diye bir ilçesi olduğunu orada seçmenlerinizin bulunduğunu; Son genel seçimde ve akabin de yapılan Yerel seçimlerde çok yüksek oranda oy aldığınızı ne zaman hatırlayacaksınız.Yada ‘gözden uzak olan gönüldende uzaktır’deyip Şebinkarahisarlıları  balık hafızalı zannedip seçim vaadlerinizin üzerine mi yatacaksınız?

             İşin aslı AKP’nin  Giresun la ilgili bir ekonomik sosyal değişim ve kalkınma programı olmadığı gibi ; Giresun un iç kesimdeki ilçeleri Şebinkarahisar,Alucra ve Çamoluk’un  ekonomik sosyal ve kültürel olarak  İl merkezi ile entegrasyonun önemini, bu kaynaşmanın Giresun ekonomisine getireceği aktivite ve büyümeyi kavrama yeteneğin den yoksunlar.Bu tablodan çıkan sonuç ise Şebinkarahisar halkı kendi yağı ile kavrulmak zorunda.

              Katma değer üretecek kamu ve özel sektör yatırımının  olmayışından Şebinkarahisarlı genç işsizler memleketleri ile ilgili bir gelecek hayali bile kuramıyorlar ve ilçe yi terk ediyorlar.Son beş yılda ilçe nufusu yüzde elli azaldı ve hala azalmaya devam ediyor.

 Şebinkarahisar ekonomi sinde girdiler bakımından öğrenci harcamalarından elde edilen gelir şu anda birinci sırada yer almaktadır.Sözün kısası Şebinkarahisar’ın ‘BACASIZ FABRİKASI’ M.Y.O ve devamında açılacak yeni eğitim brimleridir.Şebinkarahisarlılar  bu okulun büyümesi ve gelişmesi için üstlerine düşen görevi yapmışlardır ve yapmaya devam edecekler.AKP iktidarının yerel yöneticileri sizler Şebinkarahisar’ın uğradığı haksızlığa karşı

 neler yapıyorsunuz?

                AKP İlçe başkanı Sayın Ahmet BÖLÜK Y.Ö.K’ün  Uygulamalı Bilimler Yüksek Okuluna  öğrenci vermemesi  kararı ile ilgili ne düşünüyorsunuz?Bu haksız kararın iptali için hangi girişimlerde bulundunuz kamuoyu’na açıklayın. Bizde size destek olalım.

                  Belediye Başkanı Sayın Şahin YILANCI AKP’nin  belediye başkanı mısın,Şebinkarahisar’ın belediye başkanı mısın! tavrını koy bizde öğrenelim.Y.Ö.K’ün  kararı ile ilgili bu güne kadar gık demedin;Konuşta ne düşündüğünü Şebinkarahisarlı öğrensin.

                  Belediye Meclisi üyeleri;Yerel seçimler öncesi bazılarınız ne yaman demokrat olduğunuzu, iktidar  partisi yanında yer alarak ilçemize nasıl büyük hizmetler vereceğinizi ballandıra ballandıra  anlatıyordunuz ! İşte sizlere hizmet fırsatı.Y.Ö.K’ün  Şebinkarahisar aleyhine almış olduğu bu haksız ve vahim kararı iptal ettirmek için sesinizi yükseltin de

ANKARA duysun.

                  Sayın İl Genel Meclisi Üyeleri;Sizlerde bu haksız adaletsiz,Şebinkarahisar ekonomisine zarar veren Y.Ö.K kararı aleyhinde  Giresun Kamuoyu nezdinde ki girişimlerinizi  Şebinkarahisarlı ile paylaşın.

                        Öğrenci harcamalarında en büyük ekonomik payı alan esnafların örgütleri ‘Meslek Odaları’ üzerinize ölü toprağı serpilmiş gibi suskun duruyorsunuz.Bindiğiniz dalın kesilmesine seyirci kalacaksanız sizin bileceğiniz iş!ama şunu bilin ki biz bu haksızlığa karşı seyirci kalmayacağız

                         İstanbul Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Merkez Derneği,Köy Dernekleri,ŞEB-DER,Ankara Şebinkarahisarlılar Vakfı;Sayın yöneticileri Y.Ö.K’ün Şebinkarahisar aleyhine aldığı bu haksız ve adaletsiz kararın düzeltilmesi için sizleri tek bir ses ve ortak bir güç olarak görmek en büyük arzumuz.

                       Belediye Başkanı sayın Şahin YILANCI  ve AKP İlçe Başkanı sayın Ahmet BÖLÜK ‘Körler Sağırlar birbirini ağırlar’ oyunu oynamayı bırakın; bizim size önerimiz ilçemiz deki meslek örgütleri,sivil toplum örgütleri,siyasi partiler ve ilçe dışındaki Şebinkarahisar sevdalılarının kurumları ile ortak davranarak ve onarlın desteğini alarak uğradığımız haksızlığın düzeltilmesi için tek bir ses ve tek bir yürek olarak birlikte haykıralım ki ANKARA sesimizi duysun ve bu haksızlık düzeltilsin. 

 

 

   Cumhuriyet Halk Partisi Şebinkarahisar İlçe Sekreteri

                         Murat SABAH                    

 

Bu haber toplam 2803 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2006-2015 Şebin Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.